تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۸

پكن - ایرنا - قاره آسیا با اقتصادهای نوظهور و قدرت رقابتی بالا در شرایطی كه جهان در ركود اقتصادی بسر می برد، همچنان بر جایگاه نخست دارنده سریعترین رشد اقتصادی دنیا تكیه زده است.

اگرچه شك و شبهه های زیادی در باره وضعیت اقتصادی این قاره مطرح می شود اما آمارها نشان می دهد، رشد اقتصادی آسیا در پنج سال گذشته سالانه 6.5 درصد بوده است.
به گزارش ایرنا، در همین دوره پنج ساله رشد اقتصادی كشورهای توسعه یافته 1.6 درصد و رشد اقتصادی كشورهای در حال رشد خارج از قاره آسیا 3.4 درصد بوده است.
البته سرعت رشد آسیا طبیعتا به دلیل عوامل بسیار از جمله كاهش تقاضا و مصرف و ركود در بازارهای خارجی و نوسان در بازار قیمت نفت كاهش داشته است.
آمارها نشان می دهد كه میانگین رشد اقتصادی این قاره در یك دهه تا سال 2010 میلادی نزدیك به 7.5 درصد بوده و بتدریج به 6.5 درصد كاهش یافته است.
حالا ناظران و تحلیلگران امور اقتصادی پیش بینی می كنند كه با تعمیق ركود اقتصادی در دنیا رشد اقتصادی در آسیا در دو سال آینده نزدیك به 5.7 دهم درصد باشد كه البته همچنان نرخ قابل قبولی است.
تحلیل ها حكایت از آن دارد كه با توجه به برنامه های اصلاحاتی در چین و توسعه بازار ایران پس از لغو تحریم ها و انجام اصلاحات در اقتصادهای دیگر نظیر هند و اندونزی اقتصاد آسیا همچنان پویا باشد.
تارنمای «چاینا ارگ» چین نیز با انتشار مطلبی آورده است كه كشورهای آسیایی از بحران های گذشته مالی و بانكی درس عبرت گرفته اند و دیگر اجازه نخواهند داد درگیر چنان شرایطی شوند.
در این گزارش آمده است كه كشورهای مختلف این قاره در حال اجرای برنامه های اصلاحاتی و بكارگیری الگوهای جدید رشد اقتصادی و توسعه صنایع خدماتی و فن آوری اطلاع رسانی هستند تا رشد پویای قاره آسیا را تضمین كنند.
چاینا ارگ افزوده است كه اگر آسیایی ها واكنش مثبتی به بحران ها داشته، همكاری ها را تقویت كرده و اصلاحات اقتصادی را به درستی و با قدرت به پیش ببرند سال های پیش رو برای آنها باز هم سال های رشد اقتصادی سریع خواهد بود.
آساق**231**1597