منصور رضوانی جلال روز پنجشنبه در جمع بخشداران همدان یادآوری كرد: با وجود اینكه كشت كلزا برای كشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است ولی عملكرد نامطلوب در سالهای گذشته موجب فاصله گرفتن مردم از كاشت این محصول استراتژیك شد.
وی اضافه كرد: بیش از 90 درصد نیاز كشور به روغن از طریق واردات تأمین میشود در حالی كه می توان با كشت دانه های روغنی این آمار را تا حد قابل توجهی كاهش داد.
وی بیان كرد: دولت یازدهم به منظور افزایش میزان تولید در داخل كشور مشوقهای خوبی در نظر گرفته است كه یكی از آنها خرید و پرداخت به موقع هزینه كلزا است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان همدان افزود: برنامه امسال جهاد كشاورزی همدان تولید هشت هزار تن كلزا است كه در این راستا 10 هزار هكتار زمین برای كشت كلزا را تقسیم شهرستانی كرده است.
رضوانی جلال اضافه كرد: به ازای كشت هر هكتار كلزا 25 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت می شود همچنین تسهیلات پرداختی برای حمایت از كشاورزان 50 درصد یارانه و 50 درصد تسهیلات ارزان قیمت است.
وی تاكید كرد: تمامی محصولات كلزا بصورت رایگان بیمه شده همچنین هزینه تردد كمباین برای برداشت كلزا توسط دولت پرداخت می شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان همدان گفت: 700 هكتار زمین زیر كشت كلزا است كه پیش بینی می شود میزان برداشت این محصول به یك هزار و 500 تن برسد.
رضوانی جلال بیان كرد: دولت برای حمایت از كشت های گلخانه ای تسهیلات 14 تا 16 درصد برای مناطق محروم برخوردار در نظرگرفته است.
وی اضافه كرد: امسال قرار است یكصد هكتار گلخانه در همدان راه اندازی شود و در افق بلند مدت باید گلخانه های همدان به 800 هكتار برسد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی همدان بیان كرد: به منظور حمایت از گلخانه ها، بازار مصرف و تولید آنها دیده شده است و سازمان جهادكشاورزی آمادگی لازم را برای صدور سریع مجوز برای متقاضیان راه اندازی گلخانه دارد.
رضوانی جلال درباره آبیاری نوین نیز اظهار كرد: در طرح اقتصاد مقاومتی مجهز شدن هشت هزار و 500 هكتار از اراضی همدان به آبیاری نوین پیش بینی شده بود كه با تاكید استاندار همدان به 12هزار هكتار افزایش یافت.
وی با ذكر اینكه سهم تمامی شهرستانها در این باره مشخص شده است گفت: مجهز شدن اراضی به آبیاری قطره ای ضمن صرفه جویی در مصرف آب 90 درصد راندمان افزایش می دهد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان همدان تاكید كرد: به ازای هر هكتار آبیاری قطره ای 70 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض از سوی دولت پرداخت می شود.
رضوانی جلال درباره محصولات استراتژیك در بخش كشاورزی گفت: میزان برداشت گندم در همدان به بیش از 650 هزار تن می رسد.
وی افزود: حدود 100 مركز اصلی و فرعی برای خرید وجود دارد و به زودی خرید این محصول آغاز می شود.
وی با ذكر اینكه 240 هزار تن جو در همدان قابل برداشت است اضافه كرد: خرید محصول جو آغاز شده و تاكنون چهار هزار تن از كشاورزان خریداری شده است.
استان همدان یك هزار و 950 هكتار وسعت دارد كه 46 درصد آن منابع طبیعی ، 33 درصد اراضی زراعی ، 3.7 درصد باغ ها و حدود 13.1 درصد آن نیز آیش است.
استان همدان در بخش كشاورزی 142 هزار بهره بردار دارد كه با داشتن 26 درصد اشتغال استان، سالانه حدود 4.5 میلیون تن محصول كشاورزی را تولید می كند.
7526/6993
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۸
همدان- ایرنا- رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان همدان گفت: مشوقهای خوبی دولت برای كشاورزانی كه اقدام به كشت كلزا می كنند در نظر گرفته است.