كابل - ايرنا - سخنگوي كميسيون رسيدگي به شكايات انتخابات از رد فرمان اصلاح نظام انتخابات توسط مجلس استقبال كرد و آن را به نفع مردم دانست و از مجلس سناي اين كشور نيز خواست كه در اين زمينه مطابق با خير و صلاح مردم افغانستان تصميم بگيرند.

به گزارش ايرنا، «نادر محسني» روز سه شنبه در نشست مطبوعاتي با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي در كابل گفت كه فرمان كنوني رئيس جمهوري افغانستان براي تقسيم كميسيون بين جناح هاي سياسي و براي انحراف افكار عمومي صادرشده و مواردي از اصلاح در آن ديده نمي شد.
سخنگوي كميسيون رسيدگي به شكايات انتخابات افغانستان گفت كه مجلس فرماني را رد كرد كه در آن تنها به تغيير اعضاي كميسيون انتخابات و قانوني شدن مداخله خارجي ها در برگزاري انتخابات پرداخته بود و به اصلاح نظام انتخاباتي اشاره اي نشده بود.
وي از عملكرد مسئولانه مجلس نمايندگان كه از تقسيم كميسيون بين جناح هاي سياسي جلوگيري كردند، ستايش كرد و گفت: نمايندگان مجلس مسئولانه و در راستاي منافع مردم افغانستان تصميم گرفتند.
محسني اظهار نگراني اعضاي جامعه مدني را از رد فرمان رئيس جمهوري كه وي از آنان به نام جامعه مدني خودخوانده ياد كرد، بي مورد دانست و گفت: اين فرمان حاوي هيچ گونه اصلاحات نبود و تصميم براي تغيير چهره ها نشان مي دهد كه آنها به اصلاح نظام انتخابات اعتقاد ندارند و مي خواهند افرادي را كه از پيش تعيين كرده اند، بجاي اعضاي كنوني وارد كميسيون انتخابات كنند.
سخنگوي كميسيون رسيدگي به شكايات انتخاباتي ؛ اصلاحات موردقبول خود را با خبرنگاران رسانه ها در ميان گذاشت و گفت: مهمترين موضوع در اصلاح نظام انتخاباتي، اصلاح در نظام و شيوه راي گيري و راي دهندگان است و شيوه كنوني بسيار ساده و قابل سوءاستفاده و تقلب خواهد بود.
وي افزود: اگر بخواهيم سيستم انتخابات را قابل اعتماد بسازيم، بايد راي گيري و راي دهي را از شكل كنوني آن خارج سازيم و از فناوري پيشرفته استفاده كنيم.
'نادر محسني' تهيه فهرست راي دهندگان را در روند شفاف سازي انتخابات مهم ارزيابي كرد و گفت: در انتخابات هاي گذشته 20 ميليون كارت راي توزيع شد و تعداد راي دهندگان از 10 ميليون تجاوز نمي كرد.
به گفته وي ؛ در قانون انتخابات هم تهيه ليست راي دهندگان وجود دارد اما تاكنون كسي از آن استفاده نكرده است.
محسني ثبت و تشخيص هويت راي دهندگان را براي انتخابات شفاف و عادلانه ضروري دانست و گفت: بايد هويت راي دهنده مشخص شود كه همان كارت جديد راي دهي و يا توزيع شناسنامه هاي الكترونيكي خواهد بود.
سخنگوي كميسيون رسيدگي به شكايات انتخاباتي ؛ نبود امنيت را از ديگر چالش هاي مهم موجود بر سر راه انتخابات خواند كه زورمندان داخلي و افراد مسلح غير مسئول با استفاده از ان خلاء ؛ در انتخابات مداخله كردند.
وي گفت : در اصلاح نظام انتخابات بايد شيوه اي درنظر گرفته شود تا از مداخله افراد غيرمسئول، مقامات محلي دولتي در استان ها و شهرستان ها جلوگيري شود.
وي تصريح كرد: پيشنهاد ديگر ما اين است كه انتخابات بايد توسط كارمندان دولتي برگزار شود و استخدام افراد براي يك روز در انتخابات درست نيست و احتمال معامله آنها وجود دارد و شواهد فراوان نيز در اين رابطه در انتخابات قبلي وجود دارد.
وي گفت كه بدون درنظر داشت فاكتورهاي ياد شده ؛ اصلاح نظام انتخابات در افغانستان غيرممكن و غيرقابل اطمينان است.
وي تاكيد كرد كه اصلاح نظام انتخابات بايد منصفانه و بدست كارشناسان و بدون اغراض سياسي صورت گيرد.
محسني تاكيد كرد كه تغيير چهره ها در كميسيون انتخابات تا زماني كه موارد ذكر شده عملي نشود هرگز نمي تواند انتخابات سالم را بدنبال داشته باشد و تا زماني كه روند انتخابات اصلاح نشود تقلب صورت خواهد گرفت.
به گفته محسني، اصرار بر تغيير اعضاي كميسيون از جانب هركسي كه صورت گيرد خلاف قانون است، زيرا اعضاي كنوني كميسيون براساس قانون براي 6 سال مقرر شده اند و هر نوع موضع گيري در اين باره ناشي از موضع گيري هاي سياسي است كه درحال حاضر در رابطه با انتخابات جريان دارد.
وي افزود: كميسيون مستقل شكايات انتخاباتي از هرنوع اصلاحات در نظام انتخاباتي افغانستان استقبال مي كند و معتقديم كه پس از برگزاري هر انتخابات بايد انتخابات بررسي و چالش ها و مشكلات آن از مسير و روش قانوني مورد بررسي قرار گرفته و براي رفع آن از طرق قانوني اقدام شود.
آساق*291*1610**1392