علي محمد شاعري روز پنجشنبه در همايش ' كشاورزي، ركن اقتصاد مقاومتي ' در ساري، وضعيت كاهش آب در تالاب ميانكاله را بدتر از درياچه اروميه توصيف كرد و گفت : تراز آبي اين تالاب نسبت به سال هاي پيش 130 سانتي متر كاهش يافته است، در حالي كه كاهش تراز آبي در درياچه اروميه 80 سانتي متر بود.
وي افزود: بايد براي جلوگيري از بروز بحران ريزگرد در اين شبه جزيره 68 هزار هكتاري اقدامات فوري و لازم انجام شود.
نماينده مردم بهشهر، نكا و گلوگاه در مجلس شوراي اسلامي كه در دولت گذشته معاون سازمان حفاظت محيط زيست كشور بود ، گفت : بايد تا زماني كه ميانكاله وارد بحران جدي و بروز مسائل غيرقابل پيشگيري و حاد نشده است، جلسات لازم براي خروج از اين وضعيت تشكيل و تدابير و راهكارهاي لازم انديشيده شود.
شبه جزيره ميانكاله با ۶۸هزار و ۸۰۰ هكتار وسعت از سال ۱۳۴۸ ابتدا به منطقه حفاظت شده و سپس به پناهگاه حيات وحش ميانكاله تحت مديريت مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محيط زيست تبديل شد و از آن زمان تاكنون از سوي اداره كل حفاظت محيط زيست مازندران اداره مي شود.
بر اساس آمارهاي رسمي اين منطقه داراي ۲۳۰ گونه پرنده و ۱۸۰ گونه گياه است.
** آلوده سازي درياي خزر
اين نماينده مجلس همچنين به وضعيت آلايندگي بالادست درياي مازندران به عنوان ديگر معضل زيست محيطي اين استان شمالي ياد كرد و گفت : ورود آلاينده ها اكنون وضعيتي را ايجاد كرده است كه كاهش 70 درصدي صيد ماهيان را در اين دريا شاهد هستيم.
شاعري افزود : آلايندگي هاي درياي خزر همچنين منجر به تغيير مسير مهاجرت پرندگان از مازندران به ديگر مناطق شده است.
** تنظيم سند توسعه مازندران بدون كشاورزي؛ هرگز
نماينده مردم شرق مازندران در مجلس دهم شوراي اسلامي از كشاورزي به عنوان ستون فعاليت و برنامه هاي توسعه اي مازندران ياد كرد و گفت : در اين برنامه نمي توان نقش بخش كشاورزي را ناديده گرفت.
وي افزود : در حالي 70 درصد فعاليت و اشتغال كشور و به تبع آن مازندران در بخش خدمات است، نبايد كشاورزي به عنوان ظرفيت خوب و مهم اشتغال در اولويت آخر قرار بگيرد.
شاعري بابيان اينكه بخش هايي همچون صنعت از مشوق ها برخوردار است، گفت: بخش كشاورزي نيز بدون يارانه نمي تواند سر پا بماند.
وي افزود: كشاورزي در حالي پنج درصد سرمايه گذاري هاي كشور را به خود اختصاص داده كه بخش زيادي از توليد ناخالص كشور مربوط به اين بخش است.
شاعري تاكيد كرد: با كنترل واردات محصولات كشاورزي در زمان عرضه محصولات كشاورزان داخلي و ارائه مشوق هاي لازم مي توان اين بخش را پوياتر كرد.
همايش كشاورزي، ركن اقتصاد مقاومتي با حضور كارشناسان كشاورزي از سراسر استان مازندران در ساري برگزار شد.
سازمان جهاد كشاورزي مازندران برگزار كننده اين همايش بوده است .
استان مازندران با در اختيار داشتن 10 و نيم درصد ارزش افزوده اقتصادي توليدات بخش كشاورزي، رتبه اول كشور را در اختيار دارد.
72نوع محصول كشاورزي در مازندران توليد مي شود كه در توليد 15 نوع از جمله برنج، كيوي، گل وگياه، دام و طيور و شيلات رتبه اول تا سوم كشور را به خود اختصاص داده است.
2096/1654/6085
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۵
ساري - ايرنا - عضو كميسيون كشاورزي مجلس شوراي اسلامي هشدار داد، ادامه كاهش تراز آبي ميانكاله در مازندران اين شبه جزيره را به كانون جديد ريزگردها در كشور تبديل خواهد كرد.