به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا، فرهاد نظری اظهار كرد: با ثبت این 24 محوطه باستان شناختی، طی دو ماه گذشته 35 تپه و محوطه باستان شناختی در فهرست آثار ملی كشور جای گرفته اند.
وی افزود: از این تعداد 7 اثر دوره های مس و سنگ، اشكانی و دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی متعلق به استان مركزی، 16 اثر با قدمت عصر مفرغ و آهن، دوره های ایلامی، اشكانی، ساسانی و قرون اولیه اسلامی مربوط به استان لرستان و یك ثپه تاریخی با قدمت دوره ساسانی و اوایل دوره اسلامی از استان فارس است.
مدیركل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی با اشاره به اینكه دردو ماه گذشته استان لرستان بیشترین آثار تبتی محوطه های باستان شناختی را داشته، افزود: محوطه ها و تپه های تاریخی یاد شده از زمان ثبت، تحت حفاظت و نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی هرگونه دخل و تصرف یا اقدام عملیاتی منجر به تخریب یا تغییر هویت آثار ثبتی شود برابر مواد 558 تا 569 از كتاب پنجم قانون مجازات های اسلامی، تعزیرات و مجازات های بازدارنده جرم محسوب شده و مرتكب مشمول مجازات های قانونی خواهد شد.
بر اساس قوانین مرتبط با ثبت هر گونه مرمت و بازسازی آثاری كه در فهرست آثار ملی به ثبت می رسند با تأیید و نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ممكن خواهد بود.
فراهنگ**3079**1027
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۱
تهران-ایرنا- مدیركل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی گفت: 24 تپه و محوطه باستان شناختی در استانهای لرستان، مركزی و فارس در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.