تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۸

تهران - ایرنا - چاقی و اضافه وزن مهمترین عاملی است كه سلامت سیستم گوارشی را تحت تاثیر قرار می دهد.فست فودها، غذاهای آماده و شیوه زندگی كم تحرك مهمترین عوامل ابتلا به چاقی و اضافه وزن هستند.

به گزارش گروه اخبارعلمی ایرنا، بیست و نهم ماه مه ( 9 خردادماه ) به منظور افزایش آگاهی در زمینه بیماری های گوارشی، روز جهانی سلامت دستگاه گوارش نام دارد. این مناسبت هر سال روی یكی از بیماری های مربوط به دستگاه گوارش تمركز می كند تا با افزایش آگاهی عمومی، از بروز بیماری پیشگیری شود.
روز جهانی گوارش در سال 2016 با تمركز بر چهار محور چاقی، مشكلات رایج دستگاه گوارش، باكتری های پروبیوتیك و پری بیوتیك و یبوست و با شعار رژیم غذایی و تاثیر آن بر باكتری های روده برگزار می شود.

***چاقی
آنچه در حال حاضر نگران كننده است، افزایش چاقی و اضافه وزن در كودكان است.آمار نشان می دهد كه در حال حاضر 41میلیون كودك زیر پنج سال در سراسر جهان چاق هستند و این آمار تا سال 2025 به دو برابر افزایش خواهد یافت.

***مشكلات رایج دستگاه گوارش
سندرم روده تحریك پذیر، سوزش سر دل، سوء هاضمه، نفخ و یبوست از شایع ترین مشكلات دستگاه گوارش هستند. سندرم روده تحریك پذیر یك اختلال شایع گوارشی است كه با علایمی مانند اسهال، یبوست، شكم درد، استرس، خستگی مزمن و نفخ همراه است.
حدود 10 تا 23 درصد از جمعیت جهان به این اختلال مبتلا هستند. هزینه های ناشی از این عارضه شامل درمان، مراقبت های پزشكی، كاهش بهره وری و غیبت در محل كار حدود 21 میلیارد دلار در سال برآورد شده است.
معمولا برای درمان این عارضه، از قرصی به نام linaclotide استفاده می شود كه در سال 2012 به تایید سازمان غذا و دارو آمریكا رسید. كمبود ویتامین D علایم سندرم روده تحریك پذیر را تشدید می كند.

***باكتری های پروبیوتیك و پری بیوتیك
پروبیوتیك (Probiotics) یك خانواده خاص از باكتری ها است كه در حین فرآیند هضم زنده می مانند و برای سلامتی بسیار مفید هستند. پری بیوتیك (prebiotics) یك نوع خاص از باكتری ها هستند كه یك رابطه همزیستی سالم ایجاد می كنند. برای رسیدن به حداكثر سلامتی، استفاده از هر دو نوع مواد غذایی حاوی پروبیوتیك و پری بیوتیك نیاز است.
این باكتری ها باعث جلوگیری از انواع عفونت می شوند و با تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت دستگاه گوارش، سلامتی را تضمین می كنند. تحقیقات دیگری نشان می دهد كه این باكتری ها به سوزاندن چربی كمك می كنند و با كاهش مقاومت بدن نسبت به انسولین، در پیشگیری از بیماری دیابت موثر هستند.
ماست حاوی بیشترین مقدار پروبیوتیك است. علاوه بر ماست، سیب، موز، توت، كشمش، انواع سبزی، پیاز، سیر، تره فرنگی، عدس، نخود، لوبیا، ذرت، بادام، عسل و چای سبز حاوی این باكتری هستند.
علمی (6) ** 9259**1440