علی محمد شاعری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: حیات تالاب میانكاله به علت پایین رفتن آب دریای خزر و مسدود شدن كانال های منتهی به تالاب كه آب شیرین را به آن حوضه آبی هدایت می كند، در خطر خشك شدن قرار گرفته است.
وی تاكید كرد: اگر تالاب بین المللی میانكاله كه در فهرست كنوانسیون رامسر قرار دارد خشك شود زیستگاه اصلی هزاران هزار پرنده مهاجر نابود خواهد شد از این رو احیای آن جزو اولویت های كمیسیون قرار خواهد بود و اعتبارات لازم برای لایروبی كانال ها تامین می شود.
نماینده مردم بهشهر، نكاء و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین با خشك شدن این تالاب كانون بزرگ گرد و غبار در مازندران شكل خواهد گرفت، بنابراین احیای آن نیازمند عزم جدی دولت، مجلس و مردم است.
وی از سازمان حفاظت محیط زیست درخواست كرد تا تالاب میانكاله را هم مانند دریاچه ارومیه در اولویت قرار دهد و تاكید كرد با تمام توان در كنار این سازمان خواهد بود تا اعتبارات لازم برای احیای این تالاب و حفاظت از دیگر تالاب ها مانند هورالعظیم، میقان و هامون در دستور كار قرار گیرد.
شاعری ادامه داد: مهمترین چالش های كنونی كشور در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست در زمینه آب، كشاورزی، ریزگردها، خشك شدن تالاب ها، بیابان زایی و آلودگی هوا است كه در تلاشیم این چالش ها با همكاری وزارتخانه های مرتبط مانند نیرو، جهاد كشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست مطرح و راهكار ارائه كنیم.
وی گفت: در بحث محیط زیست اولویت اصلی ما شناسایی و حذف منابع آلاینده خاك، هوا، آب ، جلوگیری از نابودی تنوع زیستی و حفاظت از گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض است كه اولویت های كمیسیون كشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی بررسی این چالش ها و رفع آنها در قالب تصویب قانون و لوایح خواهد بود.
*** تالاب میانكاله
مجموعه شبه جزیره میانكاله با 68هزار و 800 هكتار وسعت از سال 1348 ابتدا به منطقه حفاظت شده و سپس به پناهگاه حیات وحش میانكاله تحت مدیریت مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست تبدیل و از آن زمان تاكنون از سوی اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران اداره می شود و دارای 230 گونه پرنده و 180 گونه گیاه است.
همچنین از 65 كیلومتر طول ساحل شمالی پناهگاه حیات وحش فقط پنج كیلومتر مربوط به حوزه قضایی بندر تركمن در استان گلستان است و 60 كیلومتر باقی مانده در حوزه قضایی مازندران قرار دارد.
شبه جزیره میانكاله در سازمان جهانی یونسكو به نام كره مسكون انسان و محیط زیست به ثبت رسیده و شناسنامه بین المللی برای آن صادر شد.
این منطقه دارای یك جایگاه فرهنگی و آموزشی است و اكوسیستم های آبی آن در سال 1971 به عنوان یكی از 22 تالاب بین المللی در ایران و 350 تالاب بین المللی در دنیا در كنوانسیون بین المللی رامسر به عنوان تالاب بین المللی میانكاله ثبت شد.
*** 50 هزار هكتار بیابانزایی سالانه در كشور
نماینده مردم بهشهر، نكا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی گفت: مقابله با ریزگردها نیز از دیگر اولویت های مجلس است كه امروزه بخش های زیادی از كشور را درگیر كرده است.
وی افزود: سالانه 50 هزار هكتار به بیابان های كشور اضافه می شود و عملیات مقابله با بیابان زایی باید شتاب بیشتری به خود گیرد تا شاهد كاهش ریزگردها در كشور باشیم.
عضو كمیسیون كشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تاكید كرد: اكنون اقدام موثری در زمینه مقابله با گرد و غبار و توسعه بیابان در كشور صورت نمی گیرد كه امیدواریم بتوانیم با همكاری وزارت جهاد كشاورزی و سایر نهادهای مرتبط برنامه های مفیدی برای این كار تهیه كنیم.
شاعری گفت: تمام این موضوعات در كمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در قالب تصویب قوانین، لوایح و مصوبات در صدد برطرف كردن آنها برخواهیم آمد.
علمی 9014**1440
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۱
تهران- ایرنا-عضو كمیسیون كشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: تالاب بین المللی میانكاله در استان مازندران در معرض خشك شدن قرار گرفته و اگر دیر به آن پرداخته شود به سرنوشت دریاچه ارومیه گرفتار خواهد شد از این رو احیای آن جزو اولویت های این كمیسیون خواهد بود.