مينو صفي پور روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: براي كنترل و بازرسي از مراكز تهيه، توزيع، عرضه و فروش مواد غذايي با تاكيد برمراكزعرضه زولبيا، باميه، انواع شيريني سنتي، آش و حليم و برنامه هاي كنترل و كاهش مواد دخاني به خصوص در مساجد، تكايا و نظاير آن تحت مسئوليت و نظارت عالي با به كارگيري حداكثر توان منابع انساني و فيزيكي انجام مي گيرد.
وي افزود: بر اساس آيين نامه اجرايي قانون اصلاح ماده 13 قانون مواد خوردني، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي و به منظور رعايت ضوابط بهداشت فردي، محيطي و مواد غذايي در اين مكان ها و مراسم عمومي و جلوگيري از بروز مسموميت هاي گسترده و در راستاي حفظ و ارتقاء سلامت روزه داران معاونت هاي بهداشتي دانشگاه ها و دانشكده هاي علوم پزشكي موظفند در طول ماه مبارك رمضان بر اساس اين دستورالعمل اقدام كنند.
صفي پور با اشاره به گرم شدن هوا و قرار گرفتن ما مبارك رمضان در فصل تابستان و شيوع بيماري هاي عفوني روده اي در مكان هاي تهيه و توزيع دسته جمعي غذا يادآور شد: انتظار مي رود برنامه تشديد نظارت هاي بهداشتي بر مراكز و اماكن با هماهنگي، اطلاع رساني و اجراي برنامه هاي آموزشي برابر دستور العمل با حضور فعال رسانه هاي عمومي و روابط عمومي دانشگاه ها در دستور كار قرار گيرد.
وي اعلام كرد: اقدامات بازرسي و مداخله اي، مشاركتي، اطلاع رساني و آموزشي از برنامه ها و دستور العمل هاي اين مركز است كه شامل كنترل هاي بهداشتي توسط تيم هاي ثابت و سيار بهداشت محيط، تشديد كنترل، نظارت و بازرسي مستمر از مراكز تهيه و توزيع شيريني هاي محلي و سنتي رستوران ها، كبابي ها، قنادي ها و نمونه برداري از آنها، تشديد كنترل استخرها، مراكز تفريحي آبي، توليد و عرضه يخ با اولويت توزيع يخ بسته بندي با توجه به فصل گرما است.
صفي پور از ديگر اقدامات مشاركتي و آموزشي، هماهنگي برون بخشي با شهرداري ها، دهياري ها، نيروي انتظامي و مراجع قضايي به منظور جلوگيري از عرضه مواد غذايي حساس به صورت دوره گردي و عرضه مواد دخاني به ويژه قليان، و ساماندهي دستفروشان همچنين اعلام فوري موارد مسموميت غذايي و مشكلات بهداشتي، اطلاع رساني عمومي، نصب تابلوها و يا اطلاعيه عنوان كرد.
وي تاكيد كرد: توجه به تهيه و تدوين برنامه عملياتي قبل از شروع اجراي برنامه و پيگيري ميزان تحقق اهداف در نظر گرفته شده و تحليل علت ها بعد از اتمام برنامه، تاكيد بر اجراي هوشمندانه و جدي برنامه كنترل و كاهش استعمال مواد دخاني با تاكيد بركنترل عرضه قليان، استفاده از خودروهاي سفيد، يونيفرم هاي يكسان و لوگوي 190، بارگذاري گزارش تصويري و اخبار به صورت روزانه و بارگذاري نتايج عملكرد اجراي برنامه به صورت 2 گزارش جداگانه از تاريخ 18 تا 21خرداد و يكم تا 15 تيرماه و ارائه گزارش عملكرد نهايي اجراي برنامه تا تاريخ 16/ 4 / 95 از طريق پرتال مركز سلامات محيط و كار حائز اهميت است.
7180/6034
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۷
ايلام - ايرنا - كارشناس مسئول بهداشت اماكن عمومي و مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي مركز بهداشت ايلام گفت: به منظور كنترل و پيشگيري طغيان بيماري هاي منتقله از آب و غذا، برنامه هاي خاص براي تشديد كنترل هاي بهداشتي انجام مي گيرد.