كاشان - ایرنا - مسئول كمیته استخراج و پردازش آمار و اطلاعات كاشان گفت: از ابتدای اردیبهشت امسال تاكنون 25 هزار و 292 گردشگر خارجی از آثار تاریخی این شهرستان دیدن كردند.

به گزارش روز شنبه روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی كاشان، علیرضا عبدالله زاده اظهار كرد: بیشتر گردشگران از كشورهای اروپایی از جمله فرانسه، بلژیك، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، آلبانی، اسلواكی و كشورهای آسیایی ژاپن و چین بوده اند.
وی همچنین خاطرنشان كرد: در این مدت 414 هزار و 593 گردشگر داخلی نیز از آثار تاریخی شهرستان كاشان دیدن كرده اند.
مسئول كمیته استخراج و پردازش آمار و اطلاعات كاشان افزود: آمار ورود گردشگران داخلی و خارجی به شهرستان كاشان در این مدت در مدت مشابه با سال قبل 14 درصد افزایش داشته است.
عبدالله زاده با بیان این كه باغ فین كاشان به لحاظ شمار بازدید كننده رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، تصریح كرد: خانه های تاریخی طباطبایی، بروجردی، تپه های سیلك، خانه عباسیان، موزه ملی و حمام سلطان امیراحمد به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.
بیش از یكهزار و 600 اثر تاریخی در شهرستان كاشان شناسایی شده كه از این تعداد تاكنون 313 بنای تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و از این تعداد 80 خانه، 37 بقعه متبركه، 20 تپه و محوطه باستانی، 28 آب انبار، 17 كاروانسرا، قلعه و تیمچه، هفت حمام، 31 مسجد و 79 اثر از سایر بناهای شهرستان به ثبت رسیده است.
باغ تاریخی فین كاشان در سال 1390 به همراه هشت باغ دیگر به عنوان «باغ ایرانی» در فهرست یونسكو به ثبت جهانی رسید.
شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی هر ساله از اوایل اردیبهشت ماه برای بازدید از آیین سنتی گلابگیری و نیز جاذبه های تاریخی و گردشگری به كاشان سفر می كنند.
سطح زیر كشت گل محمدی در شهرستان كاشان 2 هزار و 100 هكتار است كه از این طریق برای 13 هزار و 500 خانوار اشتغال فصلی ایجاد شده و درآمد حاصل تولید گل محمدی بالغ بر 560 میلیارد ریال است.
یكهزار و 500 واحد گلابگیری سنتی در كاشان وجود دارد كه براساس اعلام كارشناسان جهاد كشاورزی از هر هكتار سطح زیر كشت گل محمدی حدود چهارهزار و 300 كیلوگرم گل محمدی برداشت و سالانه 15 هزار تن گلاب سنگین در این واحدها تولید می‌شود.
برداشت گل محمدی در كاشان از اواسط فروردین از بخش مركزی آغاز و تا پایان خردادماه در بخش قمصر، نیاسر و برزك ادامه دارد.
2077/6136/6021