چین به عنوان بزرگ ترین شریك تجاری پاكستان و همسایه این كشور كه طرح ها و همكاری های اقتصادی و تجاری گسترده ای را با پاكستان آغاز كرده است، حمایت پاكستان در عرصه های گوناگون بین المللی را جزو سیاست های اصولی خود می داند.
اظهارات روز گذشته 'هونگ لی' سخنگوی وزارت امور خارجه چین مبنی بر ضرورت توجه و احترام جامعه بین الملل به حاكمیت ملی و تمامیت ارضی پاكستان، بازتاب گسترده ای در رسانه های پاكستان داشت.
این مقام وزارت امور خارجه چین در واكنش به حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریكا به خاك پاكستان كه موجب كشته شدن سركرده طالبان افغانستان شد، تاكید كرده است كه همه كشورهای جهان باید به حق حاكمیت ملی و تمامیت ارضی پاكستان كاملا احترام بگذارند.
اسلام آباد اعلام كرده كه این گونه حملات هوایی آمریكا نقض صریح حاكمیت ملی و تمامیت ارضی پاكستان است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین گفته است: تلاش های پاكستان برای مبارزه با تروریسم و حمایت از روند صلح افغانستان باید از سوی جامعه بین الملل محترم شمرده شود.
وی تاكید كرد كه گروه چهارجانبه صلح افغانستان (پاكستان، افغانستان، چین و آمریكا) برای كمك به روند مذاكرات صلح افغانستان تشكیل شده و همه اعضای این گروه چهارجانبه باید در مسیر محقق شدن هدف صلح در افغانستان گام بردارند.
** چین، مخالف سرسخت عضویت هند در گروه تامین كنندگان هسته ای
چینی ها همچنین با اتخاذ مواضع سخت در مخالفت با عضویت هند در گروه تامین كنندگان هسته ای (NSG)، به نوعی به حمایت از پاكستان و مخالفت با خواسته های آمریكا و هند برخاسته اند.
نشست 48 كشور عضو گروه تامین كنندگان هسته ای روز گذشته (پنجشنبه) در وین برگزار شد و برخی اعضای این گروه و در راس آن، چین، با موضوع عضویت هند در گروه تامین كنندگان هسته ای مخالفت كردند.
چین معتقد است كه اگر قرار است هند به عضویت گروه تامین كنندگان هسته ای دربیاید، باید با درخواست پاكستان هم برای پیوستن در این گروه موافقت شود.
پاكستان حدود یك ماه پیش رسما درخواست خود را برای عضویت در گروه تامین كنندگان هسته ای مطرح كرده است.
یك دیپلمات وابسته به یكی از كشورهای مخالف پیوستن هند به گروه تامین كنندگان هسته ای گفته است درصورت عضویت هند در این گروه، ضربه و شكست سنگینی علیه رژیم منع گسترش سلاح های هسته ای وارد خواهد شد.
هند و پاكستان از جمله كشورهای صاحب سلاح هسته ای هستند كه معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) را امضا نكرده اند و درصورتی كه هند عضو گروه تامین كنندگاه هسته ای شود، عضویت در معاهده NPT به عنوان پیش شرط برای ملحق شدن كشورها به گروه تامین كنندگان هسته ای، عملا نادیده گرفته خواهد شد.
گزارش ها حاكی است كه به رغم اصرار چین بر مخالفت با پیوستن هند به گروه تامین كنندگان هسته ای، برخی كشورهای عضو این گروه از جمله آفریقای جنوبی، نیوزیلند و تركیه مواضع مخالف خود را با عضویت هند در گروه تامین كنندگان هسته ای تا حدودی تلطیف كرده اند كه این امر می تواند ناشی از حمایت تمام قد آمریكا از عضویت هند در این گروه باشد.
آساق**1723
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۵
اسلام آباد - ایرنا - این روزها كه ماجرای تشدید تنش ها میان آمریكا و پاكستان و همچنین حمایت تمام قد آمریكا از هند برای عضویت آن در گروه تامین كنندگان هسته ای به عنوان اخبار مهم به ویژه در منطقه جنوب آسیا مطرح است، چینی ها مواضعی در حمایت از پاكستان و مخالفت با هند و آمریكا اتخاذ كرده اند.