كرمانشاه- ايرنا- عضو هيات علمي موسسه تحقيقات كشاورزي ديم استان كرمانشاه گفت: حدود سه كيلوگرم نخود مصرف سرانه هر ايراني در طول يك سال است در حالي كه سرانه مصرف نمك شش كيلو و سرانه مصرف برنج 42 كيلوگرم است.

رضا حق پرست روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با تاكيد بر لزوم اصلاح فرهنگ مصرف غذايي در كشور، افزود: ارزش غذايي نخود به مراتب از گوشت و لبنيات بيشتر است؛ نخود هم مانند گوشت پروتئين دارد.
وي ادامه داد: اما نكته اينجاست كه گوشت در كنار پروتئين كلسترول دارد در حالي كه نخود در كنار پروتئين منيزيم، كلسيم و الياف دارد.
حق پرست در خصوص نفخ زايي نخود بيان داشت: كساني كه نفخ ندارند دچار چسبندگي روده ها مي شوند؛ لذا نفخ كمترين هزينه اي است كه بعد از خوردن مواد غذايي داراي الياف پرداخت مي كنيم.
وي افزود: در كنار مصرف نخود بايد مصرف زيره هم افزايش يابد، زيره مصلح نخود است همچنين براي از بين بردن نفخ نخود بايد آن را در آب خيساند تا قندهاي رافينوز(Raffinose ) و استاكيوز(Stachyose ) كه از عوامل نفخ زا بودن نخود هستند؛ خارج شوند.
مشاور عالي شوراي ملي نخود كشور به مقايسه مواد غذايي نخود و شير پرداخت و گفت: صد گرم شير تقريبا صد ميلي گرم كلسيم دارد در حالي كه صد گرم نخود حدود 90 ميلي گرم كلسيم دارد.
حق پرست ادامه داد: براي جلوگيري از پوكي استخوان در كنار كلسيم ما به منيزيم نيز نياز داريم كه اين تركيب در نخود وجود دارد و شير فاقد منيزيم است.
رئيس كارگروه اصلاح فرهنگ غذايي كميسيون كشاورزي اتاق بازرگاني كرمانشاه در خصوص نحوه مصرف نخود نيز اظهار كرد: به جاي مصرف پروتئين سويا به همراه گوشت مي توانيم جوانه نخود را به همراه گوشت مصرف كنيم؛ همچنين در خورشت ها به جاي گوشت مي توان از جوانه نخود چرخ كرده استفاده كرد.
حق پرست در خصوص روش درست كردن جوانه نخود نيز گفت: براي تهيه جوانه نخود مي توان يك كيلو نخود را در آب به مدت 12 ساعت خيس كرد كه البته در اين مدت لازم است 2 بار آب نخود را براي از بين بردن خاصيت نفاخ بودنش عوض كنيم سپس با استفاده از دستگاه ، نخودها را خرد و در فريزر نگه داريم وبرحسب مورد مصرف كنيم.
سالانه حدود 540 هزار هكتار از زمين هاي كشور زيركشت نخود مي رود و به طور ميانگين 350 هزار تن توليد نخود كشور است.
استان كرمانشاه با توليد 90 هزار تن رتبه نخست و لرستان و آذربايجان غربي در رتبه هاي بعدي توليد نخود كشور ايستاده اند.
كشت نخود به دو روش بهاره (سنتي) و پاييزه (ماشيني) انجام مي شود و امسال پنج هزار هكتار از زمين هاي استان كرمانشاه زيركشت پاييزه نخود رفته است.
در روش ماشيني در هر هكتار يك هزار و 200 كيلوگرم توليد مي شود در حالي كه در روش سنتي در هر هكتار 500 كيليوگرم نخود برداشت مي شود.
7547/8066