كرمانشاه - ايرنا - مدير حفظ نباتات جهاد كشاورزي كرمانشاه گفت: اين استان از نظر سطح مبارزه بيولوژيك با آفات كشاورزي پس از خوزستان و مازندران مقام سوم كشوري را دارد.

به گزارش ايرنا، روابط عمومي جهاد كشاورزي روز دوشنبه به نقل از فرهاد شريفي اعلام كرد: عوارض و تبعات مصرف سموم شيميايي در عرصه‌هاي كشاورزي بر كسي پوشيده نيست و مبارزه بيولوژيك يكي از راه‌هاي كاهش مصرف سموم شيميايي در بخش كشاورزي مي‌باشد.
وي با اشاره به اهميت بسيار بالاي مبارزه بيولوژيك در توليد محصولات ارگانيك، سالم و طبيعي اظهار داشت: تاكنون بيش از 600 گونه عامل مفيد بيولوژيكي شناخته شده كه عليه آفات به كار گرفته شده‌اند و حدود 80 گونه آنها در سطح وسيع استفاده مي‌شوند.
وي بيان كرد: در كشور معادل 10 درصد سطح كشت محصولات تحت پوشش اين نوع از مبارزه قرار دارد كه از نظر تنوع محصول نيز استان كرمانشاه از وضعيت خوبي برخوردار است.
شريفي با اشاره به اينكه در استان كرمانشاه هر ساله 35 ميليون زنبور هابروبراكون عليه آفات رها سازي مي‌شوند گفت: اين تعداد زنبور بالغ بر 30 هزار هكتار از زمين هاي كشاورزي را تحت پوشش قرار مي‌دهند.
مدير حفظ نباتات جهاد كشاورزي كرمانشاه با بيان اينكه بيشترين سطحي كه زنبورهاي در آن رها سازي شده اند، در شهرستان هاي كرمانشاه و اسلام آباد غرب بوده گفت: در سال زراعي جاري قصد داريم سطح مبارزه بيولوژيكي را به 35 هزار هكتار برسانيم و حدود 45 ميليون زنبور رهاسازي شوند.
وي عامل اصلي مبارزه بيولوژيك در استان كرمانشاه را زنبور ريز جثه‌اي به نام هابروبراكون اعلام كرد و بيان داشت: اين زنبور بر روي لارو آفاتي مثل كرم پيله خوار نخود، كرم ساقه خوار ذرت، كرم ميوه گوجه فرنگي و كرم برگ خوار زراعت‌هاي صنعتي اثر كنترلي مناسبي دارد.
وي با اشاره به اينكه يك عامل ديگر در برنامه‌هاي توسعه مبارزه بيولوژيك در استان در دستور كار قرار دارد، گفت: زنبور پارازيتوِييد تخم پروانه‌هاي آفت به نام تريكوگراما در سالجاري به صورت آزمايشي در بخشي از باغات انار انجام مي‌گيرد و با حصول نتيجه در سال‌هاي بعد در سطح وسيع به كار گرفته مي‌شود.
مدير حفظ نباتات جهاد كشاورزي استان كرمانشاه با اشاره به ضرورت شناساندن مبارزه بيولوژيك به مصرف كنندگان محصولات كشاورزي، كشاورزان، بهره ‌برداران و بخصوص مسسوولان استان گفت: با حمايت‌ها و يا تسهيل قوانين و مقررات، استفاده از خطوط اعتباري جديد و...مي توانيم اين عامل بيولوژيكي را تجاري سازي كنيم.
وي اضافه كرد: ما مي توانيم با صادرات اين عامل بيولوژيكي به كشورهاي مجاور هم از لحاظ اقتصادي و هم توليد محصولات سالم به بهداشت و تغذيه مردم و محيط زيست كمك كنيم.
شريفي با بيان اينكه كشاورزان مي‌توانند به جاي مصرف سم با سفارش و خريد عوامل مفيد در توليد محصول سالم نقش پر رنگتري را ايفا كنند، خاطرنشان كرد: هم اكنون 14 واحد توليد عوامل بيولوژيكي فعال در بخش خصوصي استان كرمانشاه وجود دارد كه توسط بخش دولتي نظارت، هدايت و مديريت مي‌شوند.
در استان كرمانشاه 900 هزار هكتار زمين كشاورزي و 40 هزار هكتار باغ وجود دارد.
3209/8066