قم- ايرنا- مديركل دفتر سبزي و صيفي وزارت جهاد كشاورزي گفت: توسعه كشت نشايي محصول هاي زراعي در اولويت برنامه هاي اين وزارت خانه است.

به گزارش ايرنا، حسن خدنگي روز سه شنبه درجلسه معاونان توليدات گياهي منطقه سه كشور درسازمان جهاد كشاورزي قم با اشاره به اينكه كشت نشايي محصول هاي زارعي به تحقق اقتصاد مقاومتي در بخش كشاورزي كمك مي كند بيان كرد: اين شيوه كشت موجب بالا رفتن سرعت فرايند توليد محصول هاي كشاورزي مي شود و به همين خاطر رويكرد سياست هاي وزارت جهاد كشاورزي گسترش آن است.
وي با بيان اينكه بسياري از محصول هاي كشاورزي را مي توان به اين روش كشت كرد افزود: با بسيج امكانات و استفاده از نظرهاي كارشناسان و تجربه موفق استان هاي پيشگام در اين حوزه مي توان، ظرفيت توليد محصول هاي كشاورزي را از طريق كشت نشايي بالا برد.
وي ادامه داد: صرفه جويي در مصرف آب و منابع انرژي، كاهش هزينه ها و مدت زمان توليد محصول و آسان شدن عمليات كاشت و برداشت از جمله مهمترين دستاوردهاي استفاده از شيوه كشت نشايي است.
خدنگي گفت: بر اساس سياست هاي تدوين شده در برنامه ششم توسعه بايد بيش از 400 هزار هكتار از زمين هاي كشاورزي به شيوه كشت نشايي محصول هاي خود را توليد كنند كه براي رسيدن به اين هدف لازم است جلسه هاي كاري مشترك و كارگاه هاي آموزشي مستمر در واحدهاي مختلف وزارت جهاد كشاورزي برگزار شود.
وي بيان كرد: وزارت جهادكشاورزي تلاش مي كند با اطلاع رساني مناسب، فراهم آوردن امكانات و تدوين دستورالعمل هاي اجرايي به گسترش شيوه كشت نشايي در سطح كشور كمك كند.
وي ادامه داد: يكي از مهمترين راهكارهاي گسترش كشت نشايي در ميان كشاورزان و بهره برداران محصول هاي زراعي، معرفي نشاي مناسب براي كشت در هر منطقه با توجه به شرايط خاص آن مكان جغرافيايي است.
مديركل دفتر سبزي و صيفي وزارت كشاورزي با اشاره به لزوم نظارت در فرآيند كشت نشايي بيان كرد: استفاده از نشاهاي كنترل شده و مورد تاييد ضمن صرفه جويي در هزينه و زمان بهره برداران، باعث بالا رفتن كيفيت محصول نهايي خواهد شد.
وي با بيان اهميت استفاده از توانمندي هاي شركت هاي دانش بنيان براي افزايش كيفيت محصول هايي كه با كشت نشايي توليد مي شوند گفت: توجه به ظرفيت هاي كارشناسي موجود در حوزه كشاورزي با بالا بردن سطح زير كشت محصول هاي زراعي باعث افزايش بهره بري مي شود.
وي ادامه داد: معرفي كشاورزان نمونه و مزرعه هايي كه در آن ها از شيوه كشت نشايي براي توليد محصول استفاده شده است، موجب استقبال ساير بهره برداران از اين شيوه كشت مي شود.
خدنگي با اشاره به لزوم ارائه الگو در كشت نشايي بر اساس شرايط منطقه هاي مختلف كشور گفت: اگر كشاورزان از فايده هاي اقتصادي اين روش براي كشت محصول هاي خود آگاه شوند، به سمت آن گرايش پيدا مي كنند.
وي افزود: استفاده از شيوه هاي توليد مكانيزه محصول در كشت نشايي در كنار بالا بردن سرعت فرايند توليد موجب بهبود عملكرد كشاورزان مي شود.
وي با اشاره به اينكه هدف نهايي وزارت جهاد كشاورزي در اجراي طرح هاي مختلف همچون توسعه كشت نشايي بالا بردن ظرفيت توليد محصول هاي زراعي توسط كشاورزان است ادامه داد: دبيرخانه توسعه كشت نشايي مستقر در وزارت جهاد كشاورزي آماده است تا از هرگونه پيشنهاد و راهكاري كه توسط كارشناسان حوزه كشاورزي استان هاي مختلف كشور در مورد ساختارها و برنامه هاي اجرايي طرح كشت نشايي ارائه مي شود، در جهت ارتقاء فعاليت ها استفاده كند.
در اين جلسه مسئولان و كارشناسان توليدات گياهي منطقه سه وزارت جهاد كشاورزي به بيان ديدگاه هاي خود در جهت تقويت فعاليت هاي كشاورزي در بخش هاي مختلف پرداختند.
منطقه سه توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي شامل استان هاي تهران، البرز، سمنان، اصفهان، قم و مركزي مي شود.
/7405/ 6133/