پكن - ایرنا - چین به «تسای اینگ ون» اولین زنی كه رهبری تایوان را با كنار زدن حزب «كومینتانگ» رسما از ماه جاری میلادی بر عهده گرفته است، هشدار داد در مسیر تیرگی روابط حركت نكند.

به گزارش ایرنا، ‌اداره امور تایوان در دولت چین امروز در واكنشی صریح، هشدار داده است كه اقدامات استقلال طلبانه «تسای» می تواند عواقب ناخوشایندی برای تنگه تایوان داشته باشد.
این در شرایطی است كه خانم «تسای» در مراسم تحلیف خود در روز بیستم می امسال (31 اردیبهشت) حاضر نشد اصل یك چین را بپذیرد و در باره آن اعلام نظر كند.
چین این برخورد وی با توافقات گذشته دو سوی تنگه تایوان را نادرست دانسته و افزوده است كه این موضوع به شدت باعث نگرانی پكن شده است.
در همین حال روزنامه چاینا دیلی چین نیز امروز چهارشنبه نوشت كه رئیس جدید حكومت تایوان اكنون در جهت ایجاد مشكل در روابط دو طرف حركت می كند كه حركت شایسته ای نیست.
نشریه می نویسد: او در مراسم تحلیف از پذیرش توافقات گذشته طرفین بخصوص توافق سال 1992 در باره اصل چین واحد طفره رفت اما تا این زمان پكن بردباری زیادی از خود نشان داده است.
این زن تایوانی از اعضای حزب دمكراتیك ترقیخواه است كه از دیدگاه چین یك حزب استقلال طلب محسوب می شود.
چین حتی قبل از برگزاری مراسم تحلیف به آمریكا كه فروشنده بزرگ سلاح به تایوان است هشدار داد نباید به این روابط نظامی با تایپه ادامه دهد.
در ادامه گزارش رسانه چینی آمده است: متاسفانه به رغم حسن نیت چین،‌ وزارت آموزش و پرورش تایوان درصدد تغییراتی در برخی كتب درسی و تغییر بخشی از مفاهیم است. این كار كه به اصل چین واحد مربوط می شود از دیدگاه پكن نخستین اقدمات استقلال طلبانه حكومت «تسای» است.
گزارش شده است كه تایوان درصدد حذف كردن برخی از تصاویر رهبران قدیمی چین و تایوان است كه دولت پكن این را نیز مصداق استقلال طلبی و چین زدایی توسط رهبران جدید تایوان دانسته است.
«تسای» همچنین نماینده ویژه این كشور در آمریكا را نیز تعیین كرده و این موضوع مورد اعتراض چین قرار گرفته و پكن تاكید كرده است كه حكومت تایوان چون دارای حق حاكمیت نیست حق تعیین و انتصاب نماینده و یا سفیر را مانند كشورهای دیگر ندارد.
چاینا دیلی هشدار داده است كه اگر «تسای» بخواهد به این اقدامات استقلال طلبانه ادامه داده و وضع موجود را برهم بزند در واقع عصر تازه ای از رویارویی و مشكلات میان دو سوی تنگه تایوان آغاز خواهد شد.
«تسای اینگ ون» از ماه ژانویه (اواخر دی ماه سال گذشته) پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، در حالی قدرت را در این جزیره در اختیار گرفت كه پیشتر در اختیار حزب «كومینتانگ» و رهبر آن «ما اینگ جئو» بود كه روابط خوبی با دولت چین داشت.
تایوان و چین در پایان جنگ داخلی سال 1949 میلادی از یكدیگر جدا شدند، اما پكن این جزیره را بخشی از خاك كشور چین می داند و مایل است در این منطقه نیز بعد از پیوستن به سرزمین مادری، الگوی یك كشور و دو نظام را همچون هنگ كنگ و جزیره ماكائو پیاده كند.
آساق**231**1597