به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، محمدجواد ظریف روز سه شنبه در نشست خبری مشترك با فدریكا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و بورگه برنده وزیر خارجه نروژ افزود: باید بدانیم كه مقابله با افراطی گری ممكن است یك عنصر نظامی هم داشته باشد اما مقابله با این پدیده به گزینه هایی بیشتری نیاز دارد كه به یك استراتژی مشترك نیاز داریم و باید راههای تامین نیروی انسانی و منابع مالی را قطع كنیم.
وی با تاكید بر ضرورت اتحاد در مقابله با افراطی گری تصریح كرد: البته این تشكل عراقی ها و سوری هاست كه باید راه حل سیاسی پیدا كنند و ما نمی توانیم چیزی به آنها دیكته كنیم ولی می توانیم فرایند سیاسی را تسهیل كنیم.
وزیر امورخارجه در ادامه بر ضرورت كمكهای بشردوستانه در قالب همكاری مشترك به مردم تاكید كرد.
ظریف همچنین توافق هسته ای را یك توافق برد- برد عنوان كرد و اظهار داشت: معتقدیم توافق اتمی یك توافقنامه برد- برد بود و می دانیم كه در برجام نقاط قوت و نقاط ضعفی وجود دارد.
وی ادامه داد: آمریكا اعلام كرده كه تحریمها روی كاغذ برداشته شده ولی بعد روانی آن باقی مانده و این فضای روانی هنوز وجود دارد؛ از بین بردن این بعد روانی تلاشهای فشرده ای لازم دارد.
وزیر امورخارجه یادآور شد: امروزبا خانم موگرینی صحبتهایی داشتم و فردا نیز با آقای كری جلسه خواهم داشت.
ظریف افزود: وزارت خارجه آمریكا در بیانیه بروكسل هم اعلام كرد خود را متعهد به لغو تحریم ها می داند. در اصل این مردم ایران هستند كه باید ببینند اجرای برجام درعمل چگونه است.
وزیر امور خارجه با تاكید بر اینكه افراطی گری از طرف هر شخص و گروهی را رد می كنیم، گفت: اقدام نظامی خطرناك است و تبعات سخت و ویران كننده ای به همرا دارد.
ظریف افزود: این امر محدود به یك منطقه خاص نمی شود و یك همكاری مشترك در این زمینه لازم است.
وی با اشاره به نامگذاری سال2013 به نام سال جهان عاری از خشونت تصریح كرد: ایران اقدام نظامی علیه غیر نظامیان را رد می كند.
وی تاكید كرد: همه باید قبول كنند كه راه حل نظامی هیچ نتیجه ای ندارد و همه باید توهم راه حل نظامی را كنار بگذارند.
سیام*2021**9254**1449
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳
اسلو - ایرنا - وزیر امورخارجه گفت: اتحاد برای مقابله با افراطی گری یك ضرورت است كه باید در این جهت تلاش كنیم.