به گزارش ايرنا، محمدعلي طهماسبي روزچهارشنبه در ديدار استاندارچهارمحال وبختياري در شهركرد گفت: با توجه به ارزش بالاي اقتصادي اسانس گيري گل محمدي، راه اندازي اين صنعت در كشور با جديت پيگيري مي شود.
وي ادامه داد: هر ليتر اسانس گل محمدي بر حسب كيفيت آن در دنيا بين پنج تا 10 هزار دلار خريداري مي شود.
به گفته وي، هم اينك در 14 تا 15 هزار هكتار از اراضي كشاورزي كشور گل محمدي كشت مي شود و با توجه به ارزش افزوده بالاي اين محصول، توسعه پرورش گل محمدي از اولويت هاي وزارت جهادكشاورزي است.
طهماسبي گفت: گل محمدي گياه كم آبي است و در استان هاي با بارندگي بالاي 400 ميليمتر از جمله استان چهارمحال و بختياري، اين گياه با آبياري سبز (كشت ديم) قابل توسعه است.
وي افزود: گل محمدي در شرايط ديم بالاي 1.5 تن و در شرايط آبي حدود چهار تن در هكتار گل مي دهد و با ارزش ترين كالاي صادراتي كشاورزي محسوب مي شود.
طهماسبي تصريح كرد: به دليل اينكه گل محمدي مصرف مستقيم دارويي، بهداشتي، غذايي و انساني دارد بايستي به صورت ارگانيك و عاري از مواد شيميايي توليد شود.
معاون امور باغباني وزارت جهادكشاورزي افزود: بر اساس برنامه ريزي ها، مقرر شده طي 10 سال آينده در چهارمحال و بختياري 70 هزار هكتار اراضي مستعد، زيركشت گياهان دارويي از جمله گل محمدي قرار گيرد.
به گفته طهماسبي با رايزني و هماهنگي هاي انجام شده با مسئولان چهارمحال و بختياري با توجه به اينكه اين استان از مستعد ترين مناطق پرورش و كشت گل محمدي است، صنعت اسانس گيري اين محصول نيز با تعيين سرمايه گذار در اين استان راه اندازي مي شود.
به گزارش ايرنا، هم اكنون در كشور 140 هزار هكتار اراضي كشاورزي زيركشت گياهان دارويي است.
استاندار چهارمحال و بختياري نيز در اين ديدار گفت: در برنامه ششم توسعه حدود پنج هزار هكتار از باغات ديم استان توسعه مي بايد و در دو هزار و 500 هكتار از اراضي كشاورزي اين استان نيز گياهان دارويي از جمله گل محمدي كشت مي شود.
قاسم سليماني دشتكي ادامه داد: هم اينك حدود 500 هكتار از اراضي استان زيركشت گل محمدي است و سال گذشته 120 هزار اصله نهال گل محمدي بين شهرداري هاي استان براي كشت در 400 هكتار از اراضي شهري توزيع شد.
به گفته وي، مطابق برنامه ريزي هاي انجام شده تا پايان سال 1399، سالانه 100 هكتار زمين كشاورزي در چهارمحال و بختياري به پرورش و كشت گل محمدي اختصاص مي يابد.
به گزارش ايرنا، معاون امور باغباني وزارت جهادكشاورزي براي ديدار از طرح هاي توسعه باغات چهارمحال و بختياري به شهركرد سفر كرده است.
7361/ 6014/
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۲
شهركرد- ايرنا- معاون امور باغباني وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه هم اينك در كشور از گل محمدي تنها گلاب تهيه مي شود، گفت: زنجيره نهايي توليد اين محصول، اسانس گيري است كه راه اندازي اين صنعت در كشور ضروري است.