به گزارش روز يكشنبه ايرنا از سازمان غذا و دارو، مصطفي اسماعيلي گفت: استفاده بي رويه و غير منطقي از فرآورده هاي آرايشي، مشكلاتي ايجاد كرده است كه براي كاهش آنها ابتدا بايد چاره اي فرهنگي انديشيد و ميل تنوع طلبي مردم به ويژه زنان براي استفاده از لوازم آرايشي به گونه اي صحيح پاسخ داده شود كه متخصصان امر بهتر مي توانند به آن بپردازند.
اين مقام سازمان غذا و دارو افزود: در مرحله بعدي بايد تدابيري انديشيد تا جلوي تبليغات بي حد و مرز لوازم آرايشي گرفته شود.
وي تصريح كرد: متاسفانه برخي ارائه دهندگان محصولات آرايشي در فروشگاه ها و حتي برخي داروخانه ها صرفا به منافع مادي فكر مي كنند و برخي اقلام آرايشي را تبليغ مي كنند كه مردم نيازي به آن ها ندارند
اسماعيلي تاكيد كرد: استفاده بيش از حد از مواد آرايشي، عوارضي براي سلامتي، اقتصاد خانواده و اقتصاد ملي، همراه دارد و در همه ابعاد زيان آور است.
وي ادامه داد: در برخي موارد دختران جوان به پزشك متخصص پوست مراجعه مي كنند و درخواست ژل، بوتاكس، كرم يا كرم مات كننده دارند و با اصرار زياد پزشك را براي ارائه نسخه مورد نظر در تنگنا قرار مي دهند؛ به عنوان مثال از پزشك مي خواهند كرم ضدچروك و دور چشم برايشان تجويز كند.
رئيس اداره آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو گفت: اين در حالي است كه عموما در اين سنين به محصولات اين چنيني نيازي نيست و حتي استفاده از اين لوازم و اقدامات ممكن است به پوست آسيب برساند.
اسماعيلي اضافه داد: براي اطمينان خاطر از سلامت فرآورده هاي آرايشي، توجه به نشان سازمان غذا و دارو و تاريخ مصرف آنها ضروري است.
وي تاكيد كرد: چنانچه لوازم آرايشي تاريخ مخدوشي دارند نبايد آنها را مصرف كنند، همچنين اگر محصول آرايشي مانند كرم، اول به صورت مايع از تيوپ خارج مي شود، اين كرم مشكوك است و نبايد مصرف شود.
رئيس اداره آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو گفت: اگر كرم دورنگ شده باشد به اين صورت كه ابتدا به رنگي و در ادامه به رنگي ديگر ازتيوپ خارج شود، ممكن است تغييرات شيميايي در آن رخ داده باشد كه محصول را از كيفيت مطلوب خارج كرده باشد.
اسماعيلي افزود: مصرف كنندگان اينگونه محصولات بايد توجه داشته باشند كه اگر كرمي مصرف مي كنند كه در آنها احساس ناخوشايندي مانند سوزش به وجود مي آورد بايد از مصرف آن پرهيز كنند.
وي ادامه داد: اگر كرمي حاوي ذراتي است كه به طور معمول نبايد در كرم وجود داشته باشد، نبايد از اين كرم ها استفاده كرد البته برخي كرم ها براده هايي براي ايجاد سايش در پوست دارند كه با ديگر كرم هاي حاوي ذرات كه به طور معمول مصرف آنها توصيه نمي شود، متفاوت است.
اسماعيلي يادآور شد: صنايع بهداشتي و آرايشي ايران از لحاظ كيفيت محصولات توليدي از كيفيت خوب و قابل قبولي برخوردار است به ويژه درباره بسياري از ضد آفتاب ها توصيه مي شود كه از محصولات ايراني استفاده شود.
اجتمام(1)**9185**1776
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳
تهران - ايرنا - رئيس اداره آرايشي و بهداشتي سازمان غذا و دارو به مصرف كنندگان فرآورده هاي آرايشي هشدار داد كه در صورت استفاده بيش ازحد تعادل از لوازم آرايشي،دچار عوارض مي شوند واين امر، خطر آفرين است.