مسكو- ایرنا- اوستیای جنوبی كه پس از درگیری نظامی با گرجستان در سال 2008 استقلال یكجانبه خود را اعلام كرد و از این كشور جدا شد، با اعلام برنامه برگزاری یك همه پرسی راه شبه جزیره كریمه در ساحل دریای سیاه را برای پیوستن به روسیه می رود.

به گزارش ایرنا، لئونید تیبیلوف رییس جمهوری كشور خوانده اوستیای جنوبی و آناتولی بیبیلوف رییس پارلمان این منطقه امروز (پنجشنبه) در بیانیه مشتركی اعلام كردند كه سال 2017 همه پرسی پیوستن به روسیه برگزار می شود.
خبرگزاری روسیا سگودنیا در این باره گزارش داد: در بیانیه صادره آمده است كه با در نظر گرفتن منافع بلند مدت مردم اوستیای جنوبی و برای تامین ثبات سیاسی و اجتماعی از تصمیم شورای سیاسی تحت نظارت ریاست جمهوری برای برگزاری همه پرسی حمایت می كنیم.
گرجستان پس از تنش طولانی با اوستیای جنوبی، سال 2008 با اعزام واحدهای نظامی در طول پنج روز این منطقه را تحت كنترل گرفت كه پس از مداخله نظامی روسیه و پیشروی آنان فراتر از اوستیا، این منطقه یكجانبه اعلام استقلال كرد كه از طرف مسكو به رسمیت شناخته شد.
روسیه در چند سال گذشته با اوستیای جنوبی روابط دیپلماتیك و همكاری در عرصه های مختلف برقرار كرده و پایگاه نظامی ساخته است.
این منطقه با 39000 كیلومتر مربع مساحت و 55 هزار نفر جمعیت در شمال گرجستان هم مرز با اوستیای شمالی یكی از جمهوری های منطقه قفقاز شمالی روسیه است.
سال 2014 نیز پس از سقوط حكومت ویكتور یانوكوویچ و روی كار آمدن یك دولت متمایل به غرب در اكراین و آغاز درگیری شبه نظامیان با نیروهای دولتی در شرق این كشور كه روسیه متهم به حمایت از آنان شد، شبه جزیره كریمه به روسیه پیوست.
جدایی شبه جزیره كریمه براساس نتایج برگزاری یك همه پرسی كه مورد تایید مسكو قرار گرفت، یكی از عوامل اصلی افزایش تنش در روابط این كشور با اكراین و غرب شده كه وضع تحریم های ضد روسی از سوی آمریكا و اتحادیه اروپا و واكنش متقابل روسیه را در پی داشته است.
این منطقه 25 هزار و 500 كیلومتری كه اكنون دو میلیون و 413 هزار نفر جمعیت شامل یك میلیون و 450 هزار روس، 576 هزار اوكراینی و 245 هزار تاتار است، سال 1954 توسط نیكیتا خروشچف رییس جمهوری وقت شوروی سابق كه زادگاهش اوكراین بود در قالب تغییرات نقشه ای به این كشور هدیه شده بود.
اروپام391**1516