رشت - ايرنا - استاندار گيلان با تاكيد بر ضرورت توجه همگان به مقوله سلامت، ارتقاء سلامت جامعه را نيازمند همراهي مردم و شهروندان دانست.

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمدعلي نجفي روز چهارشنبه در جلسه كارگروه سلامت و امنيت غذايي در استانداري گيلان افزود: همه ما در مقابل سلامت خود مسئول هستيم و از مواردي كه سلامتي ما را به خطر مي اندازد، بايستي پيشگيري كنيم.
وي با انتقاد از تغذيه نادرست در استفاده از برخي غذاهاي ارزشمند از جمله ماهي در استان گيلان اظهار كرد: مصرف ماهي به عنوان يك ماده غذايي ارزشمند و مفيد براي بدن به صورت سرخ كرده، شيوه تغذيه اي درستي نيست.
نماينده عالي دولت در استان گيلان خاطرنشان كرد: مردم بايستي در استفاده از مواد غذايي ، ارزش تغذيه اي آن را حفظ كنند كه توجه به اين مهم، نقش موثري در سلامتي آنان در نتيجه ارتقاء سلامت در جامعه دارد.
استاندار گيلان بيان داشت: اينكه در يونسكو انواع غذاها را ثبت كرده ايم، كافي نيست و بايستي در چگونگي پخت اين غذاها كه سلامتي انسان را به خطر نيندازد، الگو ارائه دهيم.
وي در ادامه جلسه كارگروه سلامت و امنيت غذايي با بيان اينكه در استفاده از كودشيميايي و سموم دفع آفات نيز اسراف مي كنيم، خاطر نشان كرد: همه اين ها مي تواند سلامت انسان ها را به خطر بيندازد.
وي با تاكيد بر ضرورت فرهنگ سازي براي ارتقاء سلامت در جامعه تصريح كرد: رسانه ها با كار حرفه اي و به صورت ارائه مطالب آموزشي به صورت كارشناسي، مي توانند در هدايت مردم و در نتيجه ارتقاء سلامت جامعه موثر باشند.
نجفي در ادامه با اشاره به توجه جدي دولت به سلامت يادآور شد: اجراي طرح تحول نظام سلامت در جامعه و بيمه همگاني سلامت، نشان از توجه جدي دولت به مقوله سلامت و انجام اقدامات مهم و ارزشمند در اين زمينه است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، عدم استفاده از كلاه ايمني و نبود روشنايي معابر را از آسيب ها در تصادفات عنوان و اظهار كرد: موتورسواران بايستي در استفاده از كلاه ايمني، جدي باشند و حوزه راه و شهرداران نيز بايستي در بخش روشنايي معابر اقدامات لازم را انجام دهند.
استاندار گيلان ضمن قدرداني از رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان يادآور شد: كارگروه تخصصي سلامت و امنيت غذايي، يكي از كارگروه هاي زير مجموعه شوراي برنامه ريزي استان به شمار مي رود كه بخشي از آن مربوط به اجرايي كردن تصميمات شوراي سلامت و امنيت غذايي است.

** راه اندازي كيوسك هاي سلامت در مناطق پرتردد شهر رشت
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان گيلان نيز در اين جلسه با اشاره به اهميت سلامت در جامعه گفت: همه فعاليت ها تحت تاثير سلامت است.
شاهرخ يوسف زاده چابك با بيان اينكه سلامت را نبايد معادل درمان بدانيم، افزود: سلامت يعني تمام زمينه هاي عوامل و بروز بيماري را شناسايي و قبل از بروز آن، به فكر مهار و كنترل آن باشيم.
وي با تاكيد بر اين كه نگاه همه ما به سلامت بايستي خيلي وسيع باشد، اظهار كرد: در سلامت بايستي همه چيز از جمله پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير از جمله ديابت، فشارخون، قلبي و عروقي، سرطان ها و پوكي استخوان مدنظر قرار گيرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان گيلان بيان كرد: نحوه تغذيه و نوع مواد غذايي يكي از مهمترين مسايلي است كه در رابطه با سلامت اهميت بسزايي دارد.
وي خاطرنشان كرد: شايد نتوان به راحتي ذائقه مردم را تغيير داد اما مي توانيم با نظارت بيشتر و دقيق تر در رستوران ها و قنادي ها و توصيه هاي لازم در استفاده از ميزان قند و اسيدهاي چرب كمتر، در ارتقاء سلامت نقش آفريني كرد.
وي در ادامه با اشاره به همكاري دانشگاه علوم پزشكي با شهرداري كلانشهر رشت اظهار كرد: راه اندازي كيوسك هاي سلامت در مناطق پرتردد رشت از جمله پياده راه فرهنگي يكي از كارهايي است كه در آينده نسبت به آن اقدام مي شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان گيلان يادآور شد: در اين كيوسك ها مردم مي توانند نسبت به كنترل فشار خون و ديابت اقدام كنند.
يوسف زاده با بيان اين كه دانشگاه علوم پزشكي متولي امر سلامت است، تصريح كرد: دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني گيلان، تدوين راهبرد را در دست دارد.
وي در ادامه جلسه در رابطه با فعاليت مركز تحقيقات تروما جاده اي دانشگاه علوم پزشكي گيلان و توجه به توليد گياهان دارويي در استان مطالبي ارائه دادند.
در اين جلسه جمعي از دست اندركاران دانشگاه علوم پزشكي و مسئولان استان گيلان حضور داشتند.
7286/2007