مسكو- ایرنا- ولادیمیر جباروف معاون اول كمیسون امور بین الملل شورای فدراسیون با تاكید بر موضع این كشور برای حل اختلاف ها با تركیه گفت: آنكارا باید بگونه رسمی برای سرنگون كردن بمب افكن روسی عذرخواهی كند و ضمن مجازات عاملان و مقصرین این اقدام، به مسكو نیز غرامت بدهد.

به گزارش ایرنا، روابط مسكو و آنكارا از سوم آذر ماه 94 كه جنگنده های تركیه ای بمب افكن روسی را در حریم هوایی سوریه با موشك ساقط كردند و خلبان آن نیز هنگام فرود با چتر نجات از سوی تروریست ها نزدیك مرز تركیه كشته شد، به شدت تیره شده و روسیه پس از وضع تحریم های گسترده اقتصادی، تمامی درخواست های عادی سازی روابط را رد كرده است.
خبرگزاری اسپوتنیك امروز (یكشنبه) به نقل جباراف معاون اول كمیسون امور بین الملل شورای فدراسیون نوشت: هر چند مسكو «آلپ ارسلان چلیك» (شبه نظامی تركیه ای) را در جریان كشتن خلبان روسی مقصر می داند، اما متهم كردن وی به حمل غیرقانونی سلاح تاثیری بر حل و فصل مناسبات دو كشور نمی گذارد.
وی افزود: متهم كردن این شخص نظامی نمی تواند گامی برای آشتی باشد. تركیه باید به خاطر كشتن خلبان و منهدم كردن هواپیمای روسی عذرخواهی كند. یك شهروند روس در این حادثه كشته شده است، در حالیكه دولت تركیه متهم را به خاطر حمل غیرقانونی اسلحه مجازات می كند.
وی ادامه داد: شرایط روسیه برای عادی سازی روابط با تركیه به قوت خود باقی است. آنكارا باید رسما به خاطر اشتباه صورت گرفته عذرخواهی كند و علاوه بر این ضمن مجازات مقصرین، غرامت پرداخت كند.
به گزارش خبرگزاری روسیا سگودنیا، مراد اوستیونداگ وكیل آلپ ارسلان چلیك معرفی شده به عنوان مقصر این واقعه، اعلام كرد، دادستانی تركیه وی را به خاطر حمل غیرقانونی اسلحه به تحمل هشت سال حبس محكوم كرده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز در سفر چندی پیش خود به یونان اعلام كرد: شرایط ما برای بهبود همكاری ها و عادی سازی مناسبات با تركیه تغییری نكرده است و تا زمانی كه این درخواست ها و نخست عذرخواهی را نپذیرد، روابط مانند قبل نخواهد شد.
پوتین ادامه داد كه مسكو روابط را تیره نكرده و آنكارا مسئول تیرگی است. سران تركیه بارها در باره بهبودی روابط سخن گفته اند، اما هیچگاه عذرخواهی نكرده و خسارت سرنگونی هواپیمای روسی و قتل خلبان آن را جبران نكرده اند. موضع ما همچنان عذرخواهی، پرداخت غرامت و تعهد سپردن برای تكرار نكردن چنین اقدام هایی در آینده است.
اروپام*391** 1516