به گزارش ایرنا محمدحسن صباغ زادگان روز دوشنبه در آستانه فصل تابستان در جمع خبرنگاران افزود: هم اكنون وضعیت تولید انرژی برق در استان مناسب بوده و همین امر عاملی برای پایداری شبكه ، كاهش تلفات و خاموشی ها و حتی تقویت جذب سرمایه گذاری بویژه در حوزه های صنعتی و كشاورزی شده است.
وی هدف صنعت برق استان ، تامین برق پایدار و مطمئن برای تمامی مشتركان و عبور از پیك بار تابستان 95 بدون خاموشی دانست و افزود: نبود خاموشی در این بخش نتیجه چهار تا 5 سال گذشته و در واقع سالهای طلایی برق استان یزد است كه پیشرفت سایر بخش ها را به همراه داشته است.
مدیرعامل برق منطقه ای استان یزد اظهار كرد: در همین راستا در سال 93 قدرت نصب شده نیروگاهی استان هزار و 952 مگاوات بوده كه در سال 94 با 17درصد رشد به 2 هزار و 288مگاوات رسیده و از ابتدای امسال نیز همین مقدار به 2هزار و 450مگاوات افزایش یافته است.
صباغ زادگان در عین حال تصریح كرد: در سال گذشته همچنین از توان بخش خصوصی و حتی نیروگاههای كوچك برای تولید برق در استفاده به خوبی استفاده شد به گونه ای كه مجوز برق مولدهای مقیاس كوچك و پراكنده به میزان 135مگاوات صادر شده كه چهار مورد آن با ظرفیت 64مگاوات به بهره برداری رسیده است.
وی با اشاره به تولید 73هزار و 149 مگاوات برق در كشور گفت: از این میزان 2هزار و 288مگاوات در سال گذشته در یزد تولید شده یعنی بیش از 10 میلیارد كیلووات ساعت انرژی الكتریسیته در حالی كه تنها 7 میلیارد آن در استان مصرف شده و 3 میلیارد كیلووات ساعت آن به سایر استانها منتقل شده است.
این مسئول در ادامه با تاكید بر لزوم مدیریت مصرف در زمان پیك مصرف برق اضافه كرد: در سال گذشته پیك مصرف یا اوج مصرف برق استان در ساعت 12و 25 دقیقه روز 14 تیرماه بود كه خوشبختانه با همكاری بسیار خوب مردم و صنایع بزرگ استان با خاموشی و مشكل برق مواجه نشدیم.
مدیرعامل برق منطقه ای استان یزد افزود: در حال حاضر 69درصد مصرف برق در بخش صنعت ، 13درصد خانگی ، 10درصد كشاورزی ، 3.4 درصد عمومی ، 3 درصد تجاری و 1.4درصد روشنایی معابر است كه در كمتر شهری در ایران و حتی كشورهای پیشرفته چنین تركیبی می بینید و این امر نشانگر صنعتی و تولیدی بوده استان یزد است.
صباغ زادگان درباره فعالیت های این شركت در خصوص كاهش مصرف برق در زمان پیك و اوج مصرف استان اظهار كرد: در این بخش سه كار اساسی در استان انجام شده یكی طرح شناورسازی پیك بار در تابستان به گونه ای كه 8 ساعت پیك بار از ساعت 12تا 17 و 20تا 23 اعلام شد .
وی ادامه داد: مشتركان و صنایعی كه در این زمانها در مصرف صرفه جویی كنند در دو ماه مهر و آبان از تخفیف ویژه برخوردار شده و در واقع پیك آنها در این دو ماه صفر خواهد شد.
وی طرح تعطیلات و تعمیرات تابستانه صنایع بزرگ از 15خرداد تا 15 شهریور را دیگر فعالیت در این بخش عنوان كرد و گفت: در این خصوص با 6صنعت بزرگ استان توافق نامه ای امضا شد كه امسال نیز با بیش از 70مگاوات اجرا می شود و بر مبنای آن 24میلیارد و 580میلیون ریال به این صنایع به خاطر همكاری در طرح تخفیف داده شد.
این مسئول افزود: در طرح ذخیره سازی نیز 4 شركت همكاری داشتند كه به آنها نیز 18میلیارد و 510میلیون ریال تخفیف و تشویق داده شد كه در تابستان امسال نیز با همین شركت ها برای 150مگاوات ذخیره سازی در تیر و مرداد توافق شده است.
مدیرعامل برق منطقه ای یزد با اشاره به رتبه برتر استان در مدیریت پیك بار در كشور گفت: امسال پیش بینی پیك مصرف برق كشور 53هزار مگاوات برای تابستان و در استان یزد هزار و 314مگاوات است كه برای مدیریت آن چهار روش تعطیلات و تعمیرات تابستانه صنایع بزرگ ، طرح ذخیره سازی ، طرح شناورسازی ساعات پیك بار و جلب مشاركت مولد اضطراری صنایع و خرید انرژی ازآنها را در نظر داریم.
صباغ زادگان فعالیت شاخص و مهم برق استان در سال 94 را ایجاد مركز پژوهشهای خورشیدی استان اعلام كرد و گفت: در استان یزد در سال بالای 350ساعت تابش آفتاب به عنوان نعمتی خدادادی وجود دارد از این رو این مركز به عنوان نخستین مركز پژوهشی خورشیدی كشور راه اندازی شده و در دو سال با تاسیس چند آزمایشگاه گسترش می یابد.
وی یادآور شد: در سال گذشته همچنین سه طرح بزرگ با 760میلیارد ریال اعتبار از جمله طرح بخش 230كیلوولت پست 400نخلستان بافق به عنوان یكی از پروژه های بزرگ وزارت نیرو در استان به بهره برداری رسید.
این مسئول در پایان با قدردانی از همكاری مردم و صنایع در مدیریت مصرف برق استان تاكید كرد: این انرژی در تمام حوزه های زندگی روزمره وارد شده و در واقع تنها انرژی است كه قابلیت ذخیره كردن آن از سوی مردم وجود ندارد و تولید نیز باید بر مبنای مصرف صورت گیرد بنابر این نقش مشتركان در آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
1968/ 6197
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲
یزد- ایرنا- مدیرعامل شركت برق منطقه ای یزد گفت: تركیب مصرف برق استان و استفاده 79 درصد این انرژی در بخش های صنعتی و كشاورزی نشان از تولیدی و صنعتی بودن استان است كه نمونه آن در كمتر شهری در ایران و حتی كشورهای پیشرفته دیده می شود.