زاهدان- ايرنا- رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت سيستان و بلوچستان گفت: بسته حمايت از توسعه صادرات غير نفتي در چارچوب برنامه ملي پيشبرد برون گرايي اقتصاد مقاومتي و تحقق اهداف توسعه صادرات غير نفتي است.

به گزارش روز يكشنبه سازمان صنعت، معدن و تجارت سيستان و بلوچستان، نادر ميرشكار در نشستي با صاحبان واحدهاي توليدي صادراتي استان اظهار داشت: در راستاي تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي و حمايت از صادرات غير نفتي، برنامه حمايتي، صيانتي و تشويقي براي توسعه صادرات غير نفتي در كشور براي اجرا به سازمان توسعه تجارت ايران ابلاغ شده است.
وي ادامه داد: منابع پيش بيني شده اين برنامه شامل حمايت صندوق توسعه ملي، بانكي و بودجه اي است.
وي تصريح كرد: حضور در نمايشگاه هاي بين المللي معتبر خارج از كشور، كمك به برقراري خطوط منظم ريلي، دريايي و هوايي، سود تسهيلات بانكي به صادركنندگان كالا، خدمات و همچنين سرمايه گذاري براي تامين زير ساختهاي صادراتي از قبيل سردخانه، سايت نمايشگاهي، پرداخت بخشي از هزينه هاي اجاره دفاتر و انبار شركتهاي صادراتي در خارج از كشور و پرداخت بخشي از هزينه هاي صدور ضمانت نامه ها و بيمه نامه هاي صادراتي از جمله مشوقهاي صادراتي در اين بسته در نظر گرفته شده است.
رئيس سازمان صنعت ، معدن و تجارت سيستان و بلوچستان افزود: مشوقهاي صادراتي به آن دسته از صادركنندگاني اختصاص خواهد يافت كه موفق به افزايش صادرات خود در سال 95 نسبت به سال گذشته باشند.
ميرشكار ادامه داد: صادر كنندگاني كه براي نخستين بار اقدام به صادرات كردند كه متناسب با ميزان افزايش صادرات خود از نيم تا سه درصد جايزه صادراتي دريافت خواهند كرد.
وي بيان كرد: كمترين ارزش صادرات سال 95 براي برخورداري از جوايز صادراتي كالا يك ميليون دلار است و شركت هاي بزرگ صادراتي كه ارزش صادرات آنها در سال 95 بيش از 20 ميليون دلار باشد جايزه صادراتي آنها به 5/1 برابر افزايش مي يابد.
وي تصريح كرد: ميزان صادرات سيستان و بلوچستان در سال گذشته بيش از 440 ميليون دلار بود كه بيش از 127 ميليون دلار آن كالاهاي صنعتي واحدهاي توليدي استان است.
وي افزود: يكي از اهداف سالجاري با توجه به بحث اقتصاد مقاومتي و خروج از ركود، رشد چشمگير صادرات با اولويت واحدهاي توليدي سيستان و بلوچستان است.
وي گفت: براي افزايش صادرات تمامي بخشها از جمله صنعتي و معدني، كشاورزي، صنايع دستي، خدمات فني، مهندسي و غيره با استفاده از تمام ظرفيت هاي موجود تلاش كنند تا با ايجاد بازارهاي جديد صادراتي پتانسيل هاي موجود مرز مشترك با كشورهاي همسايه در تحقق افزايش توليد صادرات گام بردارند.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت سيستان و بلوچستان بيان كرد: با توجه به اينكه در نشست كارگروه توسعه صادرات غير نفتي از سوي استاندار استان هدف صادرات يك ميليارد دلار براي سال 95 تعريف شده است رسيدن به اين مهم دور از دسترس نيست.
ميرشكار افزود: بخش خصوصي در اين راستا از طريق توليد محصولات كيفي با بسته بندي هاي مناسب بايد بازار جديد ايجاد و بازارهاي قبلي را حفظ كند زيرا دولت نيز در اين زمينه همكاري لازم را انجام مي دهد.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي زاهدان نيز در اين نشست گفت: بانك هاي اروپايي هم اكنون LC باز مي كنند و افرادي كه در برخي از كشورهاي آفريقايي فعاليت صادراتي دارند مي توانند از اين طريق اقدام كنند.
عبدالحكيم ريگي در خصوص صادرات خرما و شيلات گفت: هر واحد توليدي و صادراتي در اين زمينه كه تمايل به شركت در نمايشگاه مواد غذايي روسيه داشته باشد بخشي از هزينه هاي آن پرداخت خواهد شد.
وي ايجاد خوشه هاي صادراتي خرما، شيلات و فرش دستباف را جزء عواملي دانست كه مي تواند به توسعه صادرات غير نفتي استان كمك قابل توجه اي كند.
وي ضمن گلايه از ديپلماسي هاي تجاري افزود: برخي رايزنان بازرگاني ما اصلا فعال نيستند و يك بندر اقتصاد مقاومتي داريم كه همه بايد از هدف هاي صادراتي حمايت كنند.
صاحبان واحدهاي توليدي صادرات سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست بالا بودن هزينه هاي حمل و نقل، امكانات خدمات بندري، مشكلات خدمات حمل و نقل بندري، افزايش تعرفه ها از سوي كشورهاي همسايه و مشكل حمل و نقل ريلي و كمبود واگن را از جمله برخي مشكلات بخش صادرات استان ذكر كردند.
7316 /8005 /6081