به گزارش ایرنا سید اسماعیل موسوی عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران خراسان شمالی اظهار كرد: این پروژه توسعه ای كه سال گذشته با حضور رئیس جمهور كلنگ زنی شده بود ، تعطیل و باطل نشده است وهم اكنون در حال روشنگری سهام داران هستیم چرا كه بین سهام داران اختلاف است.
وی با بیان اینكه بسیار مشتاق هستیم تا این پروژه را اجرایی كنیم افزود: نباید صنعت پتروشیمی تعطیل شود بلكه باید طرح ها و پروژه های جدید از جمله همین طرح توسعه پتروشیمی خراسان برای اشتغال بیشتر و توسعه پایدار منطقه تعریف و اجرایی شود.
وی اظهار كرد: سرمایه گذاران برای اجرای طرح های توسعه ای باید به توافق برسند و پرونده این هنوز بسته نشده است.
**پایین آمدن قیمت نفت و محصولات پتروشیمی ونقش منفی آن در سرمایه گذاری های جدید
وی اشاره ای به كاهش قیمت نفت كرد و افزود: افت قیمت نفت و محصولات پتروشیمی برنامه های سهام داران را به هم ریخته و سرمایه گذاری دراین پروژه ملی را به چالش كشیده است، اما امیدوار هستیم كه بتوانیم در این استان با اجرای این طرح و پروژه های جدید توسعه منطقه را بیش از گذشته مد نظر قرار دهیم.
وی اشاره ای به نیروی انسانی متخصص و دانش آموخته های دانشگاهی در این استان كرد و گفت: با توجه به بیكاری نیروها باید پروژه هایی كه سود داشته باشد برای استان اجرا كنیم.
وی با بیان اینكه ما پروژه ملی GTPP را نمی خوابانیم افزود: طرح منطقه ویژه اقتصادی خراسان شمالی روشن نیست و سهام داران باید راه را باز بینند و اگر این امر تعیین تكلیف شود ادامه راه روشن و شفاف خواهد شد.
وی با بیان اینكه وقتی پروژه ای تعریف می شود باید سهام داران نیز آن را با توجه به وضعیت و شرایط خود انتخاب كنند گفت: بیشتر سهام داران این طرح توسهع پتروشیمی خراسان صندوق های تامین اجتماعی و بازنشستگی هستند.
**** تعمیرات اساسی و آغاز به كار مجدد پس از 35 روز تعطیلی
وی به تعمیرات اساسی واحد آمونیاك پتروشیمی این شركت اشاره كرد و گفت: 20 سال از فعالیت مستمر پتروشیمی خراسان می گذشت كه با توجه به این امر نیاز به تعمیرات اساسی داشت كه متخصصان و مهندسان تمامی برنامه ریزی ها در این راستا را انجام دادند و پس از 35 روز تعطیلی ، هم اینك خط تولید مجددا با ظرفیت حدود 106 درصدی آغاز شده است.
وی با بیان اینكه واحد آمونیاك جزء پیچیده ترین، سخت و خطرناك ترین واحد های پتروشیمی است گفت: كوچكترین اشتباه موجب بروز فاجعه زیست محطیی می شود.
وی افزود: نیروهای متخصص و كارشناس این شركت، این واحد تولیدی را در طی 21 سال گذشته در سطح استاندارد و مطلوب نگه داشته بودند اما بسیاری از تجهیزات نیاز به تعمیر داشت، تمامی نقاط آسیب پذیر كارخانه را شناسایی كردیم و این ریسك را پذیرفتیم كه با كارشناسان خود این واحد خطرناك را تعمیر كنیم.
وی با بیان اینكه هیچ كاری در طی تعمیرات اساسی این شركت پتروشیمی برون سپاری نشده است افزود: تنها در چند مورد تعویض قطعات از ماشین الات دیگران كمك گرفته شد.
وی اظهار كرد: این كارخانه باید بعد از 17 سال تعمیرات می شد اما 21 سال كار كرده است .
وی افزود: با وجود اینكه بیش از چهار سال از حد استاندارد این كارخانه ، بدون تعمیر اساسی كار كرده است اما اطمینان خاطر از ایمنی آن داشته ایم.
موسوی تصریح كرد: تمامی قطعات مورد نیاز این كارخانه برای تعمیرات نیز نو خریداری شده و یا در كارگاه این شركت ساخته شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه مصرف كود اوره رو به افزایش است گفت: ظرفیت این واحد تولیدی 500 هزار تن اوره است كه این شركت برای بازار داخل تعهد مصرف داده است و به میزانی كه پذیرفته باید عمل كند چرا كه اگر مقدار لازم را تحویل ندهیم اجازه صادرات نخواهیم داشت.
وی میزان تحویل اوره به بازار را 250 هزار تن عنوان كرد و گفت: باید به وظیفه خود برای تولید داخل عمل كنیم.
***فروش داخل به ضرر پتروشیمی خراسان است
مدیر عامل شركت پتروشیمی خراسان با بیان اینكه فروش داخل به ضرر این شركت است گفت: در صادرات اوره را با قیمت بیشتری می فروشیم كه ارزآوری نیز دارد.
موسوی افزود: صادرات اوره در هر تن یك میلیون و 200 هزار ریال از فروش داخلی بیشتر سود دارد.
وی با بیان اینكه تامین خوراك شركت از داخل است و همچنین برای امنیت غذایی فروش اوره برای كشور ضروری است.
***برای هر صندلی سه نیرو متخصص در حوزه نفت وجود دارد
موسوی با بیان اینكه برای هر صندلی در این شركت سه نیروی متخصص در حوزه نفت مازاد داریم گفت: هم اكنون 400 نفر نیروی نفتی داریم كه هم اكنون 100 نفر در رده مدیریت اعلام آمادگی برای كار در شركت های دیگر از جمله در عسلویه دارند اما به علت اینكه نیروهای بخش دولتی نمی توانند وارد بخش خصوصی شوند از توان این افراد كم تر استفاده می شود.
وی اظهار كرد: هم اكنون این شركت نیروی متخصص و مدیر دارد اما در شركت های دیگر به كار گیری نمی شود و این در حالی است سایر شركت ها نیز با كمبود نیروی مواجه هستند.
نخستین واحد مجتمع پتروشیمی خراسان در دوران دولت سازندگی در 17 كیلومتری شهر بجنورد، مركز استان خراسان شمالی راه اندازی شده كه سالانه در این واحد تولیدی افزون بر 560 هزار تن اوره وآمونیاك و 80 درصد كریستال ملامین كشور را برای مصارف داخلی و صادراتی تولید می شود.
3007/ 1744
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱
بجنورد- ایرنا - مدیرعامل شركت پتروشیمی خراسان با اشاره به اینكه همه طرف ها برای به سرانجام رسیدن این طرح فعال هستند گفت: اجرای طرح توسعه GTPP منتظر تصمیم سهام داران برای رسیدن به تفاهم مشترك در خصوص نوع و مقدار سهام مشاركت است.