آنكارا – ایرنا – شركت یونیت اینترناشنال تركیه اعلام كرد هفت نیروگاه گازی به ارزش 4.2 میلیارد دلار در ایران خواهد ساخت.

به گزارش ایرنا، در اطلاعیه ای كه روز شنبه از سوی این شركت صادر شد، آمده است: ظرفیت تولید برق این نیروگاهها برابر با 10 درصد نیاز برق ایران خواهد بود.
در اطلاعیه با اشاره به اینكه تاكنون چنین سرمایه گذاری ها در ایران با حمایت دولت صورت می گرفت، آمده است: این اولین الگوی سرمایه گذاری خارجی در ایران در این راستا خواهد بود.
ریاست این شركت را اونال اویسال رئیس پیشین باشگاه ورزشی گالاتاسرای تركیه به عهده دارد.
این شركت از سال 1982 میلادی فعالیت برون مرزی دارد.
براساس اعلام شركت یونیت اینترنشنال، در راستای توافقات حاصل شده با وزارت انرژی ایران، هفت نیروگاه گازی به ظرفیت شش هزار و 20 مگاوات و به ارزش نزدیك به 4.2 میلیارد دلار در ایران خواهد ساخت. قرار است این طرح ها از اوایل سال آینده میلادی عملیاتی شود.
اونال اویسال این توافقات را در راستای دوستی و اعتماد متقابل ایران و تركیه و قدرت اعتماد كارآفرینان تركیه ای در فعالیت های برون مرزی توصیف كرده و گفته است: نیروگاههای فعلی ایران با بهره وری 32 درصد به فعالیت خود ادامه می دهد و این درحالی است كه نیروگاههای ساخت این كشور با حداقل بهره وری 60 درصدی فعالیت خواهند نمود.
او گفته است براساس الگوی ساخت، بهره برداری و انتقال، با ایران قرارداد بسته اند و بعداز 20 سال این نیروگاهها را به ایران واگذار خواهند كرد.
وی در توضیح جزئیات این توافق افزود: ایران به مدت شش سال گاز این نیروگاهها را تامین كرده و برق تولیدی آن را خریداری خواهد كرد.
هوشنگ فلاحیان معاون وزیر انرژی ایران نیز در گفت و گو با روزنامه حریت تركیه كه در سه شنبه گذشته از سوی این روزنامه منتشر شد، گفته بود: قرار است به زودی قرارداد هایی با شركت های انرژی تركیه برای احداث نیروگاه پنج هزار مگاواتی به امضا برسد.
او با اعلام اینكه شركت های تركیه ای نیروگاهی به ظرفیت تولید پنج هزار مگاوات و به ارزش سه میلیارد دلار در ایران خواهند ساخت، گفته است در زمینه های دیگری نیز سرمایه گذاری هایی مطرح است كه هنوز نهایی نشده است.
خبرنگار حریت در قالب دعوت كمیته ملی شورای جهانی انرژی در یازدهمین كنفرانس بین المللی انرژی در تهران شركت كرده بود كه این مصاحبه را نیز در حاشیه كنفرانس انجام داده است.
فلاحیان به حریت گفته است: با سرمایه گذاری شركت های تركیه ای در ایران، تجارت انرژی بین دو كشور نیز افزایش خواهد یافت و حجم فعلی صادرات برق ایران به تركیه كه سالانه 350 مگاوات است در یك و نیم سال آینده به 1200 مگاوات و در مراحل بعدی به سه هزار مگاوات خواهد رسید.
خاورم/2011**1566