وین-ایرنا- «زولتان كواكچ» سخنگوی دولت مجارستان اعلام كرد كه كشورش به پناهجویانی كه از اتریش به مجارستان برگردانده می شوند، اجازه ورود نمی دهد.

به گزارش ایرنا، این سخنگوی دولت مجارستان روز گذشته (دوشنبه) در نشستی خبری در بوداپست افزود: مجارستان پاسخگوی این حجم از پناهجویان نیست و هیچ مهاجری را نیز پذیرش نخواهد كرد.
در همین حال، «ولفگانگ سوبوتكا» وزیر كشور اتریش گفته است كه طبق قانون دوبلین 3، بوداپست وظیفه دارد بخشی از پناهجویانی را كه به طور غیر قانونی وارد خاك كشورهای اتحادیه اروپا شده اند، پذیرش كند.
كنوانسیون دوبلین، مقرراتی است كه اتحادیه اروپا برای كشورهای عضو این اتحادیه تعیین كرده و هدف از آن تسریع پذیرش پناهجویان است. بر اساس این كنوانسیون، فرد پناهجو می تواند در كشور های عضو اتحادیه اروپا جا به جا شود.
روزنامه های اتریش نیز امروز (سه شنبه) بعد از نپذیرفتن مسئولیت از سوی دولت مجارستان در قبال پناهجویان، به شدت از بوداپست انتقاد كرده و نوشته اند كه این كشور به دنبال اجرا كردن قانون دوبلین نیست و هرگونه همكاری با اتحادیه اروپا را در زمینه پناهجویان رد می كند.
پس از ورود مهاجران به اروپا در ماههای اخیر، مجارستان كه یكی ازسرسخت ترین مخالفان مهاجرت است، مدعی شد كه برای نجات «ارزش های مسیحی» اروپا تلاش می كند.
سازمان عفو بین الملل پیش از این، ضمن انتقاد از اقدامات مجارستان گفته بود كه این اقدامات روی زشت واكنش آشفته و نابسامان اروپا به بحران پناهجویان را نشان می دهد.
این اقدام مجارستان درحالی صورت گرفت كه تلاش اضطراری آلمان برای وادار كردن كشورهای عضو اتحادیه اروپا برای پذیرفتن سهمی ازپناهجویان، تا كنون به نتیجه ای نرسیده است.
هجوم روزافزون هزاران پناهجو ازكشورهای جنگ زده خاورمیانه، افغانستان و شاخ آفریقا به بزرگترین بحران سیاسی واجتماعی قاره اروپا پس ازجنگ جهانی دوم تبدیل شده است؛ بحرانی كه نتیجه سیاست های دوگانه و مداخله جویانه غرب در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان بوده و اكنون دامن خودش را گرفته است.
اروپام**441**1572