تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۵

تهران - ایرنا - تورنمنت بین المللی وزنه برداری جام فجر در تهران عیار تیم پولاد سرد ایران را در بازی های المپیك 2016 ریو مشخص كرد و تا حدودی از مسافران ریودوژانیرو در رشته وزنه برداری رونمایی شد.

رقابت های بین المللی جام فجر روزهای 11 تا 13 خرداد ماه با حضور 35 ورزشكار برگزار شد.
حضور ورزشكاران، داوران، رئیسان فدراسیون های 32 كشور جهان و همچنین اعضای هیات رئیسه فدراسیون بین المللی وزنه برداری و «تاماش آیان» رئیس این نهاد بین المللی در تهران نشان از اهمیت این مسابقات به عنوان یكی از مراحل انتخابی المپیك داشت.
شمار شركت كنندگان در این رقابت البته اندك بود، اما میزبانی تهران از رقابت های جام فجر و احیای این رقابت ها پس از گذشت 9 سال از آخرین رقابت جام فجر در سال 86 این امید را زنده كرد كه ایران می تواند میزبان شایسته ای باشد.
«سجاد انوشیروانی» سرمربی جوان تیم ملی وزنه برداری بزرگسالان ایران در این رقابت ها با بهداد سلیمی، بهادر مولایی، محمدرضا براری، سهراب مرادی، علی هاشمی، كیانوش رستمی و سید ایوب موسوی تلاش كرد مردان خود در آوردگاه ریو محك بزند.
كیانوش رستمی وزنه بردار دسته 85 كیلوگرم با بلند كردن وزنه 220 كیلوگرمی ركورد حركت یك ضرب جهان را پس از 18 سال دو كیلوگرم جابجا كرد و در مجموع نیز با 395 كیلوگرم ركورد مجموع این دسته را پس از گذشت هشت سال به میزان یك كیلوگرم ارتقا داد تا او از هم اكنون به عنوان یكی از چهره های اصلی تیم ملی ایران در ریو باشد.
او همان وزنه برداری است كه با اجازه رئیس فدراسیون وزنه برداری تمریناتش را مستقل پیگیری می كند و زیر نظر كادر فنی تیم ملی كار نمی كند. رستمی با این كارش و مجوزی كه از فدراسیون گرفته است، آشكارا این پیام را منتقل می كند كه اعتقادی به سرمربی تیم ملی ندارد.
پیام رستمی در مسابقات جام فجر نیز نمود عینی یافت. زمانی كه او در مسابقات جام فجر به روی تخته رفت، كادر فنی تیم ملی نظاره گر عملكردش نبودند و فقط «ایوان گارچف» مشاور بلغارستانی فدراسیون او را همراهی كرد.
در وزن 94 كیلوگرم سهراب مرادی نیز پس از گذشت سه سال از محرومیت خود در یك تورنمنت بین المللی حضور پیدا كرد و او در این مسابقات تنها به انجام دو حركت اكتفا كرد. او در حركت یك ضرب 180 كیلوگرم و در حركت دو ضرب 220 كیلوگرم را بالای سربرد تا نخستین مسابقه انتخابی خود را پشت سر بگذارد.
او هم اكنون به همراه سرمربی تیم ملی و رئیس فدراسیون وزنه برداری در كلمبیا محل برگزاری رقابت های كوپه آمریكا به سرمی برد تا با حضور در این مسابقات به عنوان دومین مسابقه انتخابی، جواز حضور در المپیك ریو را به دست آورد.
سهراب مرادی بعد از مشكلاتی كه از بابت دوپینگ و بازنشسته شدن و همچنین مسایلی كه در جریان بازی های المپیك 2012 لندن برایش به وجود آمد، شاید یكی از حریص ترین وزنه برداران شركت كننده در ریو برای كسب مدال طلا باشد.
او در ماه های گذشته و در جریان تمرینات بارها وزنه 200 كیلوگرمی را در یك ضرب و 240 كیلوگرمی را در دو ضرب كه خیلی بیشتر از ركورد جهان است، بالای سر برد. ركورد حركت یك ضرب و دو ضرب دسته 94 كیلوگرم جهان به ترتیب 188 و 233 كیلوگرم است.
پیش از این، قرار بود جام فجر در بهمن 94 برگزار شود، اما با پیگیری فدراسیون وزنه برداری و موافقت فدراسیون بین المللی وزنه برداری با كاهش محرومیت سهراب مرادی این مسابقات در خرداد ماه برگزار شد تا سهراب مرادی به عنوان یكی از شانس های مسلم كسب مدال طلا بعد از پایان محرومیت در 9 خرداد 95 بتواند در این مسابقات شركت كند.
بهداد سلیمی یكی دیگر از امیدهای ایران در ریو نیز بعد از گذشت حدود هفت ماه از مصدومیت در یك ضرب با بلند كردن وزنه 205 كیلوگرم عملكرد خوبی داشت، او در دو ضرب فقط به بلند كردن وزنه 225 كیلوگرمی اكتفا كرد.
در حركت دو ضرب او كه در تمرینات توانسته بود 230 كیلوگرم را بالای سرببرد، در این مسابقات نتوانست وزنه 231 كیلوگرمی را مهار كند تا همچنان دغدغه درمان كامل مصدومیت خود را داشته باشد.
البته به نظر می رسد فدراسیون و كادر فنی علاقمند نباشند كه دست خود را برای حریفان رو كنند و سلیمی با توجه به عملكردش حرف های زیادی در المپیك برای گفتن خواهد داشت.
دیگر نفرات تیم ملی شامل محمدرضا براری در دسته 105 كیلوگرم، بهادر مولایی در دسته فوق سنگین، علی هاشمی در دسته 94 كیلوگرم و سید ایوب موسوی در دسته 85 كیلوگرمی نیز كه حدود یك ماه پیش در رقابت های قهرمانی آسیا حضور داشتند در این مسابقات توانستند ركوردهای خود را افزایش دهند.
علی هاشمی در دسته 94 كیلوگرم كه در رقابت های آسیا با مجموع 374 كیلوگرم دوم شده بود، در این مسابقات با مجموع 385 كیلوگرم و 11 كیلوگرم بیشتر از ركورد آسیایی خود بعد از سهراب مرادی با مجموع 400 كیلوگرم در جایگاه دوم قرار گرفت.
در دسته به اضافه 105 كیلوگرم بهادر مولایی با 16 كیلوگرم كمتر از ركورد خود در قهرمانی آسیا (427 كیلوگرم) بعد از بهداد سلیمی در جایگاه دوم قرار گرفت.
البته وی یك هفته پیش از آغار تورنمنت جام فجر از ناحیه پا مصدوم شده بود و در این مسابقات برای نخستین بار بعد از حدود دو سال زیر وزنه 249 كیلوگرمی رفت كه نتوانست آنرا بالای سرببرد.
مولایی بسیار امیدوار است با درمان مصدومیت خود یكی از گزینه های اصلی تیم ملی در ریو باشد، او در صورتی كه از بند مصدومیت رها شود، یكی از شانس های مدال ایران در المپیك خواهد بود.
در دسته 105 كیلوگرم محمدرضا برابری با 404 كیلوگرم و سه كیلوگرم بیشتر از ركورد خود در رقابت های قهرمانی آسیا (401 كیلوگرم) اول شد.
سید ایوب موسوی پدیده وزن 85 كیلوگرم هر چند فاصله زیادی با كیانوش رستمی دارد، اما از او در آینده بسیار خواهیم شنید. او در جام فجر در مجموع با 362 كیلوگرم و افزایش شش كیلوگرمی این ركورد نسبت به رقابت های قهرمانی آسیا بعد از رستمی و حریف روسی سوم شد.
موسوی در این مسابقات نشان داد با تمرینات مستمر و افزایش آمادگی جسمانی خود می تواند وزنه های بالاتری را هم بالای سرببرد.
به هر ترتیب به نظر می رسد كیانوش رستمی، سهراب مرادی و بهادر مولایی جزو نفرات اصلی حضور در المپیك خواهند بود و دو نفر دیگر باید از بین سید ایوب هاشمی، علی هاشمی، محمدرضا براری و بهادر مولایی مشخص شود كه این انتخاب كادر فنی به افزایش ركوردهای این چهار نفر و رفع مصدومیت آنان تا دو ماه باقیمانده به بازی های المپیك بستگی دارد.
تیم ملی وزنه برداری كشورمان در رقابت های جام فجر با هفت شركت كننده شامل كیانوش رستمی، ایوب موسوی، سهراب مرادی، علی هاشمی، محمدرضا براری، بهداد سلیمی و بهادر وملایی حضور پیدا كرد ولی با امتیازات چهار وزنه بردار خود یعنی كیانوش رستمی در دسته 85 كیلوگرم (3 طلا)، سهراب مرادی در دسته 94 كیلوگرم (3طلا)، محمدرضا براری در دسته 105 كیلوگرم (3طلا) و بهداد سلیمی در دسته به اضافه 105 كیلوگرم (2طلا و یك برنز) مورد محاسبه قرار گرفت تا كشورمان با 331 امتیاز قهرمانی را بدست آورد.
تیم ملی وزنه برداری صربستان با 233 امتیاز، روسیه با 210 امتیاز، تركیه با 129 امتیاز و لهستان با 125 امتیاز به ترتیب در جایگاه های دوم تا چهارم قرار گرفتند.
ورزشی**1067**1545