تهران- ایرنا- رییس صندوق نوآوری و شكوفایی با اشاره به این كه در حال حاضر تعداد شركت های دانش بنیان كشور به دو هزار و 409 شركت رسیده است، گفت: تعداد طرح های مصوب شركت های دانش بنیان در صندوق با تصویب هزار و 50 طرح دانش بنیان، برای نخستین بار از مرز هزار طرح گذشت.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر بهزاد سلطانی شامگاه یكشنبه در نشست صمیمانه با اصحاب رسانه در مجتمع شكوفایی شركت های دانش بنیان افزود: تعداد شركت های دانش بنیان كشور به دو هزار و 409 شركت رسیده است كه از این تعداد حدود 90 درصد یعنی دو هزار و پنج شركت به صندوق طرح ارایه كرده اند.
وی بیان كرد: از طرح های ارایه شده هزار و 600 طرح تاكنون تعیین تكلیف شده و حدود 400 طرح نیز در دست بررسی است.
سلطانی افزود: ارایه طرح های شركت های دانش بنیان، نشان از حركت جدی كشور در زمینه اقتصاد دانش بنیان دارد، با تصویب هزار و 50 طرح از شركت های دانش بنیان، بیش از 10 هزار و 500 نیروی فارغ التحصیل دانشگاهی در شركت ها فعال شده اند.

*** راه اندازی چهار صندوق جدید پژوهش و فناوری در كشور
سلطانی گفت: در كارگروه صندوق های پژوهش و فناوری كشور كه به ریاست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دبیری صندوق نوآوری و شكوفایی تشكیل شده است، در هفت ماه گذشته، راه اندازی چهار صندوق پژوهش و فناوری جدی مصوب شده است.
وی بیان كرد: صندوق پژوهش و فناوری افلاك در استان لرستان از جمله صندوق های پژوهش و فناوری است كه در ماه های گذشته راه اندازی شد و صندوق پژوهش و فناوری استان كرمان، صندوق پژوهش و فناوری اترك در استان گلستان و صندوق توسعه صادرات و انتقال فناوری مربوط به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سه صندوق جدید دیگر است كه به زودی راه اندازی خواهند شد.
وی ادامه داد: تاكنون 18 صندوق پژوهش و فناوری در كشور فعال بودند كه با راه اندازی چهار صندوق پژوهش و فناوری جدید، تعداد این صندوق در كشور به 22 صندوق خواهد رسید .

*** سومین رونمایی از محصولات خاتمه یافته فنی دانش بنیان
رییس صندوق نوآوری و شكوفایی گفت: تا پایان ماه جاری سومین رونمایی از محصولات خاتمه یافته فنی شركت های دانش بنیان با حضور مسئولان كشوری برگزار خواهد شد .
وی بیان كرد: برخی از محصولات رونمایی شده شركت های دانش بنیان در دوره های گذشته اكنون علاوه بر راهیابی به بازار داخل به خارج ازكشور نیز صادر می شود.

*** راه اندازی مجتمع شكوفایی شركت های دانش بنیان به عنوان نماد فناوری ایران
سلطانی بیان كرد: در زمینه تامین دفاتر كار برای شركت‌های دانش بنیان تاكنون چهار مورد دفاتر كار برای شركت‌های دانش بنیان به پایان رسیده و به شركت‌های دانشگاه‌های تربیت مدرس و صنعتی شریف واگذار شده است.
وی افزود: در این زمینه دفاتر كاری برای مراكز شتابدهنده‌ ها نیز اختصاص داده ایم ومجتمع شكوفایی شركت‌های دانش بنیان نیز از دیگر دفاتر كاری است كه از سوی صندوق نوآوری وشكوفایی برای ارایه خدمات به شركت های دانش بنیان در نظر گرفته شده و اكنون ساختمان آن به عنوان نماد فناوری ایران به بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد: در دنیا 3 نوع ساختمان با كاربردهای خاص وجود دارد، انكوباتورها یا مراكز رشد، مراكز شتابدهنده‌ ها و مراكز فناوری از جمله این ساختمان‌ها هستند كه در كشورهایی چون چین و كشورهای اروپایی این ساختمان‌های فناوری با نماد خاص تاسیس شده‌اند، ساختمان هایی كه نمادی از فناوری در اكثر كشورها هستند.
سلطانی با اشاره به این كه برای راه اندازی این نوع ساختمان در كشور تاكنون اقدامی صورت نگرفته است، افزود: برای تشویق و ترغیب جوانان به سمت فعالیت‌های دانش بنیان به ایجاد این قبیل نمادهای فناوری در شهر نیاز داریم.
وی گفت: وظیفه اصلی مجتمع شكوفایی شركت های دانش بنیان، خدمات دهی متمركز به شركت های دانش بنیان تهران و سراسر كشور است.

*** برپایی گالری فناوری /شركت های دانش بنیان نباید زیر پله ای باشند
سلطانی افزود: در طبقه همكف مجتمع شكوفایی شركت های دانش بنیان، نمایشگاه دائمی شركت های دانش بنیان یا گالری فناوری برپا خواهد شد، در این نمایشگاه همچنین فناوری های پایان یافته شركت های دانش بنیان به صورت سه بعدی در صفحه نمایشی ارایه خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه شركت های دانش بنیان نباید زیر پله ای باشند گفت: درطبقه اول این مجتمع آمفی تاتر و اتاق‌های جلسات برای اجاره به شركت های دانش بنیان درنظرگرفته شده تا شركت‌های دانش بنیانی كه امكانات برگزاری جلسات در ساختمان های كوچك خود را ندارند، ‌جلسات خود را در این سالن‌ها برگزار كنند.
وی یادآور ششد: دو طبقه از این مجتمع برای استقرار كارگزاران فناوری و صندوق‌های پژوهش وفناوری درتهران در نظر گرفته شده است، دو طبقه آن نیز به شركت های تجاری سازی فناوری كه به شركت ها سرویس می دهند در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: همچنین در نظر داریم یك طبقه از این مجتمع را برای راه اندازی یك پنجره واحد اختصاص دهیم تا نمایندگان دستگاه های دولتی از جمله سازمان مالیات، گمرك، ثبت شركت ها كه به شركت های دانش بنیان خدمات ارایه می دهند، در آن مستقر شوند.
وی یادآور شد : در ساخت این ساختمان از مواد اولیه كاملا ایرانی با فناوری داخلی استفاده شده است.
علمی (3) 9340**2017