گچساران - ايرنا - معاون فني و عمراني اداره كل امور عشاير كهگيلويه و بويراحمد گفت: اين اداره براي آبرساني سيار به عشاير در مناطق ييلاقي اين استان با كمبود تجهيزات و نيروي انساني روبه روست.

بهمن آزادي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هم اكنون 10 تانكر با 10 نفر نيروي انساني كار توزيع آب آشاميدني به مناطق عشايري كهگيلويه و بويراحمد را به عهده دارند.
وي اظهار كرد: روزانه 380 متر مكعب آب آشاميدني در مناطق عشايري اين استان توزيع مي شود كه پاسخگوي نياز جامعه هدف نيست.
معاون فني و عمراني اداره كل امور عشاير كهگيلويه و بويراحمد تصريح كرد: 10 دستگاه تانكر و 10 نفر نيروي انساني ديگر براي تكميل ناوگان آبرساني به مناطق عشاير اين استان نياز است.
آزادي ميزان اعتبار مورد نياز براي تامين تجهيزات آبرساني سيار به مناطق عشايري كهگيلويه و بويراحمد را 30 ميليارد ريال برآورد كرد.
وي با اشاره به اهميت آب آشاميدني در سلامت و ادامه حيات انسان و دام خواستار توجه ويژه متوليان براي تجهيز ناوگان آبرساني سيار مناطق عشايري در اين استان شد.
مديركل امور عشاير كهگيلويه و بويراحمد گفت: چهار هزار خانوار عشاير استان با تانكر آبرساني مي شود.
مجيد علي پور جمعيت بهره مند از آبرساني سيار در مناطق عشايري كهگيلويه و بويراحمد را حدود 20 هزار نفر برآورد كرد.
وي با اشاره به جمعيت 11 هزار و 200خانواري عشاير اين استان گفت: آب آشاميدني ساير خانوارها با چشمه ها، رودخانه ها و شبكه هاي انتقال آب تامين مي شود.
وي بيان كرد: تامين آب پايدار با استفاده از شبكه انتقال آب نيازي ضروري خانوارهاي عشايري است.
علي پور افزود: اجراي طرح هاي انتقال آب در مناطق عشايري اين استان نيازمند 160 ميليارد ريال اعتبار است.
وي تصريح كرد: طرح مطالعاتي تامين آب پايدار در 12 منطقه عشايري شهرستان هاي گچساران، كهگيلويه، بهمئي،چرام و لنده انجام شده است.
مديركل امور عشاير كهگيلويه و بويراحمد افزود: بهسازي چشمه ها و احداث منبع ذخيره آب از برنامه هاي اين اداره براي تامين آب مناطق سردسيري است.
وي اظهار كرد: شهرستان هاي بويراحمد، كهگيلويه،گچساران، دنا و بهمئي مهمترين مناطق عشاير نشين اين استان هستند.
علي پور گفت:جامعه عشايري كهگيلويه و بويراحمد سالانه قابليت عرضه 94 هزار راس گوسفند و بره، 320 هزار راس بز و بزغاله و دو هزار و 600 راس دام سنگين از جمله گاو و گوساله به بازار را دارد.
مديركل امور عشاير كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: عشاير اين استان با توليد سالانه بيش از 23 درصد از انواع محصولات كشاورزي و باغي، بيش از 10هزار متر مربع انواع صنايع دستي قالي، قاليچه،گبه،گليم و جاجيم و هفت هزار و 400تن گوشت قرمز نقش مهمي در توليد ملي دارند.
علي پور ابراز اميدواري كرد: با تقويت چراگاه ها و ايجاد طرح هاي پمپاژ هاي آب كشاورزي بتوان توليدات عشاير اين استان را به طور چشمگيري افزايش داد.
كهگيلويه و بويراحمد 11 هزار و 200 خانوار با 70 هزار نفر جمعيت عشايري دارد كه هم اكنون 10 هزار خانوار آن در مناطق ييلاقي اين استان و بقيه در استان هاي چهارمحال بختياري و اصفهان سكونت دارند.
اين استان 700 هزار نفري در جنوب غربي ايران قرار دارد.
8143/6162/ 6075