به گزارش ايرنا مهدي ملانوري روز سه شنبه در نشست خبري چهارمين سوگواره استاني تعزيه ده زيار در جمع خبرنگاران افزود: تعزيه، مراسمي آييني است كه در عرصه هاي مذهبي سابقه چند صد ساله دارد.
وي با بيان اينكه تعزيه به عنوان ميراث هنر آييني است اظهار كرد: لازم است اين آيين در مقابل ابزارهاي جديد و تكنولوژي حفظ شود و پالايش و مصونيت پيدا كند لذا بايد در اين زمينه برنامه ها و سوگواره هايي اجرا شود.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان كرمان تاكيد كرد: بايد به مراسم تعزيه خارج از آيين مذهبي نگاه فني و هنري داشته باشيم تا اين آيين از مباحث تكنولوژي و فني مصون بماند.
وي با بيان اينكه دو موضوع را در برنامه هاي فرهنگي بايد مدنظر داشت اظهار كرد: نخست اينكه بايد امور فرهنگي در همه مناطق جغرافيايي كشور گسترش يابد و برنامه هاي فرهنگي و هنري از سوي دولت و مسئولان در مناطق دور افتاده نيز حمايت شود.
ملانوري ادامه داد: نكته دوم اينست كه وظيفه دولت انجام تمام امور نيست بلكه نظارت، پشتيباني و حمايت از امور است كه در اين سوگواره به طور ويژه واگذاري امور به مردم واگذار شده است.
وي با اشاره به اينكه آيين تعزيه در طول تاريخ به دليل ارادت مردم به خاندان اهل بيت عصمت و طهارت (ص) برگزار شده است تصريح كرد: بخش زيادي از مراسم سوگواره توسط جامعه روستايي از جمله روستاي ده زيار كرمان برنامه ريزي و اجرا مي شود.
وي افزود: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي، انجمن تعزيه، انجمن نمايش از جمله بخش هاي دولتي هستند كه از برگزاري اين سوگواره حمايت كردند و وظيفه ما اين است كه اين هنر آييني از مسير خود خارج نشود و ريشه ها و اصول آن حفظ شود.
دبير تخصصي چهارمين سوگواره استاني تعزيه ده زيار نيز گفت: سوگواره استاني تعزيه ده زيار يك برنامه حرفه اي و كشوري است و اين سوگواره با نگاه كاملا تخصصي برگزار مي شود.
وي بيان كرد: سوگواره تعزيه ده زيار فراتر از سوگواره هاي شهرستاني است كه تاكنون برگزار شده است.
حميد قنبري افزود: اعلام فراخوان، راه اندازي سايت، اطلاع رساني دقيق و تمديد نشدن مهلت ارسال اثر، اين سوگواره را براي علاقمندان اين هنر آييني جذاب كرده است.
وي بيان كرد: 16 گروه در اين سوگواره به اجراي برنامه مي پردازند كه سه گروه در بخش جنبي هستند و سعي مي شود بهترين اجراها را انتخاب و از آنها تقدير كنيم.
دبير تخصصي سوگواره تعزيه ده زيار اظهار كرد: سال گذشته براي آموزش شركت كنندگان شكل خاصي به سوگواره داديم و در سال جاري نيز نشست ها و كارگاه هايي براي ارزيابي و آموزش گروه هاي شركت كننده برگزار مي شود.
وي گفت: هر ساله در سوگواره تعزيه يك اجراي كشوري انجام مي شود كه اين امر در معرفي تعزيه استان كرمان به ديگر مناطق كشور موثر است.
قنبري تصريح كرد: موضوع سوگواره را در راستاي ارائه مباحث آموزشي براي گروه هاي شركت كننده به حضرت عباس (ع) اختصاص داديم تا نتيجه مطلوب تري از اين برنامه داشته باشيم.
وي افزود: داوري ها در بخش هاي متعدد توسط صاحب نظران تعزيه در بخش هاي اجرا، متن، موسيقي، متون مذهبي انجام مي شود تا مباحث مختلف مورد بررسي قرار گيرد.
دبير اجرايي چهارمين سوگواره استاني تعزيه ده زيار نيز در اين نشست گفت: فراخوان اين سوگواره از چهاردهم ارديبهشت منتشر شده و براي افزايش كيفيت اجراها برگزاري سوگواره را به صورت رقابتي انجام مي دهيم.
ثارلله انكوتي افزود: گروه هاي شركت كننده در تعزيه ده زيار شامل سه گروه از رفسنجان، دو گروه از سيرجان، يك گروه از رابر، يك گروه از فرح آباد، يك گروه از ده زيار، دو گروه از زنگي آباد و دو گروه از روستاي هوتك هستند.
وي تصريح كرد: هدف از برگزاري اين سوگواره اجراي تعزيه هاي خوب است و با نظر جمعي كه از تعزيه خوانها دريافت كرديم بر برگزاري تخصصي آن تاكيد شده است.
دبير اجرايي سوگواره تعزيه ده زيار بيان كرد: اقدامات آماده سازي اجراي سوگواره از دو ماه قبل در روستاي ده زيار انجام شده و در شوراي فرهنگي عمومي و كميسيون گردشگري اتاق بازرگاني استان نشست هايي در رابطه با آن برگزار شده است.
وي افزود: قرار بر اين است كه تورهاي گردشگري در ايام برگزاري اين آيين به روستاي ده زيار اعزام شوند.
انكوتي با اشاره به اينكه هنر تعزيه بسيار زيبا است تاكيد كرد: بايد در بخش رقابت سطح كيفي را ارتقا دهيم.
وي ادامه داد: كارگاه هاي آموزشي بعد از هر اجرا برپا مي شود تا به صورت تخصصي مسائل مختلف مورد بحث و نقاط ضعف و قوت مورد بررسي قرار گيرد.
چهارمين سوگواره استاني تعزيه ده زيار از هفتم تا 16 خرداد سال جاري در روستاي ده زيار كرمان برگزار مي شود.
روستاي ده زيار از توابع بخش چترود شهرستان كرمان به عنوان كانون برگزاري آيين تعزيه خواني استان كرمان است.
اين روستا در آيين و عزاداري هاي مذهبي از جمله تاسوعا و عاشورا، شاهد حضور گسترده مردم براي ديدن برنامه هاي تعزيه خواني است.
روستاي ده زيار با جمعيتي بالغ بر سه هزار نفر به ديار عاشقان ابوالفضل العباس (ع) شهرت دارد.
7437/3029
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۵
كرمان - ايرنا - رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان كرمان با بيان اينكه آيين مذهبي تعزيه در تمام ايام سال قابل برگزاري است گفت: اين آيين به عنوان ميراثي معنوي و فرهنگي بايد حفظ شود.