سنندج-ايرنا- مدير حوزه هنري انقلاب اسلامي دفتر بيجار گفت: شهيد محمود امان الهي با اهداي چند عضو خود موجب حيات مجدد چند نفر و با شهادتش چراغ راه هدايت آخرت مردم گرديد.

حسين نصرالله زنجاني شامگاه پنجشنبه به مناسبت برگزاري شب خاطره و يادواره شهدا با محوريت شهيد محمود امان الهي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: شهيد براي زمين همانند باران است و براي آسماني هاي مانده در كوير و ره گم كرده در شب تاريك وانفساي اخروي همانند چراغ هدايت است.
او به برنامه هاي حوزه هنري انقلاب اسلامي در خصوص گراميداشت، نشر آثار و ترويج مباني اعتقادي شهيدان به عنوان يكي از محوري ترين فعاليت هاي حوزه هنري تاكيد نمود و افزود: برگزاري شب خاطره و گراميداشت ياد شهيد امان الهي، در همين راستا و آغاز برنامه هاي حوزه هنري در اين زمينه است.
زنجاني جمع آوري ميراث ارزشمند دوران دفاع مقدس، آثار به جاي مانده از شهداي گرانقدر، ايجاد فرصت براي بهره مندي مردم از منابع ارزشمند انقلاب و شهدا كه داراي سوژه هاي خاص هنري هستند، ترويج و نشر فرهنگ شهادت در جامعه و انتقال ارزش هاي دفاع مقدس به نسل هاي بعدي را بخشي از برنامه هاي حوزه هنري برشمرد.
وي افزود: تجليل از شهداي زنده و جانبازان، ورود هنر به حوزه دفاع مقدس، استفاده از ظرفيت هنر براي بيان ناگفته هاي اين دوران، استعداد يابي و شناسايي ارزش ها، يادگاري ها، آثار هنري شهدا كه تا كنون بازگو و نشر نيافته است هم در ميان برنامه هاي حوزه هنري قرار دارد.
وي شهيد امان الهي را داراي ويژگي هاي خاص و منحصر به فرد دانست و افزود: سالگرد عروج و شهادت، زندگي سراسر ناگفته سردار دلير، رزمنده شجاع، آزاده مقاوم شهيد كه دشمن را به ستوه آورده بود، جانبازي كه با جانبازي مجدد موجب حيات چند بيمار شد، وجود ناگفته هاي بسيار ارزشمند از زندگي مملو از خاطره اين دلاور و ايثارگر، موجب گرديد اولين برنامه شب خاطره شهدا به نام شهيد معظم محمود امان الهي متبرك شود.
زنجاني از شركت مدير كل بنياد شهيد، مديركل صدا وسيما و مديركل حوزه هنري استان كردستان در برنامه امروز خبر داد و گفت: خانواده معظم اين شهيد، جمعي از خانواده شهدا و ايثارگران، رزمندگان و اهالي قلم و فرهنگ دوست شهرستان بيجار نيز در اين برنامه حضور داشتند.
به گفته وي اين برنامه با همت و حمايت اداره كل بنياد شهيد، صدا و سيما، حوزه هنري استان كردستان و ادارات بنياد شهيد، ارشاد اسلامي، تبليغات اسلامي، آموزش و پرورش، بسيج مقاومت بيجار و نيروي انتظامي شهرستان بيجار برگزار مي شود.
* قطره اي از اقيانوس زندگي شهيد محمود امان الهي
شهيد محمود امان اللهي فرزند شهيد احد امان اللهي در خرداد ماه سال 1339 در روستاي جعفر آباد بيجار در استان كردستان به دنيا آمد و در سال 1356 وارد دانشكده افسري شد.
شهيد والامقام احد امان اللهي؛ پدر محمود، كه از همان اوايل پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي به عضويت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي درآمده بود در روز ششم تير سال 1359 حين درگيري در روستاهاي تابع شهرستان تكاب به دست گروهك هاي ضدانقلاب به شهادت رسيد.
وي همان سال از طرف دانشگاه افسري به سپاه ناحيه كردستان مأمور شد تا به عنوان مسوول سپاه و پيشمرگان مسلمان كرد پايگاه موچش و رابط بين ارتش و سپاه در محور عملياتي قروه - سنندج به انجام مأموريت بپردازد.
او در مقاومت 35 روزه مردم خرمشهر، رابط ميان سرهنگ نامجو و محمد جهان آرا بود.
در روز بيست و سوم مهر ماه 1359 در حالي كه قسمت غربي خرمشهر سقوط كرده و عده زيادي از همرزمان او به شهادت رسيده بودند، هنگام درگيري خانه ‌به‌ خانه، دوباره مجروح شد و به اسارت ارتش بعثي عراق درآمد، وضعيت جراحت او به گونه اي بود كه هيچ كس احتمال زنده ماندنش را نمي داد.
لذا شهادت او بر همگان محرز شد و دانشگاه افسري نزاجا پوستر شهادتش را چاپ و منتشر كرد مراسم شب هفتم و چهلم نيز در زادگاهش برگزار شد غافل از اين كه او در اسارت زندگي شجاعانه جديدي را در كنار بزرگواراني همچون سرور احرار و آزادگان؛ شهيد حجت‌الاسلام ابوترابي آغاز كرده است.
سرانجام محمود امان اللهي، پس از تحمل 244 روز اسارت، به علت شدت جراحات وارده، به عنوان مجروح جنگي صعب‌العلاج شناخته شد و طبق كنوانسيون سوم ژنو، به همراه 24 نفر ديگر از اسراي معلول ايراني، با اسراي عراقي مبادله و در 26 خرداد سال 60 وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.
وي پس از آزادي بلافاصله به صحنه دفاع مقدس بازگشت و در مسووليت هاي بسيج مستضعفين و قائم‌ ‌مقامي سپاه تكاب، قائم‌ مقام سپاه سردشت، مسوول بازرسي و دايره سياسي قرارگاه حمزه سيدالشهدا، سرپرست عقيدتي سياسي لشكر 23 نيروهاي مخصوص (نوهد) و مسوول سازماندهي بسيج عشايري قرارگاه حمزه سيدالشهدا خدمت نمود و در طول اين مدت، سه‌ بار ديگر به شدت مجروح شد.
اوايل سال 1363 به فرماندهي گردان ضربت عملياتي جندالله بانه منصوب شد و يك سال بعد بنا به امر سپهبد شهيد صياد شيرازي به قرارگاه كربلا و خاتم‌ الانبياء مأمور و به عنوان معاون فرمانده تيپ شهادت منصوب شد.
او در اين مدت در عمليات‌‌هاي ظفر 1و2و3 و كربلاي 1و2و3 شركت كرد و در سال 67 با حكم فرمانده لشكر 28 كردستان به فرماندهي يكي از گردان‌هاي تكاور منصوب شد.
محمود امان الهي به علت جراحات شديد مغزي بارها مورد عمل جراحي قرار گرفت و در نهايت اين رزمنده خستگي‌ ناپذير در 17 خرداد سال 79 نداي حق را لبيك گفت و به ديدار پدر و ديگر همرزمان شهيدش شتافت.
بنا به وصيت او، قلب و كليه‌هاي آن بزرگمرد به سه نفر از نيازمندان كه سال‌ها از درد بيماري رنج مي‌كشيدند، اهدا گرديد.
پيكر مطهر او پس از اجراي مراسم تشييع در دانشگاه افسري امام علي (ع) و شهر بيجار، پس از سال‌ها دوري به زادگاهش (روستاي جعفرآباد) منتقل و روي دستان همرزمان، اقوام و مردم شهيدپرور تشييع و در كنار مزار پدر شهيدش و براي هميشه با قلبي آرام و روحي شاد سكن گزيد.
7350/6108