مهاباد- ايرنا- كارشناس مسئول بهداشت محيط مركز بهداشت مهاباد از تشديد نظارت بر تهيه زولبيا و باميه در واحدهاي تجاري و قنادي هاي اين شهرستان در ماه مبارك رمضان خبر داد.

قاسم اميني روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: زولبيا و باميه از جمله شيريني هاي سنتي ماه مبارك رمضان است كه در اين ايام مصرف آن در بين مردم افزايش پيدا مي كند.
وي گفت: بسته به نوع روغني كه در تهيه اين شيريني به كار مي رود، اسيدهاي چرب ترانس و نيز خواص بيماري زايي آن مي تواند موجب بروز بيماري هاي قلبي و عروقي در بين مردم شود.
اميني اضافه كرد: امسال اين مركز از دستگاه هاي مخصوصي براي اندازه گيري ميزان كيفيت روغن مصرفي زولبيا و باميه در مراكز توليد اين نوع شيريني استفاده مي كند.
وي افزود: در صورتي كه درجه تعريف شده بيش از حد مجاز باشد، نسبت به آموزش ها و تذكرات لازم به تهيه كنندگان اين مواد خوراكي اقدام مي شود.
اميني گفت: اين دستگاه كيفيت روغن tpm به كار گرفته شده در مراكز تهيه شيريني پزي را اندازه گيري مي كند و بر اساس آن ميزان كيفيت اندازه گيري شده تا 25 درجه قابل قبول است.
وي اظهار كرد: در صورتي كه اين محدوده مابين 25 تا 40 درجه باشد، روغن به كار رفته بايستي معدوم شود و در صورتي كه اين ميزان از 40 درجه به بالا باشد، ضمن معدوم سازي روغن، محل كارگاه مورد نظر نيز پلمپ مي شود.
كارشناس مسئول بهداشت محيط مركز بهداشت مهاباد افزود: زولبيا و باميه بايد در شرايط مناسب و با توجه به مسائل بهداشتي تهيه و عرضه شود و در غير اين صورت مشكلاتي را براي سلامتي استفاده كنندگان به دنبال دارد.
وي گفت: در همين راستا از ابتداي ماه مبارك رمضان تاكنون نظارت بر قنادي ها و مراكز تهيه و توزيع و عرضه موادغذايي توسط كارشناسان بهداشت محيط تشديد شده است.
اميني اضافه كرد: در همين راستا 10 گروه دو نفره از كارشناسان بهداشت محيط در ساعات اداري و بعد از افطار بر فعاليت هاي مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي از جمله كارگاه هاي تهيه زولبيا و باميه نظارت مي كنند.
وي گفت: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلفي در تهيه و عرضه زولبيا و باميه مي توانند اين موارد را به سامانه 1490 يا شماره تلفن 42442250 اطلاع دهند.
شهرستان مهاباد در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.
6185/1905