تهران- ایرنا- رییس دانشگاه شهید بهشتی با بیان این كه اقتدار علمی كشور وابسته به تولیدات علمی است و طرح های تحقیقاتی و دانشگاه ها نقش بسیار مهمی در این اقتدار عهده دار هستند، جلوگیری از پراكنده كاری مراكز پژوهشی را مستلزم تعریف اهداف مشخص برای آنها دانست.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر علی اصغر پیوندی روز سه شنبه در مراسم رونمایی از داروی ایرانی 'یدوفولیك' كه به تازگی به تولید انبوه رسید، اظهار كرد: اقتدار علمی منشاء اقتدار اقتصادی، اجتماعی و نظامی است چراكه تمامی آنها وابسته به تولیدات علمی هستند.
وی افزود: دانشگاه ها باید بتوانند براساس فناوری های حاصل از این تحقیقات، نیازهای جامعه را در عرصه های مختلف برطرف كنند.
پیوندی با بیان اینكه تحقیقات در كشور ما مشكلات عدیده ای دارد، اظهار كرد: در 10 سال گذشته تعداد مقالات علمی در كشور ما رشد قابل توجهی داشته است اما فاصله بین رشد كمی و كیفی همگون و هماهنگ نیست.
وی افزود: همچنین مدیریت دانش در این حوزه دچار مشكل است چراكه نتوانستیم دانش را به محصولات دانشی ترجمه كنیم تا در راستای رفع نیازهای مردم بتوانیم آنها را به كار ببریم، بنابراین نیاز به تلاش بیشتر در این زمینه در مجموعه دانشگاهی و مراكز تحقیقاتی وجود دارد.
پیوندی بر لزوم تجمیع مراكز تحقیقاتی تاكید كرد و گفت: لازم است برای جلوگیری از پراكنده كاری این مراكز، اهداف مشخصی تعریف شود و همچنین این مراكز به تجهیزات مورد نیاز مجهز شوند تا محققان بتوانند تراوشات علمی خود را به نتیجه مطلوب برسانند.
رییس دانشگاه شهید بهشتی به نام گذاری سال جاری با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اشاره كرد و افزود: بر این اساس باید رویكرد ما از اقتصاد مبتنی بر نفت خام به اقتصاد دانش بنیان تغییر یابد و برای دستیابی به این هدف، دانشگاه ها می توانند بسیار تاثیرگذار باشند.
پیوندی تاكید كرد: دانشگاه ها باید توجه حداكثری به نیازهای جامعه و پاسخ منطقی برای رفع آنها داشته باشند و مسئولیت این كار را بپذیرند.
مراسم رونمایی از داروی ایرانی یدوفولیك با حضور دكتر علی اصغر پیوندی رییس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، دكتر رسول دیناروند معاون غذا و داروی وزارت بهداشت و دكتر امیراسماعیل ثقفی نیا مدیرعامل شركت دانش بنیان درسا دارو برگزار شد.
قرص 'یدوفولیك' ساخت ایران، برای اولین بار با همت و همكاری مشترك متخصصان، محققان و صنایع دارویی كشور به تولید انبوه رسیده است.
با توجه به پژوهش ها و تحقیقات بین المللی مشخص شده است كه تجویز قرص حاوی ید در كنار اسیدفولیك در دوران بارداری و شیردهی می تواند از ایجاد صدمات احتمالی ناشی از كمبود این دو عنصر در بدن جلوگیری كند.
در همین راستا تولید قرص یدوفولیك با سفارش یك شركت دانش بنیان وابسته به پژوهشكده علوم غدد درون ریز و متابولیسم در دستوركار قرار گرفت و مراحل فرمولاسیون این قرص در موسسه دانش بنیان تحقیقاتی و آموزشی نور انجام شد و در نهایت فرآوری آن در مقیاس صنعتی و با كیفیت بالا در شركت درسا دارو به تولید انبوه رسید.
با تولید قرص یدوفولیك كه حاصل همكاری سه مجموعه بالینی، تحقیقاتی و تولیدی است، علاوه بر ارتقای سلامت جامعه و جلوگیری از خروج ارز، گام مهمی برای خودكفایی ملی برداشته شده است.
مصرف این دارو در زنان باردار و شیرده می تواند از بروز بیماری گواتر در كودكان آنها كه باعث ایجاد مشكلات بعدی در دوران بزرگسالی می شود و همچنین از ضریب هوشی پایین در آنها پیشگیری كند.
بنابراین به مادران باردار توصیه می شود كه از دو تا سه ماه پیش از بارداری، در طول زمان بارداری و در دوران شیردهی از تركیبات یددار مصرف كنند زیرا اگر میزان ید دریافتی جنین كمتر از 150 میكروگرم در روز باشد، به تدریج تیروئید او دچار مشكل می شود.
علمی**1834**2017