رسول جليلي روز پنجشنبه در اولين جلسه كميته كشاورزي و منابع طبيعي كارگروه امور توليدي تدوين سند ششم توسعه استان آذربايجان غربي بيان كرد: افزايش بهره وري منابع و عوامل توليد كشاورزي به ويژه آب و افزايش ضريب خود اتكايي در محصولات راهبردي كشاورزي نيز جزو اهداف اساسي بخش كشاورزي استان در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده است.
وي اضافه كرد: چشمانداز و اهداف توسعه بخش كشاورزي آذربايجان غربي به همراه تجزيه و تحليل عوامل محيطي اثرگذار بر توسعه بخش، شناسايي و استخراج موضوعات استراتژيك اثرگذار بر توسعه بخش، تدوين راهبردهاي توسعه بخشي به تفكيك هر يك از موضوعات استراتژيك و برنامههاي توسعه اي به ازاي هر يك از راهبردها تهيه شده است.
جليلي با اشاره به چالشهاي بخش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان غربي گفت: پايين بودن نسبي ضريب خود اتكايي در توليد محصولات راهبردي كشاورزي، بالا بودن روند تخريب منابع طبيعي و منابع پايه و عدم حفاظت و بهره برداري مناسب از اين منابع، پايين بودن بهره وري عوامل و منابع توليد به ويژه آب از چالشهاي بخش كشاورزي آذربايجان غربي است.
وي اظهار كرد: ناكافي بودن سرمايهگذاري در زير ساختهاي مرتبط با بخش كشاورزي، ناكارآمدي مديريت مصرف آب، كمبود آب قابل دسترس و خطرپذيري كشاورزي، خشكسالي، بيابان زايي و آثار ناشي از تغييرات اقليمي، پايين بودن ضريب امنيت غذايي، اعمال نكردن الگوي بهينه كشت متناسب با شرايط اقتصادي و اقليمي و اقتصادي نبودن اندازه واحدهاي بهره برداري كشاورزي از ديگر چالشهاي اين بخش مهم اقتصادي در آذربايجان غربي به شمار مي رود.
اسمعيل كريم زاده رئيس جهاد كشاورزي آذربايجان غربي نيز در اين جلسه گفت: بخش كشاورزي با وجود كمبودها و خسارت هاي طبيعي در سايه تلاش و كوشش بهره برداران، كشاورزان، مروجان و مديران سازمان توانست با رشد معادل 16.5درصدي در توليدات كشاورزي كه از ميانگين 15 درصدي كشور هم بالاتر است، موجب تامين امنيت غذايي و رونق اقتصادي در منطقه شود.
وي بيان كرد: هم اكنون نسبت جمعيت ساكن در مناطق روستايي و سهم افراد شاغل در بخش كشاورزي استان در مقايسه با ساير نقاط كشور بالاتر است.
كريم زاده اظهار كرد: با توجه به اشتغال 230 هزار نفر در بخش كشاورزي آذربايجان غربي، نيازمند توجه ويژه مسئولان به اين بخش براي حركت بهينه در مسير فرايند توسعه اي هستيم تا اقتصاد استان با مشكل مواجه نشود.
وي بيان كرد: پارسال از نظر تقويت زيرساخت هاي بخش كشاورزي استان به ويژه در اجراي برنامه هاي صرفه جويي در مصرف آب و اجراي الگوي كشت، برنامه هاي مناسبي اجرا شد كه نتايج آن در رشد چشمگير توليد محصولات كشاورزي استان در سالجاري نمود پيدا مي كند.
رئيس جهاد كشاورزي آذربايجان غربي اضافه كرد: عملگرايي در تحقق برنامه هاي تدوين شده اقتصاد مقاومتي و رسيدن به رونق اقتصادي از اولويت هاي سازمان در سال جاري است.
وي اظهار كرد: پنج بند مربوط به برنامه اقتصاد مقاومتي در بخش كشاورزي استان با راهبرد تقويت توليد داخلي و به كارگيري توان مردم در كنار توان دولت براي تامين امنيت غذايي با حفظ منابع پايه از استراتژي هاي مهم اين سازمان به شمار مي رود.
به گزارش ايرنا، آذربايجان غربي استاني مبتني بر كشاورزي است كه 235 هزار نفر در اين بخش مشغول به كار هستند.
اين استان سالانه با توليد 6.3 ميليون تن انواع محصولات كشاورزي و دامي توانسته به جايگاه مطلوبي در كشور دست يابد.
چغندر قند، سيب، انگور، گندم و انواع ميوه هاي باغي از توليدات مهم اين استان است.
7125/1905
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۲
اروميه- ايرنا- معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: اهداف كلي در برنامه ششم بخش كشاورزي استان بر حفاظت و بهره برداري بهينه از منابع پايه، منابع طبيعي و بسترهاي توليدي در چارچوب توسعه پايدار استوار است.