سمنان- ايرنا- معاون سياسي امنيتي استانداري سمنان با اشاره به لزوم آگاهي بخشي خانواده ها و جوانان درباره خطرات استفاده از موادمخدر، بر تبيين آسيبهاي فردي و اجتماعي مصرف موادمخدر به ويژه براي نوجوانان و جوانان تاكيد كرد.

به گزارش ايرنا ، محمدرضا ميرزايي در سخنراني پيش از خطبه هاي نمازجمعه اين هفته سمنان افزود: استفاده از مواد مخدر در كنار سكته هاي مغزي و قلبي، تصادف و سوختگي، چهار عامل اصلي مرگ در كشور است.
وي اظهار داشت : علاوه بر فرد معتاد به مصرف موادمخدر، درصدي از جمعيت كشور از آسيبهاي شيوع اعتياد در جامعه رنج مي برند كه بايد با فرهنگ سازي و آگاهي بخشي از خطرات مواد افيوني، مردم از اين مساله آگاه شوند.
ميرزايي خاطرنشان كرد: 90 درصد مردم كشور اعتياد را يك دغدغه اساسي و موضوع مهم مي دانند كه بايد براي اين چالش بزرگ كشور، قدم هاي عملي از سوي دولت و مردم برداشته شود.
معاون استانداري سمنان با بيان اينكه بيش از 60 درصد از زندانيان در سال گذشته در كشور به دليل مصرف يا قاچاق مواد مخدر در زندان بودند، تصريح كرد: تغيير مصرف و استفاده از مواد مخدر از نوع شيشه، از نگراني ها و آسيبهاي جديد مصرف موادمخدر در كشور است.
وي گفت: عامل 55 درصد از اختلافات خانوادگي و طلاق در كشور، اعتياد به مواد مخدر شناخته شده است كه بايد با آموزش و فرهنگ سازي براي جوانان و نوجوانان، با اين پديده در كشور مقابله كرد.
ميرزايي اضافه كرد: سالانه 10 هزار ميليارد ريال براي فرهنگ سازي و ترك اعتياد در كشور هزينه مي شود و بايد آگاه بود، اعتياد علاوه بر ضررهاي مادي و فردي، زمينه فساد و بي اخلاقي هاي اجتماعي را در جامعه فراهم مي كند.
معاون سياسي استانداري سمنان، ضعف اعتقادات ديني، فرهنگ هاي غلط آموزشي و بي توجهي خانواده ها به فرزندان در دوران بلوغ را از جمله دلايل گرايش جوانان به مصرف موادمخدر دانست و افزود: بايد براي ريشه كني موادمخدر در مدارس و دانشگاه ها، آگاهي بخشي به افراد افزايش يابد.
كارشناسان، در دسترس بودن موادمخدر، رواج مصرف تفنني موادمخدر در بين نوجوانان و جوانان، تنوع مواد افيوني و توزيع انواع مختلف آن به شكلها و عنوان هاي گوناگون، ناآگاهي از اعتيادآور بودن برخي مواد مخدر صنعتي و ضعف افراد در رد پيشنهاد مصرف در جمع هاي دوستانه، از مهمترين عوامل رشد مصرف موادمخدر در ايران مي دانند.

7339/6103