تهران- ایرنا– معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: داروی پیشگیری از سنگ كلیه با بهره گیری از شركت های دانش بنیان تا سه ماه آینده رونمایی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر افشین زرقی امروز -یكشنبه- در جمع خبرنگاران با اشاره به این كه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی از جمله دانشگاه های پیشرو در حوزه دانش بنیان است، گفت: تاكنون 23 شركت دانش بنیان در این مجموعه تاسیس شده اند و مشغول فعالیت هستند.
زرقی به برنامه راه اندازی دو مركز رشد در این مجموعه نیز اشاره كرد و گفت: دو مركز رشد در حوزه علوم قضایی و طب سنتی راه اندازی خواهد شد كه با تحقق آن 20 شركت دانش بنیان جدید جذب خواهد شد.
وی در بخشی دیگری از سخنانش از اختصاص بودجه مناسب برای فعالیت های پژوهشی خبر داد و گفت: حدود دو درصد كل بودجه به فعالیت های پژوهشی اختصاص یافته است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی بر لزوم نهادینه شدن فعالیت های پژوهشی كارآفرین هم تاكید كرد و گفت: تلاش كرده ایم تا پژوهش های این مجموعه دانشگاهی، كارآفرین و محصول محور باشند.
زرقی با اشاره به ارتقای 39 پله ای دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در میان دانشگاه های كشور براساس تازه ترین رتبه بندی نظام علم سنجی دانشگاه لایدن در هلند، گفت: لایدن 11 هزار دانشگاه را مورد بررسی قرار داد و امسال فقط 842 دانشگاه رتبه بندی شدند كه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با رشد مناسب رتبه 696 را به دست آورد.
وی اظهار كرد: از مجموع 15 دانشگاه برتر كشور، دانشگاه تهران و شهید بهشتی جزو دانشگاه های علوم پزشكی بوده و بقیه از دانشگاه های غیرپزشكی بودند.
وی به تعداد مراكز تحقیقاتی و پژوهشكده های این دانشگاه اشاره كرد و گفت: این دانشگاه با 64 مركز تحقیقاتی و پنج پژوهشكده نقش بی بدیل و غیر قابل انكاری در رشد علمی و انجام فعالیت های پژوهشی داشته است.
زرقی به انعقاد قرارداد با یك مركز تحقیقاتی اروپایی اشاره كرد و گفت: قرارداد همكاری با این مركز تحقیقاتی در زمینه امنیت غذا است و برنامه عملیاتی آن به زودی اجرایی خواهد شد.
وی به افزایش تبادلات و همكاری ها با مراكز علمی اشاره كرد و گفت: با هیات های سوئدی و نیوزلندی ارتباطاتی برقرار شده و با باز شدن فضای سیاسی این اقدام گسترش خواهد یافت.

**جمع آوری 2 تن لواشك و آلوی غیر بهداشتی در تهران
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: طی یك هفته گذشته 2 تن لواشك و آلوغیر بهداشتی در تهران جمع آوری شده كه به زودی معدوم خواهد شد.
دكتر عرشی به افزایش تعداد پایگاه های سلامت اشاره كرد و گفت: در سال گذشته 150 پایگاه سلامت راه اندازی شده كه این تعداد معادل فعالیت 25 سال گذشته در این زمینه است.
وی سرطان، سوانح، حوادث و بیماریهای مزمن را بیشترین عامل مرگ و میر دانست و گفت:خودمراقبتی، آموزش و گسترش خدمات مهمترین عامل سلامت و كاهش مرگ و میر است.
علمی **1201**9314*
1311*2017