به گزارش ایرنا از گمرك ایران، خانم « میشل رامیس » در دیدار با « حسین كاخكی » مدیركل دفتر همكاریهای بینالملل گمرك جمهوری اسلامی ایران، ضمن قدردانی از تلاشهای كشورمان برای مبارزه با مواد مخدر، تمایل كشورش را برای گسترش همكاری در این زمینه اعلام كرد.
به گفته این مقام مسئول فرانسوی، هدف وی از سفر به تهران یافتن زمینههای همكاری مشترك است و خواستار دریافت آمار و ارقامی درباره كشفیات مواد مخدر بویژه هروئین و حشیش شد.
وی خطاب به مسئولان گمرك ایران درخواست كرد تا نیازهای خود را در مورد مبارزه با قاچاق مواد مخدر و نوع كمكی كه فرانسه میتواند در این زمینه ارائه دهد، اعلام كنند.
خانم رامیس ضمن تشكر از زحمات گمرك ایران درباره مبارزه با جرایم سازمانیافته، اظهارداشت: فرانسه از اقدامات ایران آگاه بوده و حضور خود را نشانه آمادگی كشورش برای همكاری با تهران ذكر كرد.
به گفته وی، فرانسه در مورد سگهای موادیاب بهزودی همكاری خود را با ایران آغاز خواهد كرد و از ارسال هشت قلاده سگ موادیاب به ایران در شهریور ماه امسال (سپتامبر) خبر داد و گفت: تعدادی از این سگها در اختیار گمرك قرار خواهد گرفت.
سفیر سیار فرانسه با اشاره به اینكه آموزش لازم درخصوص این سگها از طریق دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل (UNODC) صورت خواهد گرفت، افزود: پاریس از نیازهای شما اطلاع یافته و پس از بررسیهای لازم، همكاریهای مشترك را آغاز خواهیم كرد.
وی تاكید كرد: فرانسه امكانات تكنیكی دفتر UNODC را در اختیار ندارد و اغلب به عنوان تامین كننده مالی برنامههای این سازمان اقدام كرده ایم.
برپایه این گزارش، حسین كاخكی نیز در این نشست تلاشهای ایران برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر و شمار كسانی كه در این راه به شهادت رسیدهاند، یادآور شد و از كمك و همكاری دولت فرانسه استقبال كرد.
همچنین در این نشست « فریده زبیدی » مدیركل مركز مبارزه با جرایم سازمانیافته گمرك به اقدام های انجام شده در این سازمان برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر پرداخت و گزارشی از كشفیات رو به افزایش انواع مواد مخدر سنتی، صنعتی و پیشسازها در سالهای گذشته بویژه محمولههای بزرگ « انیدرید اسید » ارایه كرد.
انیدرید اسیدها (به انگلیسی: acid anhydride) دستهای از تركیبات آلی هستند كه از دو گروه آسیل متصل به یك اكسیژن به عنوان گروه عاملی مشترك، تشكیل شدهاند. یكی از كاربردهای این تركیبات در تولید انواع استرها است.
وی عملكرد برخی كشورها را كه با عدم كنترل صحیح گمركی باعث ارسال چنین محمولههایی به كشورمان میشوند، مورد انتقاد قرار داد.
زبیدی اختصاص مسیر قرمز در گمرك برای كالاهای شیمیایی تحت كنترل از جمله فسفر قرمز كه میتواند در تولید مواد مخدر صنعتی مانند شیشه استفاده شود، خبر داد و بر كنترل فیزیكی كالاهای ریسك بالا علاوه بر كنترل اسناد مورد تاكید قرار داد.
وی تجهیز گمركات كشور به دستگاههای ایكسری و سگهای موادیاب را یادآور شد و برگزاری دورههای آموزشی برای كاركنان گمركات كشور و شركت فعال در نشستهای داخلی و بینالمللی ازجمله اجلاس تاشكند( ازبكستان) و بیشكك (قرقیزستان) را خاطرنشان كرد.
زبیدی ضمن اعلام اینكه برای تمامی پروندههای مواد مخدر، پرونده پولشویی نیز تشكیل میشود، اظهار داشت: برخی از شیوههای اختفای مواد مخدر و پیشساز توسط قاچاقچیان و چگونگی كشف آنها با كمك دستگاههای ایكسری كانتینری اشاره كرد.
به گفته این مقام مسئول، گمرك ایران مثل یك پلیس بینالمللی همه تلاش خود را در راه این مبارزه به كار بستهاست تا جوانان دنیا آسیب نبینند.
وی گفت : فرانسه می تواند در زمینه تجهیزات كنترلی نظیر دستگاههای ایكسری و سگهای موادیاب با ایران همكاری داشته باشد.
به گزارش ایرنا، پیش تر معاون حقوقی و نظارت گمرك جمهوری اسلامی ایران گفته بود: سال گذشته 289 تن انواع كالاهای قاچاق شامل مواد مخدر، قرص های روانگردان، مواد پیش ساز و ... در گمركات كشور كشف شد.
اقتصام ** 3065 ** 1559
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۱
تهران- ایرنا- سفیر سیار در امور تهدیدات جنایی فراملیتی وزارت خارجه فرانسه ، خواستار كمك و همكاری بیشتر جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و ترانزیت آن از طریق افغانستان به اروپا شد.