به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از فدراسیون صادرات انرژی، «كمال سیدعلی» افزود: پس از لغو تحریم ها و حضور نمایندگان بسیاری از شركت های بزرگ به كشورمان، اهمیت صندوق ضمانت صادرات در جهان بیش از پیش مشخص شد.
به گفته این مقام مسئول، صادرات دو جنبه اصلی تامین مالی و پوشش بیمه ای دارد و همین دو مساله است كه صادرات را بویژه در خدمات فنی و مهندسی توسعه می دهد.
سیدعلی با بیان اینكه صندوق های ضمانت صادرات بدون حضور بانك ها قادر به فعالیت نیستند، گفت: هر چند نظام بانكی كشور به انجام واردات مبادرت می كند، اما در مورد صادرات چنین رویه ای حاكم نیست.
وی با اشاره به صادرات افزون بر سه میلیارد دلاری در سال 1380، ادامه داد: اینك صادرات كشور به 42 میلیارد دلار رسیده و حتی یك میلیارد دلار نسبت به واردات فزونی داشته است.
مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: امروز ارز حاصل از صادرات توانسته نرخ ارز را ثابت و متعادل نگه دارد كه ناشی از تلاش و زحمت صادركنندگان است؛ هرچند وضعیت نرخ ارز برای دو سه سال آینده نباید اینگونه باشد و لازم است تا افزایش داشته باشد.
رئیس هیات مدیره صندوق ضمانت صادرات گفت: تاكنون از طرف صندوق توسعه صادرات یك میلیارد دلار برای اعتبار خریدار و 20 هزار میلیارد ریال برای اعتبار فروشنده برقرار شده است.
وی با تاكید بر این كه باید مباحث فاینانس (تامین مالی) پروژه ها به صورت جدی دنبال شود، اظهار داشت: یك دهه پیش 200 میلیون دلار به صندوق ضمانت صادرات اختصاص یافت و این اعتبار فقط برای شركت در ضمانت نامه های داخلی بود كه در مناقصه های بین المللی برنده می شدند.
سیدعلی ادامه داد: ضمانت نامه ها در صندوق ضمانت صادرات با نیم درصد كارمزد بدون وثیقه تنظیم شده است و شركت ها با همین شرایط در مناقصه های بین المللی شركت كردند؛ هرچند در برخی پروژه ها وقفه هایی رخ داد، اما هنوز هم این ضمانت نامه ها به شركت ها كمك می كند.
وی با اشاره به ارائه افزون بر یك میلیارد و 800 میلیون دلار اعتبار خریدار در بخش انرژی گفت: در این بخش نزدیك به 100 میلیون دلار اعتبار فروشنده و 800 میلیون دلار ضمانت نامه ارائه شده است.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات با اشاره به درخواست صادركنندگان برای افزایش سرمایه این صندوق، یادآور شد: امروز معضل این صندوق فقط افزایش سرمایه نیست، اما پیش بینی می شود امسال میزان سرمایه آن از یك میلیارد و 100 میلیون دلار به سه میلیارد دلار افزایش یابد و حتی قابلیت افزایش را تا پنج میلیارد دلار دارد.
سیدعلی یكی دیگر از اقدام های انجام شده را كاهش كارمزد بیمه نامه ها عنوان كرد و گفت: در واقع كاهش كارمزد بیمه نامه ها در خارج از كشور كار بزرگی بود و تا 80 درصد این كارمزد تقلیل یافته است.
وی افزود: پیش بینی ما این است در پایان سه ماه نخست امسال، 12 تا 13 برابر مدت مشابه سال گذشته صدور بیمه نامه داشته باشیم.
اقتصام ** 3065 **1561
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲
تهران- ایرنا- مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: این صندوق در بخش انرژی افزون بر یك میلیارد و 800 میلیون دلار اعتبار خریدار، نزدیك به 100 میلیون دلار اعتبار فروشنده و 800 میلیون دلار ضمانت نامه در 10 سال گذشته ارائه كرده است.