زاهدان- ایرنا- خیران مدرسه ساز كشور با برگزاری گردهمایی در سیستان و بلوچستان آنگاه كه یقین كردند كمك های شان نتایج مثبتی در پیشرفت دانش آموزان این استان داشته برای افزایش كمك های مادی و معنوی در راستای توسعه فضاهای آموزشی نقاط دوردست استان همت عالی را متعالی كردند.

به گزارش ایرنا همت بلند دار كه مردان روزگار... از همت بلند به جایی رسیده اند... تپش قلب های پاك خیران مدرسه ساز جویباری از مهربانی و ایثار را روانه ریشه های درخت علم و دانش كرده تا نونهالان و نوجوانان و جوانان این كهن مرز و بوم از سایه پرمهر و خنكای این درخت زیبا بیش از پیش بهره مند شوند.
هجدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز سیستان و بلوچستان در حالی امروز /چهارشنبه/ در زاهدان برگزار شد كه با وجود تلاش بی وقفه مسئولان و كمك های شایسته خیران، هنوز كمبود فضاهای آموزشی در نقاط دور و نزدیك سرزمین هامون و مكران مهمترین علت آمار بالای بازماندگان از تحصیل است.
بدون شك هرچه آمار بازماندگان از تحصیل در كشور روند نزولی پیدا كند، به توسعه در زمینه های مختلف كمك كرده و زندگی سالم تر و رضایت بخش تری را برای ایرانیان به ارمغان خواهد آورد.
این جشنواره فرصتی برای معرفی هرچه بیشتر كمبودهای بخش آموزش در سیستان و بلوچستان بود و سبب شد خیران برای انجام رسالت انسانی خویش آستین عمل را بالاتر بزنند.
شاید دكلمه معصومانه و زیبای دخترك بلوچ بود كه دل رئوف این خیران را به لرزه درآورد و آنان را برای ساخت بیشتر مدرسه در سیستان و بلوچستان ترغیب كرد.
شاید هم صدای دلنشین دختر نابینای یكی از مدارس استثنایی استان كه اشك را از چشمان حضار جاری كرد انگیزه ای برای فعالیت بیشتر خیران در پهناورترین استان كشور شد.
شاید هم موفقیت در عین محرومیت زینب خانم كه توانست از دورافتاده ترین روستاهای هیرمند در رشته پزشكی پذیرفته شود توجه خیران را به خود جلب كرد.
اما آنچه مسلم است اینكه این جشنواره توانست نظر مثبت بسیاری از خیران برای توسعه بیشتر آموزش در استان را به خود جلب كند و اعلام آمادگی برای ساخت مدرسه در تعدادی از مناطق كمتر برخوردار استان در عرض كمتر از چند دقیقه نشان از عمق تاثیرگذاری آن داشت.

*** مناطق دورافتاده سیستان و بلوچستان چشم به راه خیران مدرسه ساز
رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز سیستان و بلوچستان در این جشنواره اظهار داشت: از سال 90 تا 94 تعداد 437 مدرسه در قالب هزار و 68 كلاس درس به وسیله خیران و 470 مدرسه در قالب 2 هزار و 428 كلاس درس از سوی دولت در استان ساخته شد.
محمد سیرجانی افزود: آمار نشان می دهد سال 94 از پربار ترین سال ها برای توسعه فضاهای آموزشی در چندسال گذشته بود و به طور متوسط هر هفته 12 كلاس استاندارد به آموزش و پرورش تحویل داده شد كه هفت كلاس از سوی خیران و پنج كلاس توسط دولت ساخته شد.
وی ادامه داد: اگرچه این آمار مثبت ارزیابی می شود اما برای وضعیت فعلی سیستان و بلوچستان كه نیازمند چهار هزار كلاس درس است و 96 هزار بازمانده از تحصیل در آن وجود دارد هنوز مناسب نیست.
وی عنوان كرد: هم اینك متوسط سرانه فضای هر دانش آموز در كشور 5.34 مترمربع است كه سیستان و بلوچستان با سرانه 3.11 مترمربع برای هر دانش آموز و وجود 6 هزار و 225 كلاس درس غیرایمن از شرایط ایده آل دور است.
سیرجانی اظهار داشت: خانواده مجمع خیرین مدرسه ساز سیستان و بلوچستان از 412 نفر بانو، 165 مرد و 19 موسسه حقوقی تشكیل شده است.
رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز سیستان و بلوچستان با ارائه آماری از فعالیت های افراد حقیقی و حقوقی سهیم در ساخت و توسعه مدارس از تلاش های آنان قدردانی كرد و رشد بالای فضاهای آموزشی و افزایش كیفیت آموزش را مرهون تلاشها و همت آنان دانست.
وی بیان كرد: بنیاد بركت با 58 پروژه، گروه جهادی آل یاسین با 41 پروژه، موسسه خیریه مهر گیتی با 73 پروژه، صندوق مهربانی با 23 پروژه در مناطق عشایری و موسسه خیریه ائمه اطهار(ع) با 10 پروژه از جمله افراد حقوقی شركت كننده در این كار خیر هستند.
وی ادامه داد: در سال 94 موسسه خیریه دكتر مصلی نژاد بزرگترین پروژه خیری سیستان و بلوچستان را در قالب یك مدرسه 18 كلاسه با 2 هزار و 550 مترمربع زیربنا و اعتباری افزون بر 34 میلیارد ریال در زاهدان احداث كرد.
سیرجانی افزود: ساخت 6 مدرسه 2 كلاسه در مناطق عشایری سیستان و بلوچستان از دیگر فعالیت های این موسسه خیریه كشوری است.
وی گفت: مشاركت در كار خیر مدرسه سازی فقط به معنای انفاق در حد بالا نیست و یاوران خیر می توانند با هر توان مالی موجبات تحصیل دانش آموزان در مناطق مرزی و محروم را فراهم كنند.

*** محمدرضا هدایتی سفیر خشت هایی از جنس مهربانی
هجدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز سیستان و بلوچستان فرصتی بود تا از خدمات خیرخواهانه هنرمند سیستانی سریال های طنز كشور با اهدا مدال و لوح تجلیل شود.
چند وقتی است این هنرمند مردمی كشورمان با راه اندازی كمپین 'خشت های مهربانی' در شبكه اجتماعی اینستاگرام از هواداران خود خواسته است تا با پیوستن به این كمپین، سهمی در جهت كمك به دانش آموزان مناطق محروم سیستان و بلوچستان داشته باشند.
هدایتی در این جشنواره در سخنانی كوتاه گفت: همه می توانند در این راه قدم بردارند و منتظر واریز وجوه نقدی مردم هستیم.
وی افزود: همه افراد به هر اندازه حتی به میزان 10 هزار ریال(هزار تومان) می توانند با كمك به این كمپین زمینه را برای تحصیل همگانی و افزایش كیفیت آموزش در مناطق محروم كشور و استان سیستان و بلوچستان فراهم كنند.
وی راه های ارتباطی و كسب اطلاعات از این كمپین را عنوان كرد:
صفحه اینستاگرام: kheshthaye.mehrban
شماره كارت اختصاصی كمپین: 7561-8001-0610-6221
بانك پارسیان- مجمع خیرین مدرسه ساز استان سیستان و بلوچستان
دست های مهربان هموطنان یاریگر آینده سازان میهن اسلامی مان در دور افتاده ترین و محرومترین روستاها خواهد بود، باشد تا این عزیزان نیز پله های ترقی را از مسیر خشت های مهربانی طی كنند.
7323 / 6081