به گزارش ايرنا، رييس هيات سوار كاري خراسان شمالي با وجود تلاش و اصرار خبرنگاران از جواب دادن به سئوال ها در خصوص اطلاعات اين جشنواره و چگونگي تدوين برنامه هاي مرتبط و بويژه كيفيت شركت كنندگان و همچنين چرايي اعتراض فعالان بومي صنعت اسب استان ، خودداري كرد.
خبرنگار ايرنا از ساير مسئولان برگزاري اين جشنواره ملي نيز جوياي كسب اطلاعات بيشتر شد كه آنان نيز از جواب دادن خودداري كردند.
تعدادي از سوار كاران، اسب داران و توليد كنندگان اسب اصيل تركمن در حاشيه اين جشنواره نسبت به كيفيت برگزاري اين جشنوار گلايه و انتقاد شديد داشتند و گفتند: اين جشنواره به صورت غير استاندارد برگزار شده و حتي پوستر آن دچار اشكال اساسي است،چراكه اسبي در آن تبليغ شده كه با اهداف برگزاري جشنواره در تضاد است.
آنان در حاشيه اين جشنواره با صدا و سيما و ساير رسانه ها مصاحبه كردند و افزودند: بيشتر سواركاران و اسب داراني كه اسب اصيل تركمن دارند از شركت در اين جشنواره خودداري كرده اند چرا كه اسب هاي شركت كننده در اين جشنواره اسب اصيل تركمن نيستند.
آنان همچنين از رونمايي كتاب تبارنامه اسب اصيل تركمن نيز گلايه داشتند و گفتند: اين تبارنامه نيز مخدوش و اطلاعات آن بر مبناي علمي جمع آوري نشده است.
***
رئيس هيات سوار كاري خراسان شمالي در آيين برگزاري اين جشنواره با بيان اينكه اين استان داراي ظرفيت و پتانسيل بالايي در ذخيره ژنتيك اسب اصيل تركمن است گفت: متاسفانه زيرساخت ها براي صنعت اسب در اين استان مهيا نشده است.
علي مباركي افزود: با وجود اينكه در اين استان توليد كننده هاي با تجربه و دلسوزي وجود دارد، اما نبود امكانات باعث شده است كه توليدات آنان ديده نشود.
وي با بيان اينكه بزودي در اين استان پيست سواري كاري ايجاد مي شود اظهار كرد: هم اكنون در مرحله تحويل زمين براي ساخت اين پيست هستيم كه اميدواريم با تخصيص اعتبار مورد نياز بتوانيم مكاني مناسب براي سواركاران و توليد كننده ها فراهم كنيم تا توليدات آنان به نمايش گذاشته شود.
فرازانه شاددل جانشين جشنواره ملي اسب اصيل تركمن نيز در گفت و گو با ايرنا گفت: در اين دوره از جشنواره با احتساب كره ها 100 راس اسب شركت كرده اند.
وي افزود: در اين جشنواره تنها زيبايي اسب به معرض نمايش و مسابقه گذاشته مي شود كه در 10 گروه و در سنين مختلف مورد داوري داوران قرار مي گيرند.
وي اظهار كرد: در اين دوره از جشنواره اسب هاي اصيل تركمن از شركت كننده هايي از استان هاي خراسان رضوي، شمالي، گلستان و تهران شركت دارند.
همچنين در اين جشنواره از تمبر اسب اصيل تركمن و كتاب تبارنامه اسب اصيل تركمن رونمايي شد.
دومين جشنواره ملي زيبايي اسب اصيل تركمن با حضور شركت كننده هاي از چندين استان كشور در بوستان تفريحي بش قارداش بجنورد و با حضور جمع كثيري از مردم و مشتقان صنعت اسب برگزار شد.
استان خراسان شمالي به عنوان يكي از اصلي ترين ذخيره گاه هاي ژنتيك اسب اصيل تركمـن در كشور شناخته شده است اما متاسفانه اين ظرفيت مهم براي توسعه پايدار اين خطه مورد غفلت قرار گرفته است.
در استان خراسان شمالي سه هزار راس اسب وجود دارد كه يكهزار راس آن اسب اصيل تركمن است.
3007/ 1744/ 6042
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۴
بجنورد - ايرنا - دومين جشنواره ملي اسب اصيل تركمن عصر دوشنبه با حضور 100 راس اسب اصيل تركمن با حاشيه هايي مهم تر از متن، در بجنورد مركز استان خراسان شمالي برگزار شد.