بندرعباس- ايرنا- معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان از خودكفايي استان در توليد بذر گندم و افزايش 60 درصدي توليد آن در سالجاري خبر داد.

به گزارش يكشنبه خبرنگار ايرنا، سيد سعيد مدرس اظهار داشت: كشاورزان هرمزگاني در سالجاري موفق به توليد دو هزار و 800 تن بذر گندم شدند كه در مقايسه با سال گذشته 60 درصد رشد دارد.
وي نياز سالانه هرمزگان به بذر گندم را دوهزار و 500 تن اعلام كرد و افزود: در تلاش هستيم تا در سال زراعي آينده سه نوع بذر جديد گندم با عملكرد بالا و مقاوم با شرايط آب و هوايي در استان كاشته شود.
مدرس خاطرنشان كرد: كشاورزان هرمزگان از ابتداي برداشت گندم (از اواخر فروردين ماه) تاكنون بيش از 57 هزارتن گندم برداشت كرده اند كه 20 درصد بيشتر از مدت مشابه پارسال است .
وي با اشاره به ادامه داشتن برداشت گندم تا اوايل تيرماه، تصريح كرد: پيش بيني مي شود تا پايان فصل برداشت بيش از 58 هزار تن گندم برداشت شود.
در اطلاعات منتشره مديريت زراعت سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان سطح زيركشت گندم در استان 13 هزار هكتار است.
ميزان برداشت محصول از هرهكتار مزرعه گندم در اين استان چهار تن و 200كيلوگرم عنوان شده است.
دراين اطلاعات تاكيد شده كه بيشترين سطح زيركشت با بيش از 11 هزار هكتار به شهرستان حاجي آباد اختصاص دارد و شهرستانهاي رودان، ميناب، بندرعباس، پارسيان، بندرلنگه و بستك در رديف هاي بعدي قرار دارند.
در راستاي حمايت از كشت محصولات اساسي همه ساله محصول برداشتي از گندم زارهاي هرمزگان با نرخ تضميني از بهره برداران خريداري مي شود.
طبق اعلام معاونت برنامه ريزي و اقتصادي وزارت جهاد كشاورزي و براساس مصوبه شوراي اقتصاد؛ قيمت خريد تضميني هر كيلوگرم گندم معمولي براي سال زراعي جاري 12 هزار و 705 ريال و گندم دوروم نيز 13 هزار و 68 ريال تعيين شده كه در مقايسه با سال زراعي گذشته 10 درصدافزايش يافته است.
دراين اطلاعات قيمت خريد تضميني هر كيلوگرم جو در سال زراعي (95-94) نيز 10 هزار و 28 ريال اعلام شده است.
وسعت زمين هاي كشاورزي هرمزگان 154هزار هكتار با برداشت سالانه دو ميليون و 200هزارتن محصول باغي و زراعي (خارج از فصل) اعلام شده است.
از سوي سازمان جهاد كشاورزي هرمزگان بعنوان متولي فعاليت هاي كشاورزي چهار شهرستان رودان، ميناب، بندرعباس و حاجي آباد بعنوان چهار قطب اصلي كشاورزي در اين استان معرفي شده اند.
7198/ 6048