به گزارش ایرنا از سازمان غذا و دارو، دكتر بهروز جنت افزود: مصرف تنقلاتی مانند پفك دارای اثرات جبرانناپذیری است كه بسیاری از كارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند بطورمثال در تهیه پفك از روغن با ترانس بالا استفاده شده كه منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی و عروقی می شود.
وی خاطرنشان كرد: همچنین نمك زیاد موجود در پفك - كه به منظور خوش طعمی پفك به مقادیر زیاد به آن افزوده می شود- علاوه بر تغییر ذائقه افراد به شورخواری، موجب آسیب دیدن كلیهها، تجمع آب در بدن و درنتیجه تورم بافتها، افزایش فشار خون و سكتههای قلبی و مغزی میشود .
مدیر كل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو گفت: توصیه جدی ما این است كه از مصرف زیاد این فراورده آسیب رسان به سلامت در یك زمان و یا به صورت مداوم و طولانی مدت جدا خودداری شود، همچنین این محصولات برای كودكان كمتر از دو سال به هیچوجه توصیه نمی شود و نمی تواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود.
جنت در خصوص اینكه مصرف پفك 25 برابر نسبت به كشورهای اروپایی است، گفت: اینگونه مطالب ، اغراق است.
وی یادآور شد: تمام فرآورده های شناخته شده با برندهای مختلف با نام عمومی پفك عمدتا حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمك، رنگ های طبیعی یا رنگ های مصنوعی است البته با توجه به درخواست تولید كنندگان با مجوز از وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) سایر مواد اولیه ای كه در ضوابط و مقررات مربوطه مجاز باشد، امكان استفاده دارد .
مدیر كل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این فرآورده ها با دارا بودن 15 الی 20 درصد چربی، 6 تا پنج درصد پروتئین و 5/1 درصد نمك و مقدار قابل توجهی كربوهیدرات و نشاسته جزء كالاهای آسیب رسان به سلامت به شمار می آید.
جنت خاطرنشان كرد: تعریف ما نیز از كالاهای آسیب رسان، تعریفی مشخص و تغذیه ای بوده و مربوط به سلامت و ایمنی خود محصول یا فرآورده غذایی نیست، یعنی اگر پفك و اسنك ها را جزء فرآورده های آسیب رسان به حساب می آوریم به این معنا نیست كه فرد با مصرف یك یا چند باره آنها، حتما دچار آسیب خواهد شد بلكه مقصود از مطرح كردن آنها تحت این عنوان، به منظور كاهش مصرف آنها در كشور صورت می گیرد.
اجتمام**9185 ** 1418
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷
تهران - ایرنا - مدیر كل نظارت بر فراورده های غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو هشدار داد: مصرف انواع فرآورده های پف كرده بلغور ذرت با نام عمومی پفك به سلامت آسیب می زند.