به گزارش خبرنگار ايرنا امير قادري روز چهارشنبه در جلسه كميته استاني مناسب سازي در سنندج گفت: با وجود تاكيد ضوابط و مقررات شهرسازي همچنان بسياري از فضاهاي شهري براي معلولان به صورت مستقل و بدون كمك ديگران قابل استفاده نيستند.
وي افزود: همه افراد جامعه بايد قادر باشند آزادانه و بدون خطر در محيط اطراف خود اعم از ساختمان ها و اماكن عمومي و شهري تردد كنند و از تمام حقوق اجتماعي بهره مند باشند.
وي به ماده 2 قانون مناسب سازي معابر اشاره كرد و گفت: در اين قانون همه وزارتخانه ها و دستگاه هاي دولتي و نهادهاي انقلابي موظف شده اند طراحي، توليد و احداث ساختمان ها، اماكن و معابر عمومي را به صورتي انجام دهند كه امكان دسترسي و بهره مندي از آنها براي معلولان و همه افراد عادي ميسر شود.
وي اظهار كرد: در تبصره 2 قانون به شهرداري ها اين حق داده شده از ابزارهاي قانوني خود براي كنترل موارد مربوط به مناسب سازي معابر از صدور پروانه و پايان كار ساختمان ها و اماكن عمومي كه استانداردهاي لازم را دراين ارتباط رعايت نكرده اند، خودداري نمايند.
قادري با اشاره به اينكه اين قانون با هدف مناسب سازي فضاهاي عمومي براي معلولان و جانبازان در نظر گرفته شده است افزود: براساس آمارها 10 درصد از افراد جامعه را معلولان تشكيل مي دهند كه بايد براي اين افراد معابر مناسب سازي شود.
وي اضافه كرد: بخش مهمي از افراد جامعه را معلولان جسمي و حركتي تشكيل مي دهند كه با وجود محدود شدن توانايي ها شان به راحتي نمي توانند از استعدادهاي خود استفاده كنند.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار كردستان در ادامه سخنان خود از مديران كل و روساي سازمان هاي دولتي استان خواست در جلسات استاني يا خود شخصا و يا معاون مربوطه شركت كنند.
قادري با بيان اينكه مناسب سازي معابر به اعمال مديريت بر مي گردد و اعتبارات زيادي نياز ندارد افزود: اگرچه در برخي از ادارات و سازمان ها نياز به اعتبار براي مناسب سازي معابر است اما بيشتر يك كار مديريتي است كه انتظار مي رود مسوولان دستگاه هاي اجرايي مد نظر قرار دهند.
او از سازمان بهزيستي كردستان خواست ادارات كم كار در اين زمينه را از طريق رسانه ها معرفي كنند و از دستگاه هاي موفق در اين زمينه هم تقدير شود.
او خواستار نظارت بر ساخت ساختمان هاي جديد در سطح استان شد و گفت: دفتر فني استانداري، نظام مهندسي ساختمان و نوسازي مدارس بايد بر روي پروژه هاي تازه ساخت نظارت جدي داشته باشند تا مقررات مربوط به مناسب سازي معابر در آن رعايت شود.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار كردستان همچنين بر مناسب سازي عابر بانك ها نيز تاكيد كرد و خواستار پاسخگويي بانك ها در اين ارتباط شد.
قادري از مديران دستگاه هاي اجرايي خواست خود را پشت كمبود اعتبارات مخفي نكنند و گفت: متاسفانه اين يك اهرم و ابزار شده براي عدم اعمال مديريت از سوي برخي از مديران شده است.
حدود 156هزار معلول در استان كردستان شناسايي شده كه از اين تعداد 30 هزار و 288 نفر زير پوشش بهزيستي و سه هزار و 413 نفر نيز پشت نوبتي هستند.
3033/1904
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۸
سنندج- ايرنا- معاون هماهنگي امور عمراني استاندار كردستان از همه دستگاه هاي اجرايي خواست تلاش كنند با مناسب سازي محيط هاي شهري از جمله شبكه معابر و مبلمان شهري به استقلال فكري و حقوق اجتماعي معلولان كمك كنند.