آبادان - ایرنا - نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت:بر اساس تحقیقات و بررسی های انجام شده و استعلام های انجام شده، از مجموع چهار هزار نیروی شاغل در پالایشگاه، 76 درصد آن را غیر بومیان تشكیل می دهند.

جلیل مختار دوشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) دفتر آبادان با تشریح برنامه های خود طی مدت پذیرش مسئولیت نمایندگی مجلس شورای اسلامی، گفت:با بهره گیری از توان فكری و مشورتی مشاوران، در خصوص مشكلات شهرستان آبادان بحث و بررسی شده و پس از ارائه نظرات كارشناسی مشاوران، این مسائل در بعد ملی و استانی پیگیری می شود.
وی از بیكاری جوانان جویای كار به عنوان معضل كشوری یاد كرد و گفت:این موضوع در شهرستان های آبادان و خرمشهر جدی تر بوده و لازم است در این خصوص همكاری و هم اندیشی شود.
مختار با ابراز نگرانی از اشتغال غیربومیان در قطب های اقتصادی آبادان، بیان كرد:زنگ خطر اشتغال غیربومیان در صنایع شهرستان به ویژه پالایشگاه به صدا در آمده است و این موضوع نیز با وزیر نفت مطرح شده است.
عضو مجمع منتخبان مردم خوزستان در مجلس دهم، با بیان ضعف هایی كه در جذب نیرو وجود دارد، اظهار كرد:استخدام پالایشگاه با شیوه جذب سراسری اجرا می شود و متقاضیان بومی با كلانشهر ها و شهرها برخوردارتر رقابت می كنند و با توجه به كیفیت تحصیل دركلانشهر ها، در این رقابت سهمی برای اشتغال بومیان باقی نمی ماند.
*** اشتغال، نخستین مطالبه مردم از نمایندگان
نماینده مردم آبادان در ادامه سخنانش با تاكید بر لزوم همكاری همگانی در راستای رونق اشتغال، از اشتغال به عنوان نخستین مطالبه مردم از نمایندگان یاد كرد و گفت:مشكل اشتغال در آبادان در وهله نخست به سوء مدیریت و برخی بی برنامگی ها باز می گردد و در وهله دوم مشكلات اقتصادی كشور و تورم كه مربوط به كل كشور است.
**نمایندگان خوزستان مخالف خصوصی سازی پالایشگاه هستند
مختار در این نشست همچنین با اعلام مخالفت نمایندگان آبادان و نمایندگان استان در مجلس دهم با خصوصی سازی پالایشگاه آبادان، افزود:پالایشگاه آبادان به عنوان یك پالایشگاه حاكمیتی كه 35 درصد فراوردهای نفتی كشور را تولید می كند بدون كارشناسی و آسیب شناسی نباید به بخش خصوصی واگذار شود.
مختار افزود:15 نماینده مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی نیز در نامه ای به وزیر نفت و دبیر شواری امنیت ملی، توقف واگذاری این پالایشگاه به بخش خصوصی را خواستار شدند و منتظر نظر نهایی شواری امنیت ملی در این خصوص هستیم.
وی پالایشگاه آبادان را پیشرو در علم، صنعت و جذب دانش و فنآوری دانست و اظهار داشت:پالایشگاه آبادان نماد مقاومت مردم این شهر در سال های دفاع مقدس است كه پس از پایان جنگ تحمیلی مجددا بازسازی شد.
مختار افزود:پالایشگاه آبادان از مراكز مهم و راهبردی كشور است كه در برخی موارد دچار دچار سوء مدیریت شده است و نیروهای ارزشی كه در بازسازی و تولید مجدد آن نقش مهم داشتند، به دللیل واهی و غیر قابل قبول از مدیریت های آن كنار گذاشته شدند.
نمانیده مردم آبادان زیانده بودن پالایشگاه آبادان را به دلیل برخی سوء مدیریت ها و چندگانگی نیرو های انسانی دانست و گفت:نیروهای غیربومی، در شهر ماندگار نیستند و پس از مدتی به دلایل مختلف درخواست انتقال داده و از شهر خارج می شوند و باز، این شركت نفت است كه با نیروی تازه كار دست و پنجه نرم می كند.
*** فاز دوم پالایشگاه 100 درصد نیروهای خود را بومی می گیرد
نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش از پپالایشگاه آبادان به عنوان نماد مقاومت و ایستادگی مردم این خطه یاد كرد و گفت:با راه انداری فاز دوم پالایشگاه است كه این بخش رونق می گیرد و با نظارت هایی كه در بخش اشتغال بومی قرار است انجام شود 100 درصد نیروهای فازدوم پالایشگاه بومی خواهند بود.
مختار تاكید كرد:با مقایسه شركت های نفتی دیگر شهرستان ها می توان دریافت كه عسلویه در این مدت در جذب سرمایه گذار موفق بوده است و آن نیز، به دلیل امتیاز تخفیف 30 درصدی است كه در اختیار سرمایه گذاران قرار داده است و ما انتظار تصویب طرح هایی را داریم كه باعث جذب سرمایه در آبادان شود.
وی با تاكید بر جذب سرمایه های نفتی كه در تهران معامله می شود گفت:دفاتر خرید و فروش فرآورده های نفتی باید در آبادان باشد و هر نوع جابجایی سرمایه در بانك های شهرستان انجام شود.
**سوال از وزیر در خصوص عملكرد وزارت كشاورزی در مزارع پرورش میگو چوئبده
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی همچنین در این دیدار بر لزوم استفاده بهینه از ظرفیت و پتانسیل مزارع پرورش میگو چوئبده آبادان در رونق و اشتغال منطقه، گفت:عملكرد وزارت كشاورزی و شیلات ایران در مزارع پرورش میگو چوئبده قابل قبول نیست.
مختار افزود:كمبود نقدینگی برای افزایش رقابت، نبود جاده دسترسی مناسب، تامین نشده لارو میگو، پرداخت نشدن به موقع تسهیلات به فعالان در این عرصه باعث شده تا تعداد مزارع پرورش میگو را از 120 مزرعه به 31 مرزعه كاهش یابد.
وی گفت:هم اكنون هشت واحد فن آوری اولیه و پنج واحد تكثیر در چوئبده آبادان مشغول فعالیت هستند.
نماینده مردم آبادان در مجلس دهم افزود:برخی اعمال مدیریت ها در موضوع شیلات باعث شده تا 60درصد از ظرفیت حوضچه های پرورش میگو كاهش یافته و طبق پیش بینی تولید امسال این مزارع از چهار هزار تن به 800 تن كاهش یابد.
مختار گفت:متاسفانه در زمین پرورش ماهی در قفس نیز با توجه به ویژگی شهرستان آبادان و نزدیكی آن خلیج فارس و خورهای منطقه اقدام خاصی صورت نگرفته است كه مسئولان امر باید در این خصوص پاسخگو باشند.
*** منطقه آزاد اروند ظرفیت بالایی برای توسعه اقتصادی دارد
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش در این دیدار، گفت:منطقه آزاد ظرفیت بالایی برای توسعه اقتصادی دارد.
وی اظهار داشت:با توجه به اجرای برنامه های توسعه پایدار از سوی سازمان منطقه آزاد اروند در شهرستان های آبادان و خرمشهر، رویكرد تعامل و حمایت از اقدامات صورت گرفته در این منطقه در دستور كار قرار دارد.
مختار افزود:منطقه آزاد اروند به واسطه موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد و همجواری با عراق و كویت می تواند نقش مهمی در تولید، اشتغال و صادرات داشته باشد و روند توسعه شهرستان های آبادان و خرمشهر را شتاب بخشد.
6010/3015/6125