به گزارش روز سه شنبه تارنمای اخبار كره شمالی(nk.news.org)، پیونگ یانگ این موضوع را زمانی مطرح كرد كه یك مقام دولتی كره جنوبی درمصاحبه با یك روزنامه محلی اعلام كرده بود كه سئول برنامه ای برای گفت و گو با همسایه شمالی تا ماه سپتامبر آینده ندارد.
خبرگزاری مركزی كره شمالی(KCNA) نیز در گزارشی با اشاره به ورود زیردریایی هسته ای می سی سی پی به بندر بوسان در كره جنوبی، نوشت: ورود تجهیزات راهبردی نظامی آمریكایی به شبه جزیره كره، چالشی جدی برای امنیت و آسایش پیونگ یانگ است.
رسانه های كره شمالی نیز با حروف بزرگ نوشتند كه نه 'ج' كره جنوبی و 'ش' كره شمالی تاثیری بر باور آنها كه تنها یك ملت - دولت مشروع كره وجود دارد، نخواهد گذاشت.
خبرگزاری مركزی كره شمالی همچنین درمقاله ای باانتقاد ازافزایش حضور نظامی آمریكا ازآن به عنوان یك تصمیم اشتباه شتابزده و خطای راهبردی نام برد و نوشت: شرایط صلح آمیز برای ایجاد و تكمیل یك قدرت سوسیالیستی توسط پیونگ یانگ ضروری است.
این رسانه درمقاله خود آورده است كه چگونه ممكن است تنش در منطقه به صورت یكجانبه خنثی شود و ثبات در شبه جزیره كره برقرار شود در حالیكه آمریكا به حفظ تجهیزات نظامی راهبردی خود در منطقه ادامه می دهد؟
دراین مقاله بر آمادگی پیونگ یانگ برای انجام گفت و گو با آمریكا در صورت تغییر رویكرد واشنگتن تاكید شده است.
اما همزمان رسانه های كره جنوبی به نقل از مقام های این كشور از نبود برنامه ای برای گفت و گو با كره شمالی خبر دادند.
یك مقام ناشناس دولتی با تشریح سیاست سئول در قبال پیونگ یانگ در گفت و گو با روزنامه محلی «هانكیوره» گفت: هیچ برنامه ای برای گفت و گو و یا همكاری با پیونگ یانگ در برنامه كاری دولت تا ماه سپتامبر آینده وجود ندارد.
وی افزود:البته دراین مدت، سئول اجازه هرگونه فعل و انفعالی را به پیونگ یانگ نخواهد داد،چرا كه كره جنوبی بر این عقیده است كه همسایه شمالی زیر بار فشار بین المللی از جمله قطعنامه 2270 شورای امنیت سازمان ملل دوام نخواهد آورد و مجبور به تغییر در نگرش خواهد شد.
كواك تئه هان رئیس سابق موسسه یكپارچه سازی ملی با انتقاد از مصاحبه های صورت گرفته از سوی مقام های كره جنوبی گفت: بهتر است مقام های دولتی از خواب رمانتیك بیدار شوند.
وی اضافه كرد: دوست دارم بدانم كه چگونه كره شمالی پس از شش ماه از تحریم های بین المللی و تحت فشارهای ناشی از این تحریم ها به زانو درخواهد آمد.
وی گفت: البته قطعنامه 2270 بی تاثیر نیست اما اینكه چگونه این قطعنامه تا ماه سپتامبر آینده به پیونگ یانگ ضربه خواهد زد آن را درك نمی كنم.
كواك بر نیاز سئول برای صدور قطعنامه های صلح آمیز از طریق گفت و گوهای سازنده با پیونگ یانگ و ایجاد محیطی مناسب برای خلع سلاح هسته ای كره شمالی تاكید كرد.
وی افزود: زمانیكه پیونگ یانگ نمی خواهد تسلیم شود كه به نظرهم چنین می آید بهتر است سئول خود را برای گفت و گوهای سازنده با همسایه شمالی آماده كند.
مقام های كره جنوبی مقاله چاپ شده در روزنامه محلی و سخنان یك مقام دولتی را نه تایید و نه تكذیب كردند اما بر خلع سلاح هسته ای كره شمالی قبل از هرگونه گفت و گو با این كشور تاكید كردند.
آساق**3077**1590
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۰
تهران - ایرنا - كره شمالی اعلام كرد: پیونگ یانگ هم برای گفت و گو با آمریكا و هم برای اقدامات فیزیكی جهت مقابله با حضور نظامی این كشور در شبه جزیره كره آماده است.