به گزارش روز سه شنبه ايرنا از وزارت جهادكشاورزي، پيمان حصادي افزود: برآورد مي شود در سال زراعي 96-1395 بيش از يك ميليون و 600 هزار تن شكر از كشت بهاره و پاييزه چغندرقند و نيشكر به دست آيد.
وي سطح فعلي كشت چغندر قند پاييزه را نزديك به 6860 هكتار عنوان كرد و اظهار داشت: با توجه به رويكرد وزارت جهادكشاورزي در افزايش سطح زير كشت چغندر قند پاييزه به منظور صرفه جويي در مصرف آب، براي سال زراعي آينده، كشت چغندر پاييزه در سطح 18 هزار هكتار هدفگذاري شده است.
حصادي پيش بيني كرد از اين سطح ، يك ميليون و 260 هزارتن چغندرقند با احتساب ميانگين عملكرد 70 تن در هكتار توليد شود.
وي با بيان اين كه سطح زيركشت چغندر بهاره نزديك به 100 هزار هكتار است، تصريح كرد: در سال زراعي جاري برآورد توليد از سطح زيركشت چغندر بهاره حدود 5.5 ميليون تن چغندرقند است.
** ركورد 53.2 درصدي ميانگين عملكرد
رييس گروه گياهان صنعتي معاونت امور زراعت در ادامه از دستيابي به ركورد جديد توليد چغندر قند خبر داد و گفت: ميانگين عملكرد چغندرقند در هكتار از 48.7 درصد در سال 94-1393 به 53.2 درصد در سال زراعي جاري رسيده است.
وي بهبود شرايط زراعي، استفاده از تكنولوژي هاي نوين و بذر مناسب و مقاوم به بيماري ها و با عيار بالا را از علل افزايش عملكرد توليد چغندرقند دانست.
حصادي با اشاره به اين كه توسعه كشت پاييزه چغندر قند به علت بهره برداري از آب سبز (باران) در اولويت برنامه هاي وزارت جهاد كشاورزي قرار دارد، گفت: طبق برنامه اقتصاد مقاومتي، تصميم داريم تا سال 1404 سطح زيركشت پاييزه مزارع چغندر قند در مناطق مستعد را در حدود 60 هزار هكتار از اراضي گسترش دهيم.
رييس گروه گياهان صنعتي معاونت امور زراعت در همين حال عملكرد وزراتخانه را در تنظيم بازار شكر مناسب توصيف كرد و يادآور شد: در دو سال گذشته وزارت جهادكشاورزي اجازه واردات شكر بيش از نياز داخلي را به منظور حمايت از توليد نداده است.
**توليد نيشكر
وي درباره توليد نيشكر نيز پيش بيني كرد در سال زراعي جاري از سطح 91 هزار هكتار از اراضي بيش از 7.5 ميليون تن نيشكر توليد و 750 هزار تن شكر استحصال شود.
حصادي درباره برداشت چغندر پاييزه سال زراعي 94-1393 گفت: برداشت چغندر قند پاييزه در استان هاي خوزستان، فارس، كرمانشاه، گلستان، ايلام، اصفهان و اردبيل و مغان در حال انجام است و برآورد مي شود 400 هزار تن از اين محصول به دست آيد.
وي با اشاره به تفاوت هزينه توليد شكر از چغندر پاييزه بيشتر از چغندر بهاره و پيشنهاد دو نرخي كردن قيمت تضميني چغندرقند به شوراي اقتصاد تصريح كرد: فرمول خريد چغندر بهاره به صورت خطي و براساس عيار و خريد چغندر پاييزه براساس عيار و كيفي صورت مي گيرد.
وي اعلام نرخ خريد تضميني چغندرقند و قيمت شكر به طور همزمان را يكي ديگر از راهكارها نام برد و گفت: با پيگري هاي قائم مقام وزير جهاد كشاورزي در امور بازرگاني، اين هدف محقق شده و كشاورزان و كارخانه هاي قند مي توانند در زمينه كشت پاييزه چغندرقند تصميم بگيرند.
حصادي در همين حال نبود امكانات صنعتي در استان ها به خصوص استان خوزستان را از بزرگترين مشكلات كشت چغندر پاييزه دانست و خاطر نشان كرد: كارخانه هاي قند در استان خوزستان تعطيل هستند، اما طبق برنامه ريزي هاي انجام شده قرار است با همكاري وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال آينده ضمن راه اندازي اين كارخانه ها، احداث كارخانه هاي جديد قند نيز صورت گيرد.
به گزارش ايرنا، ميزان نياز ساليانه كشور به شكر سفيد 2.2 ميليون تن است كه 50درصد آن از توليدات داخلي و 50 درصد از محل واردات شكرخام تامين مي شود.
در سال هاي گذشته 300 هزار تن شكر جهت ذخاير استراتژيك وارد كشور مي شد كه به دستور وزير جهاد كشاورزي دولت يازدهم اين ميزان به 150 هزار تن كاهش يافته است.
سرانه مصرف شكر هر ايراني بين 26 تا 30 كيلوگرم است.
اقتصام**9186 **1561
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۱
تهران- ايرنا- رييس گروه گياهان صنعتي وزارت جهادكشاورزي پيش بيني كرد با برنامه ريزي هاي صورت گرفته، ضريب خوداتكايي كشور در توليد شكر در سال زراعي 96-1395 به بالاي 70 درصد برسد.