بشیر حاجی بیگی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا
افزود: به دلیل اینكه بعد از افطار، شمار مراجعه كنندگان اهدای خون افزایش می یابد پیش بینی شده است كه 16 مركز در تهران و تمام مراكز استانی انتقال خون در سراسر كشور بعد از افطار، فعال و آماده خونگیری باشند.
وی تصریح كرد: این مراكز انتقال خون به كسانی كه طی روز فرصت نمی كنند ویا به خاطر روزه داری فرصت اهدای خون ندارند ، پس از افطار خدمات رسانی می كنند.
حاجی بیگی ادامه داد: روزه داران نیز می توانند یك تا 2ساعت پس از افطار برای اهدای خون مراجعه كنند؛ چرا كه حجم خون از دست رفته با نوشیدن مایعات كافی در 2 تا 3ساعت پس از افطار جایگزین می شود.
سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به مشكلات تامین پلاكت درماه مبارك رمضان گفت: بیشترین مشكلات در مركز استان ها در ماه مبارك رمضان تهیه پلاكت است؛چرا كه پلاكت، 6 ساعت پس از اهدای خون باید از خون جدا شود؛ضمن اینكه میزان نگهداری پلاكت در مراكز انتقال خون، سه روز است اما میزان نگهداری خون 35روز است.
سخنگوی انتقال خون همچنین گفت: فرد اهدا كننده می تواند در یك نوبت، پنج تا 6 واحد پلاكت را اهدا كند.
حاجی بیگی برای جلوگیری از ضعف و بی حالی بعد از اهدای خون نیز توصیه كرد: روز قبل و بعد از اهدای خون در فاصله افطار تا سحر مایعات به ویژه نوشیدنی های شیرین مصرف شود و حتیالامكان در همان ساعت های اولیه صبح به مراكز اهدای خون مراجعه شود.
**مردم اهدای خون به شب های قدر موكول نكنند
حاجی بیگی اضافه كرد: پایگاه های ثابت و سیار سازمان انتقال خون همه روزه علاوه بر ساعات رسمی كار، پس از افطار نیز پذیرای هموطنان هستند و حتی در شب های قدر تا سحرگاه به فعالیت خود ادامه می دهند.
وی درباره شب های قدر و اهدای خون هم گفت: معمولا در شب های قدر مراكز اهدای خون با ازدحام جمعیت مواجه می شوند و این، خود مانع ارائه خدمات مطلوب و موجب معطلی مراجعه كنندگان است؛ از این رو از اهدا كنندگان تقاضا می شود كه شب های دیگر را نیز مدنظر قرار دهند تا ضمن جلوگیری از این اتفاق، میزان اهدای خون به طور متعادل در طول ماه مبارك رمضان توزیع شود.
**27 درصد خون های اهدایی در بیمارستان های تهران استفاده می شود
وی افزود: 18درصد خون سرتاسر كشور توسط شهروندان تهرانی اهدا می شود و 27درصد خون اهدایی مردم هم صرف بیمارستان های استان تهران می شود.
این مقام مسئول در سازمان انتقال خونف ادامه داد: تهران، كلان شهری است كه در آن، حدود 170بیمارستان و مراكز درمانی، خون مورد نیاز را از انتقال خون استان تهران تامین می كنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا در ماه مبارك رمضان امسال به دلیل استقبال بالای مردم برای اهدای خون و همچنین برای تكریم ارباب رجوع كه بدون هیچ چشمداشتی و تنها برای كمك به هم نوع و بیماران خون خود را اهدا می كنند، شمار تعداد مراكز اهدای خون تهران به 16 مركز افزایش یافته است.
در طول ماه مبارك رمضان مركز اهدای خون وصال از ساعت هشت صبح تا 12 شب، مركز اهدای خون نارمك در 2 نوبت كاری از ساعت هشت صبح تا سه بعدازظهر و از ساعت هفت بعداز ظهر تا 12 شب و مركز اهدای خون پیروزی از ساعت هفت بعد از ظهر تا 12 شب فعالند.
علاوه بر سه مركز وصال، نارمك و پیروزی در نوبت كاری شب، مراكز سیار اهدای خون مستقر در محل برگزاری هیات رزمندگان غرب تهران واقع در خیابان آزادی، ضلع شرقی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و باغ موزه قصر واقع در خیابان شریعتی از ساعت 19 تا 24 پذیرای اهداكنندگان خواهند بود.
همچنین شهروندانی كه می خواهند در روزهای ماه مبارك خون اهدا كنند، می توانند از ساعت هشت صبح تا 15 به مراكز اهدای خون مترو امام خمینی، مترو شهرری، صادقیه، آزادی، میلاد، تجریش و ورامین و یا از ساعت 8:30 تا 15 به مراكز اهدای خون شهریار، شهر قدس در روزهای زوج و رباط كریم در روزهای فرد مراجعه كنند.
اجتمام(4) **2181**1776
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۳
تهران -ایرنا -سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: اهدای خون به استناد استفتائات و فتواهای موجود از مراجع دینی، باعث ابطال روزه نمی شود و منعی برای روزه دار نیست.