به گزارش ایرنا، محمد علی فیاضی روز سه شنبه در كارگاه طرح توانمندسازی روستایی استان بوشهر با محوریت گردشگری روستایی افزود: مهمترین این جاذبه های طبیعی ، پرنده نگری است.
وی اضافه كرد: در زمان حاضر520 نوع پرنده در كشور وجود دارد كه این میزان با كل پرندگان قاره اروپا برابری می كند و امكان دیدن همه این پرندگان مقیم و مهاجردرمناطق مختلف كشور نیست.
فیاضی با بیان اینكه تنوع زیستی از جمله فرصتهای جذب گردشگر به شمار می رود اظهاركرد: با اینكه ایران جزء پنج كشور اول دنیا از لحاظ تنوع زیستی است ولی از این ظرفیت بخوبی استفاده نشده است.
وی با اشاره به جاذبه های گردشگری محسوس (طبیعی و انسان ساخت) و نامحسوس ادامه داد: جاذبه های ناملموس و نامحسوس از جمله مهمترین جاذبه های كشور به شمار می آید كه ایران در این بخش بسیار غنی است.
وی یكی از موارد جاذبه های ناملموس كشور را تنوع فرهنگی عنوان كرد و افزود: با توجه به اینكه ایران طی سالهای درازی مورد تعرض، هجوم و محل عبور بسیاری از فرهنگها و تمدنها بوده، همین امر باعث تنوع فرهنگی دراین كشور شده است.
فیاضی اظهاركرد: این تنوع فرهنگی درجای جای كشوردر زبان، گویش، پوشش، ساختار اجتماعی، معماری، غذا و صنایع دستی خود را نشان داده است.
وی یادآور شد: وجود تنوع فرهنگی از جمله ویژگی های گردشگری روستایی به شمار می رود كه با وجود تفاوت ها ولی همزیستی مسالمت آمیزی در این مناطق به چشم می خورد.
فیاضی اظهاركرد: وجود تنوع فرهنگی منشا جذب گردشگر است و آنچه ما در گردشگری روستایی به دنبال آن هستیم تقویت تنوع فرهنگی است.
مدیركل همكاری و توافقهای ملی گردشگری و دبیركمیته ملی طبیعت گردی كشور گفت: توسعه گردشگری روستایی یكی از هدفهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
وی با بیان اینكه احیای صنایع دستی در روستاها زمینه جذب گردشگر را فراهم می كند ادامه داد: بسیاری از صنایع دستی كه بخش زیادی از آنها با گذر زمان منسوخ شده بود با مشاركت معاونت صنایع دستی در كشور دوباره احیا شده است.
فیاضی با اشاره به اهمیت بحث میهمان نوازی در روستاها گفت: میهمان نوازی ارتباط میان جوامع محلی و گردشگر است كه توجه و احیای غذاهای بومی و محلی آن منطقه مورد نظر است.
وی یادآور شد: برای توسعه گردشگری روستایی باید تمام داشته های روستاها در مناطق بومی و محلی در معرض دید گردشگران قرار گیرد تا گردشگران بتوانند تجربه جدیدی را در مناطق كسب كنند.
فیاضی، احیای بازیهای بومی و محلی را از دیگر برنامه های این سازمان عنوان كرد و افزود: با همكاری وزارت ورزش و جوانان زمینه این كار در كشور فراهم شده است.
وی همچنین احیای معماری محلی روستایی را از دیگر برنامه های این سازمان برای توسعه گردشگری روستایی عنوان كرد.
فیاضی اظهاركرد: برای زنده كردن همه این هویت ها، داشته ها و تقویت گردشگری روستایی همكاری و هماهنگی خیلی از دستگاهها ضروری است.
وی بیان كرد: هرچند برخی ها با تصور اینكه ورود گردشگر اصالتهای منطقه را خدشه دار می كند ولی گردشگری احیا كننده اصالت هاست.
فیاضی گفت: با احیای اصالت های فرهنگی گردشگران هویتهای منطقه را می بینند و می شناسند.
وی یادآور شد: 37 درصد گردشگران دنیا فرهنگی هستند ومخاطبان ما در این گروه قرار دارند به همین دلیل گردشگری روستایی بهترین زمینه برای نمایش و بروز این اصالت هاست.
مدیركل همكاری و توافقهای ملی گردشگری و دبیركمیته ملی طبیعت گردی كشور گفت: در اكوتوریسم آموزش گردشگران و جوامع محلی برای ایجاد زمینه تعامل بین آنها ضروری است.
وی اضافه كرد: با آموزش جوامع محلی امكان شناسایی داشته ها، حفاظت و معرفی آنها فراهم و در كنار آن زمینه اشتغال و اقتصاد پویا برای منطقه ایجاد می شود.
فیاضی همچنین بر توانمندسازی جوامع محلی تاكید كرد و گفت: تمام تلاش ما این است كه از مواهب خدادادی روستاها بتوان استفاده، حفظ و بهره برداری پایدار شود تا زمینه حفظ و صیانت آنها بوجود آید.
مدیركل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: تنوع اقلیمی، چشمانداز و تنوع در مقاصد گردشگری مثل طبیعتگردی، تاریخی، صنعتی و تجاری از ظرفیتهای قابل توجه این استان در جذب گردشگر است.
محمدابراهیم فروزانی افزود: امروز ضرورتهای اقلیمی باعث شده نگاه جدیتری به جذب گردشگر به این بخش از زیستگاهها وجود داشته باشد و بهعنوان یكی از شاخصههای توسعه پایدار و سبز در این زمینه به آن توجه شود.
فروزانی با اشاره به اینكه نباید به هزینه حفاظت از محیط های وحش، فرهنگی و كرانههای ساحلی به چشم هزینه نگاه كرد گفت: سرمایهای كه از این محیطها در صنعت گردشگری به دست میآید می تواند موتور محركه توسعه اقتصاد سرمایهداری باشد.
وی گفت: تحركهای صنعتی درمناطق مختلف استان بوشهر نیازمند تعدیل و تلطیف است و این بحث نباید در حد سخن باشد بلكه اداره های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محیط زیست، بخشداران، دهیاران و حتی شهرداران شهرهای كوچك می توانند با ایجاد یك جبهه مشترك كارهای بزرگی در این زمینه انجام دهند.
فروزانی افزود: با بازتولید مهارتهای مختلف در این زمینه و تقویت زیرساختها میتوان بخش اقتصادی رقیب با مزیتهای نسبی بالاتری را نسبت به صنعت نفت و گاز در استان ایجاد كرد.
وی تاكید كرد: باید وارد پروسه همكاری با فعالان بخش صنعت نفت و گاز شویم زیرا این بخش بازار، اشتغال نیروی انسانی و ارزش افزوده قابل توجهی را ایجاد كرده است.
فروزانی تاكید كرد: گردشگری، صنعتی پیشرفته، پیچیده و میانبخشی است و نیاز به همكاری بخشهای مختلف عمومی، دولتی، خصوصی وسازمانهای مردم نهاد دارد و ایجاد این شبكه و همكاری، به فهم و درك ظرفیتها و چگونگی استفاده از آن وابسته است.
معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر نیز گفت: یكی از فاكتورهای اصلی در بحث اقتصاد مقاومتی مقوله گردشگری است.
امیر زاده افزود: در این ارتباط طرح توانمند سازی روستایی با محوریت گردشگری روستایی تهیه شده است كه با همكاری محیط زیست، دفتر امور روستایی، منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد كشاورزی، صندوق كارآفرینی امید و صدا و سیما اجرا می شود.
وی بیان كرد: پس از شناسایی و احصای قابلیتهای روستایی زمینه برای آموزش جوامع محلی در استان فراهم شد ه است.
امیرزاده گفت: تلاش می شود با همكاری همه سازمانها زمینه گردشگری روستایی در استان بوشهر احیا وآغازی برای مهاجرت به روستاها باشد.
6047/6043 /1484
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۲
بوشهر- ایرنا- مدیركل همكاری و توافق های ملی گردشگری و دبیركمیته ملی طبیعت گردی كشور گفت: براساس سند طبیعت گردی 2 هزار جاذبه طبیعی گردشگری در كشور شناسایی شده است.