تهران - ايرنا - يك شركت توليد كننده اكسيد آهن حاوي نانوحفره، اعلام كرده است كه محصولات اين شركت براي زدودن تركيبات سمي از آب بسيار مناسب است. عملكرد اين نانوجاذب در يك دقيقه از عملكرد 24 ساعته ديگر جاذب‌ها بهتر است.

به گزارش روز پنجشنبه ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانوي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، اين شركت اعلام كرد كه فناوري جديد خود را كه اكسيد آهن داراي نانوحفره است، مي‌تواند با سرعت بالا و نرخ قابل توجهي آلودگي‌ها را از آب بزدايد. اين تركيب نسبت به كربن فعال، جاذب‌ هاي زيستي و زئوليت‌ ها با كارايي بالاتر مي‌ تواند آب را تصفيه كند.
اين تركيب آزمايش‌ هاي مختلف صنعتي براي زدايش مواد را پشت سر گذاشته است به طوري كه محققان دريافتند اين جاذب،فسفات بيشتري را در مدت زمان يك دقيق نسبت به جاذب‌هاي رايج از آب جدا مي‌كند.
آزمايش‌ هاي انجام شده توسط يك آزمايشگاه بي‌طرف نشان مي‌ دهد كه اكسيدآهن متخلخل فلزات سنگين و آلودگي ‌هايي نظير نيكل و سرب را با سرعت بالا جداسازي مي‌كند.
برخلاف نانوذرات ديگر كه ورود آنها به آب مي‌تواند خطرساز باشد و زدودن آنها بسيار دشوار است، اين ذرات اكسيد آهن داراي ابعاد ميكروني بوده و تنها حفره‌هاي آنها نانومتري است و بنابراين به سادگي مي‌ توان آنها را درون غشاءهاي مختلف به دام انداخت.
اكسيد آهن نانو حفره‌اي از تركيبات مهم در فناوري‌ نانو بوده كه تحقيقات اندكي براي استفاده از آن به عنوان جاذب صورت گرفته است.
در گزارشي كه در سال 2006 توسط دانشگاه ايالتي نيومكزيكو منتشر شده چنين آمده است كه نانوجاذب ‌ها داراي كارايي بالايي هستند هرچند هنوز تحقيقات كاملي بر روي آنها انجام نشده است.
در حال حاضر اكسيد آهن نانوحفره‌اي در مقياس آزمايشگاهي توليد مي‌شود اما محققان به دنبال توليد انبوه آن هستند تا تركيبات سنگين را با استفاده از اين ماده جداسازي كنند.
علمي(1) ** 1201 ** 1200