مجید شعبانلو روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا یادآوری كرد: روستای قوری چای نزدیك به شهرك سفال لاجین از سالها پیش به محله تخلیه زباله شهری و روستایی تبدیل شده بود.
وی با ذكر اینكه 15 سال پیش شهرك سفال در نزدیكی روستای قوری چای راه اندازی شد بیان كرد: فلسفه ایجاد این شهرك تجمیع و ساماندهی واحدهای سفالگری كه بصورت متفرقه در لالجین فعالیت دارند در این مجموعه است.
وی افزود: با گذر زمان واحدهای سفالگری فعال در شهرك سفال لالجین حرفه خود را تغییر داده و به سمت تولید چینی آلات بهداشتی پیش رفتند.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بهار اضافه كرد: این در حالی است كه حجم پسماند چینی آلات بهداشتی دهها برابر بیشتر از سفال است.
شعبانلو بیان كرد: محل پیش بینی شده برای پسماند سفال ظرفیت پذیرش حجم زیاد پسماند چینی آلات بهداشتی را نداشت و تغییر كابری واحدهای تولیدی مستقر در شهرك سفال لالجین معضل جدیدی را برای این شهر رقم زد.
وی گفت: افزایش پسماندهای حاشیه روستای قوری چای و رسیدن حجم آن به بیش از هفت هكتار بهانه ای برای انتقال دیگر پسماندهای شهری و روستایی و نخاله های ساختمانی به این محدوده شده است.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بهار افزود: به منظور رفع این مشكل چندین كارگروه مدیریت پسماند در مركز استان و شهرستان بهار با حضور مسئولان برگزار شد.
شعبانلو اضافه كرد: برایند برگزاری نشستهای مستمر كارگروه پسماند استان و شهرستان در نظر گرفتن زمینی در روستای دستجرد و نزدیك شهرك سفال لالجین برای تخلیه پسماند شهرك بود.
وی بیان كرد: از مدت ها پیش از خاكهای اطراف روستای دستجر به عنوان معدن گل سفال استفاده می شد و این امر موجب به وجود آمدن گودالی به مسافت پنج هكتار شده بود.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بهار گفت: طبق مصوبه این مكان برای تخلیه پسماند شهركسفال لالجین در نظر گرفته شد و پیمانكار این طرح نیز به مالكان این زمین سپرده شد.
شعبانلو افزود: طبق تفاهم صورت گرفته با مالكان زمین مقرر شد این افراد پسماند شهرك سفال را جمع آوری و به محل دفن منتقل كرده سپس پسماند را به قطعات ریز تبدیل و پس از دفن اصولی، روی آن با خاك پوشانده شود.
وی اضافه كرد: علت ریختن خاك بر روی پسماندها این است كه در آینده بتوان از این زمینها برای زراعت و كشت محصول استفاده كرد.
وی بیان كرد: برای ساماندهی روستای قوری چای نیز درصدد ملزم كردن اداره آب منطقه ای برای انتقال پسماند و ضایعات موجود در این محدوده به محل دفن جدید هستیم.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بهار تاكید كرد: رودخانه قوری چای كه به طول 6 كیلومتر به محل دفن زباله تبدیل شده باید پاكسازی شود همچنین از این پس هر كسی اقدام به تخلیه پسماند در این مكان كند به عنوان متخلف به مرجع قضایی معرفی می شود.
وی افزود: به منظور جلوگیری از انتقال پسماند شهرك سفال توسط سایر افراد به بیرون از شهرك، ورودی و خروجی شهرك سفال لالجین توسط شركت خدماتی كنترل شده و واحدهای مستقر در این شهرك تنها مكلف به انعقاد قرار داد حمل پسماند با پیمانكار پیش بینی شده هستند.
وی از انتشار خبری در زمینه پسماند شهرك سفال لالجین در یكی از نشریات محلی انتقاد كرد و گفت: مطالب این نشریه غیركارشناسی و نادرست است در حالیكه می توانست از نظر كارشناسان برای انتقال درست و بی كم و كاست خبر بهره گیرد.
شهر لالجین از توابع شهرستان بهار در 15 كیلومتری شهر همدان قرار دارد.
7526/6993
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۷
همدان - ایرنا - رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بهار گفت: با پیش بینی مكان مناسب برای دفن پسماند شهرك سفال لالجین مشكل چهل ساله این شهر رفع شد.