به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، دكتر جوو دانگ جوو** در چهارمین مجمع همكاریهای دوجانبه ایران و كره جنوبی كه در محل موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی ایران برگزار شد، افزود: كره جنوبی بعد از سال 2012 به دلیل تحریمها در ایران سرمایهگذاری نكرده است، اما امیدواریم روابط همكاری اقتصادی دو كشور بار دیگر افزایش یابد و سه برابر شود.
وی با بیان این كه كره جنوبی ششمین صادركننده بزرگ جهان در سال 2014 بود و از تولیدكنندگان صنعتی پیشتاز جهان است، ایران را اقتصاد بزرگی دانست كه پتانسیلهای فراوان و تاریخی پرافتخار دارد.
دانگ جوو گفت: نخستین سرمایهگذاری مشترك دو كشور بین شركت نفت ایران و كره جنوبی بود كه در سال 1976 تاسیس شد. در دهه 1980 و پس از سال 2012 كره جنوبی سرمایهگذاری در ایران نداشت اما از ماه مه 2016 (اردیبهشت - خرداد) روابط تجاری دو كشور دوباره افزایش پیدا كرده است.
وی افزود: در گذشته همكاریهای اقتصادی كره جنوبی و ایران محدود به بخشهای انرژی، ساختمان و تجارت بود اما اكنون زمینههای اقتصادی بسیار متنوعی برای همكاری وجود دارد.
دانگ جو ادامه داد: در گذشته همكاری های اقتصادی كره جنوبی و ایران محدود به بخش های انرژی، ساختمان و تجارت بود اما اكنون زمینه های اقتصادی بسیار متنوعی برای همكاری از قبیل خودرو و قطعات، محصولات پتروشیمی، محصولات الكترونیكی، پوشاك، آهن و فولاد، فلزات، دارو و بهداشت وجود دارد.
این محقق گفت: مشكلات زیادی بر سر راه انجام سرمایه گذاری های مشترك مانند كمبود آمار و اطلاعات و فاصله های جغرافیایی وجود دارد كه باید به كمك یكدیگر آنها را رفع كنیم.
وی افزود: بر اساس رتبه بندی كشورها از سوی بانك جهانی به لحاظ آسانی انجام كسب و كار، كره جنوبی در سال 2016 چهارمین كشور جهان اعلام شد، اما ایران در جایگاه 180 قرار دارد و نشان می دهد ایران باید سخت تلاش كند تا با ارتقای جایگاه خود بتواند سرمایه گذاران خارجی را جذب كند.
محقق ارشد موسسه سیاست های اقتصادی بین المللی كره جنوبی تاكید كرد: اصلاح قوانین و مقررات، تامین ثبات محیط كسب و كار، اعطای مشوق های لازم و تهیه آمار و اطلاعات مورد نیاز از مهمترین اقدام هایی است كه باید در ایران انجام شود.
به گزارش ایرنا، روابط دیپلماتیك ایران و كره جنوبی از اوت 1962 (54 سال پیش) آغاز شد و سفارت ایران در كره جنوبی در آوریل سال 1967 (49 سال پیش) گشایش یافت. در سفر رسمی «پارك گئون هی» رئیس جمهوری كره جنوبی در اوایل مه (اواسط اردیبهشت)، 2 كشور با افزایش تجارت دوجانبه به 18 میلیارد دلار در سال موافقت كردند.
*Joo Dong Joo
**Korea Institute for Industrial Economics and Trada
اقتصام ** 1063 ** 3053 **1561
تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹
تهران- ایرنا- محقق ارشد موسسه سیاستهای اقتصادی بینالمللی كره جنوبی* (KIEP) گفت: تاثیر تحریمها بر روابط تجاری ایران و كره جنوبی شدید بود و حجم تجارت دوجانبه ایران و كره جنوبی را از 17.4 میلیارد دلار در سال 2011 به 6.1 میلیارد دلار در سال 2015 كاهش داد.